ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κατηγορεί τις ΗΠΑ για παραβίαση της συμφωνίας INF

ΔΙΕΘΝΗ. - 21 Μαΐ 2018 - 14:15
Loading...

Η εκτόξευση ενός Πυραύλου. Φωτογραφία αρχείου
Μόσχα, 21 Μαΐου-RIA Novosti. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να παράγουν πυραύλους που απαγορεύονται από τη Συνθήκη για την εξάλειψη των μεσαίων και μικρής εμβέλειας πυραύλων (INF), είπε σε συνέντευξή του στην Επίσημη Εφημερίδα του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας «Red Star [1]» ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου για τη μείωση του  Πυρηνικού  κινδύνου Σεργκέι Ryzhkov.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν πυραυλικούς στόχους προσομοιώνοντας ένα ευρύ φάσμα βαλλιστικών πυραύλων μεσαίας και μικρής εμβέλειας, όπως  Ήρα, MRT, Κριός, LV-2, θύελλα, θύελλα-2, MRBM, κλπ για την δοκιμή των στοιχείων του συστήματος PRO, με σκοπό την δοκιμή  εκτόξευσης η την παραγωγή που  απαγορεύεται από την συνθήκη INF  ως τέτοια μέσα από τα στρατηγικά και τεχνικά χαρακτηριστικά τους, πρώτα απ ‘ όλα από την άποψη της εμβέλειας πτήσεων,  τα οποία  ανήκουν στην κατηγορία των πυραύλων μικρότερων και μεσαίου βεληνεκούς, «αναφέρει τη δημοσίευση.

Όπως σημειώνεται από τον Ryzhkov, τέτοιοι πύραυλοι, στην πραγματικότητα, είναι καθολικά πολλών σκοπών βλήματα , τα οποία ανάλογα με το πλήρες σύνολο των επικεφαλής μερών που εγκαθίστανται σε αυτά  μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βαλλιστικοί πύραυλοι μάχης (τους αλλάζουν την κεφαλή).
«Η ανάπτυξη και η δοκιμή τέτοιων πυραύλων δημιουργεί προηγούμενο για καταστρατήγηση του INF, καθώς αυτοί οι πύραυλοι είναι ικανοί να στοχεύσουν  στο φάσμα που περιορίζεται από τη Συνθήκη», πρόσθεσε η Ryzhkov.

Η συνθήκη INF απαγορεύει τα μέρη από την κατοχή των επίγειων βαλλιστικών πυραύλων και των πυραύλων cruise σε μια σειρά 500 έως 5500 χιλιομέτρων. Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες εγείρουν περιοδικά αμοιβαίες κατηγορίες  για  παράβαση της Συνθήκης INF, που υπεγράφη το 1987. Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον κατηγορούν ο ένας τον άλλο για παραβίαση της συμφωνίας.

Τα τελευταία χρόνια, η Μόσχα και η Ουάσινγκτον κατηγορούν τακτικά ο ένας τον άλλο για παραβίαση της Συνθήκης INF. Στο Αμερικανικό Κογκρέσο, έγιναν κλήσεις για την εκπόνηση ενός νομοσχεδίου που θα κατηγορούσε ευθέως τη Ρωσία για παραβίαση αυτού του εγγράφου και θα άνοιγε το δρόμο για να αποσυρθούν  από αυτήν με τον ίδιο τρόπο που η Ουάσινγκτον αποσύρθηκε από τη Συνθήκη PRO (για την αντιαρεοπορική άμυνα). Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έδωσε εντολή να προετοιμάσουν  προτάσεις για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω εικαζόμενης παραβίασης από τη Μόσχα του INF.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι συμμορφώνεται αυστηρά με τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας του INF. Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λάβροφ σημείωσε ότι η Μόσχα έχει πολύ σοβαρά ερωτήματα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την εφαρμογή της Συνθήκης από τους ίδιους τους Αμερικανούς. Συγκεκριμένα, η Μόσχα επισημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τοποθετούν στην ξηρά — σε στρατιωτική βάση στη Ρουμανία, καθώς και στην Πολωνία — εγκαταστάσεις ικανές να ξεκινήσουν πυραύλους Κρουζ τύπου Tomahawk, οι οποίοι απαγορεύονται  από τη Συνθήκη. «Η Ρωσική πλευρά εφιστά επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν με επανδρωμένα επιθετικά  αεροσκάφη, χρηματοδοτώντας μελέτες για την κατασκευή ενός χερσαίου πυραύλου cruise.

References

  1.  Красная звезда
       ( http://www.redstar.ru/ )

https://ria.ru

tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθροLoading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter