ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατηγορεί το Ιράν για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων μέσω πρεσβειών

ΔΙΕΘΝΗ. - 11 Ιούλ 2018 - 14:45
Loading...

Το κτίριο του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον. Φωτογραφία αρχείου
Ουάσινγκτον, 10 Ιουλίου -RIA Novosti. Η εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι το Ιράν χρησιμοποιεί πρεσβείες για να σχεδιάσει τρομοκρατικές επιθέσεις, η Ουάσινγκτον καλεί όλες τις χώρες να ελέγξουν εξονυχιστικά όλους τους Ιρανούς διπλωμάτες.

“Συζητήσαμε (στη Σαουδική Αραβία – έκδ.) Πώς το Ιράν χρησιμοποιεί την πρεσβεία ως κάλυψη για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων, το τελευταίο παράδειγμα είναι μια συνωμοσία που αποκάλυψαν οι Βέλγοι”, ανέφερε ένας ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών σε δημοσιογράφους. Το κείμενο της συζήτησης διανεμήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Από αυτή την άποψη, οι ΗΠΑ “παροτρύνουν  όλες τις χώρες να ελέγξουν διεξοδικά τους διπλωμάτες στις Ιρανικές πρεσβείες για να εξασφαλίσουν τη δική τους ασφάλεια”, τόνισε ο ανώνυμος διπλωμάτης.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι ένας Ιρανός διπλωμάτης διαπιστευμένος στη Βιέννη κρατείται στη Γερμανία ως μέρος μιας περιπτωσιολογικής μελέτης για την προετοιμασία μιας τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία. Η Αυστρία απαίτησε να στερήσει από τον διπλωμάτη την ασυλία, και οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με το Ιρανικό ΥΠΕΞ, απαιτούν τη μεταφορά του στο Βέλγιο.

Πληροφορίες για την πρόληψη της τρομοκρατικής επίθεσης εμφανίστηκαν στα μέσα ενημέρωσης πριν από τις επισκέψεις του Ιρανού Προέδρου Χασάν Rouhani στην Ελβετία και την Αυστρία. Το Ιράν  απορρίπτει τις κατηγορίες. Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν διαμαρτυρήθηκε για τον Βέλγο Πρέσβη σε σχέση με την κατάσταση που περιβάλλει τον Ιρανό διπλωμάτη που κρατείται στη Γερμανία.

Ο διπλωμάτης των ΗΠΑ είπε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το Ιράν είναι υπεύθυνο για τον σχεδιασμό αυτής της επίθεσης. “Συνεργαζόμαστε πολύ στενά με τους Βέλγους, τους Αυστριακούς και τους Γερμανούς για να λύσουμε αυτή τη συνωμοσία για τον βομβαρδισμό στο Παρίσι”, δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ θέλουν “όλες οι χώρες να πάρουν τη σωστή απόφαση για την ασφάλειά τους”. “Πιστεύουμε ότι το Ιράν αποτελεί διαρκή απειλή για τις χώρες, και θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή”, αποφάνθηκε ο αξιωματούχος.

https://ria.ru

tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter