ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ «ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ» ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 8 Νοέ 2018 - 9:11
Loading...

Δύο συνταξιούχοι έκαναν προσφυγή και το ΣτΕ αποφάσισε να ότι ήταν αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις τους, διατάσσοντας να επιστραφούν τα παρακρατηθέντα ποσά στους προσφεύγοντες.

Ορθά όμως βγήκε ο υφυπουργός κ Πετρόπουλος και είπε ότι όποιος θέλει να δικαιωθεί θα πρέπει να προσφύγει στα δικαστήρια. Δηλαδή, να πληρώνει δικηγόρους, παράβολα κ.λ.π. και να περιμένει πολλά χρόνια. Γιατί το είπε αυτό; Το είπε γιατί γνωρίζει πως κανένα ανώτατο στην Ελλάδα δεν είναι Συνταγματικό

Δικαστήριο. Επομένως η όποια αντισυνταγματικότητα ανακηρύσσεται από κάποιο δικαστήριο, αφορά μόνο την υπόθεση που έρχεται ενώπιόν του.

Η διαφορά των ανώτατων δικαστηρίων που έχουμε (ΣτΕ, ΑΠ, ΕΣ) με το Συνταγματικό Δικαστήριο είναι ότι όταν το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφασίζει πως κάποιος νόμος είναι αντισυνταγματικός για μια υπόθεση, τότε ο νόμος αυτός είναι αυτόματα άκυρος για όλο το λαό και όλοι οι αδικηθέντες πολίτες δικαιώνονται, π.χ. δικαιούνται αυτόματα να πάρουν πίσω όσα ποσά έχουν αντισυνταγματικά παρακρατηθεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ σε μία λεπτομέρεια. Η Ελλάδα είναι ίσως το μοναδικό κράτος στον κόσμο που δεν έχει Συνταγματικό Δικαστήριο και έτσι μπορεί το πολιτικό προσωπικό να «κλέβει» χωρίς συνέπειες το λαό.

Αν είχαμε Συνταγματικό Δικαστήριο, ούτε μνημόνια θα υπήρχαν, ούτε συμφωνία των Πρεσπών κ.λ.π., ούτε οι ξένοι θα μας πίεζαν.

ΥΓ1. Μήπως είδε κάποιος να προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αναθεωρητέες διατάξεις θέσπιση Συνταγματικού Δικαστηρίου; ΟΧΙ. Δεν το θέλει ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε οι δανειστές το επιτρέπουν να γίνει αυτό (όπως και πολλά άλλα) στην κατεχόμενη Ελλάδα.

ΥΓ2. Βλέπουμε λοιπόν ότι το Σύνταγμα, όχι μόνο δεν παραβιάζεται, αλλά εφαρμόζεται κατά γράμμα, τόσο από τα δικαστήρια, όσο και από τους πολιτικούς. Δυστυχώς.

Πέτρος Χασάπης

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter