ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S 500 «Prometheus» θα μπορεί να καταστρέψει στόχους στο Διάστημα

ΔΙΕΘΝΗ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ. - 27 Ιούν 2019 - 22:40
Loading...

Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-500 είναι σχεδόν έτοιμο
Το καινοτόμο σύστημα αεράμυνας S-500 «Prometheus» υποβάλλεται σε τελικές δοκιμές και σύντομα αναμένεται να εισέλθει στην υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα C. Sivcov, έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητα του συστήματος να φτάνει στο Διάστημα.Στις τελικές δοκιμές του υποβάλλεται το ρωσικό καινοτόμο σύστημα αεράμυνας S-500 «Prometheus».

«Αυτό το σύστημα θα ξεπεράσει σημαντικά τους S-400 σε ό,τι αφορά την εμβέλειά του, θα είναι σε θέση να καταστρέψει βαλλιστικούς πυραύλους όχι μόνο εντός του λειτουργικού εύρους των S-400, αλλά και μεσαίου και μικρού βεληνεκούς», δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στον επίσημο τηλεοπτικό σταθμό του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Zvezda.

Το σύστημα αεράμυνας S-500 έχει επιβεβαιώσει την ικανότητά του να φτάσει στο Διάστημα, σε σημεία όπου βρίσκονται οι περισσότεροι από τους στρατιωτικούς δορυφόρους διαφόρων χωρών.

«Στην πραγματικότητα, μπορεί να φτάσει στο Διάστημα και να καταστρέψει στόχους, τη στιγμή που, προς το παρόν, δεν υπάρχουν παρόμοια συστήματα στον κόσμο. Και όταν τεθεί σε λειτουργία, η Δύση θα πρέπει να σκεφτεί πώς θα φτάσει τη Ρωσία», δήλωσε ο Ivan Konovalov, διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικής Ανάλυσης.

Οι S-500 είναι ένα σύστημα πυραύλων επιφανείας – αέρος με εμβέλεια έως και 600 χιλιομέτρων, σχεδιασμένο να αναχαιτίζει και να καταστρέφει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, καθώς και υπερηχητικούς πυραύλους, αεροπλάνα και ελικόπτερα.
Το νέο σύστημα θα μπορεί να πλήξει ταυτόχρονα μέχρι και 10 βαλλιστικούς στόχους που κινούνται με ταχύτητα έως και επτά χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο.

www.bankingnews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Συνέλληνας έχει ανάγκη τη βοήθειά μας μέρες που έρχονται !
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter