ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το Ρωσικό ΥΠΕΞ καλεί την πΓΔΜ να σταματήσει να τρομάζει τους πολίτες της με την “ρωσική απειλή”

ΔΙΕΘΝΗ. - 17 Ιούλ 2018 - 22:40
Loading...

Το Υψηλό κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Φωτογραφία αρχείου
Βελιγράδι, 17 Ιουλίου -RIA Novosti. Οι Κατηγορίες του επικεφαλής της κυβέρνησης της πΓΔΜ Ζόραν Zaev, ο οποίος ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση των αντικυβερνητικών ομιλιών στην πΓΔΜ από κάποιους “επιχειρηματίες από τη Ρωσία”, είναι αβάσιμες και έχουν  στόχο τον εκφοβισμό των πολιτών τους με τη “Ρωσική απειλή”, δήλωσε η Ρωσική Πρεσβεία στα Σκόπια.

Νωρίτερα σε μια συνέντευξη στην Αμερικανική έκδοση BuzzFeed μέσω Διαδικτύου  ο  Ζάεφ ανέφερε[1]  ότι η φερόμενη χρηματοδότηση των αντικυβερνητικών ομιλιών στην πΓΔΜ πραγματοποιούνται  από επιχειρηματίες που συμπαθούν την Ρωσία  προκειμένου να αντισταθμιστεί η ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ . Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε σε ορισμένες εκθέσεις που έλαβε η Μακεδονική κυβέρνηση, αλλά δεν όμως δεν ονόμασε  αυτούς τους επιχειρηματίες.

“Πιστεύουμε ότι τέτοιες δηλώσεις ισχυρισμών, καθώς και πρόσφατες εικασίες της  Υπουργού άμυνας Radmila  Shekerinska, στοχεύουν στην υποκίνηση Ρωσοφοβίας, η οποία, με την υποβολή των δυτικών εταίρων της Μακεδονίας, θεωρείται όλο και περισσότερο ως εργαλείο για να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής “, ανέφερε η Πρεσβεία σε δήλωσή της.

Σημειώνεται ότι “σε αυτό το πλαίσιο, η ειλικρίνεια των δηλώσεων της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας για την επιθυμία της να οικοδομήσει φιλικές σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία ενέχει   μεγάλη αμφιβολία”.
“Αναμένουμε ότι η Μακεδονική πλευρά, στο νομικό πεδίο του κράτους της και λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή πρακτική, θα  διεξαγάγει ενδελεχή και αντικειμενική διερεύνηση των γεγονότων που υπαινίχθηκαν τα προαναφερθέντα από  μέλη της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, και θα παράσχει δημόσια και στη  Ρωσική πλευρά πραγματικά γεγονότα, όχι εικασίες, “-δήλωσε η Πρεσβεία .

“Θεωρούμε ότι είναι αντιπαραγωγικό και ανεύθυνο να προσπαθεί  να εκφοβίσει τους πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας με την περιβόητη” Ρωσική απειλή “, ανέφερε η διπλωματική αποστολή.

Αναφορές

  1. buzzfeed.com

https://ria.ru

tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter