ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το τέλος του Cassini: Η NASA μοιράζεται μια νέα εικόνα του χώρου όπου τα διαστημικά σκάφη της βυθίστηκαν στην ατμόσφαιρα του Κρόνου

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. - 22 Φεβ 2018 - 7:30
Loading...
Μια δραματική εικόνα του Κρόνου που μοιράζεται σήμερα από τη NASA έχει αποκαλύψει την τοποθεσία όπου το Cassini βυθίστηκε στην ατμόσφαιρα του δακτυλιοειδούς πλανήτη, όπως φαίνεται από τα μάτια του καταδικασμένου διαστημικού σκάφους.

Η αξιοθαύμαστη φωτογραφία είναι ένα μωσαϊκό μερικών από τις τελευταίες εικόνες του Cassini, που συλλήφθηκαν λίγες μόνο ώρες πριν εισέλθει στην σκληρή ατμόσφαιρα όπου σύντομα θα καεί.
Σύμφωνα με τη NASA, το μωσαϊκό δείχνει τον Κρόνο σε σχεδόν φυσικό χρώμα, χάρη στα κόκκινα, πράσινα και μπλε φασματικά φίλτρα στην ευρυγώνια κάμερα του διαστημικού σκάφους.
Το Cassini πέρασε 13 χρόνια μελετώντας τον Κρόνο και τα πολλά φεγγάρια του – και έστειλε χιλιάδες εικόνες στην πορεία του δρόμου του.
Η τελευταία φωτογραφία που μοιράζεται η NASA είναι μια συγκλονιστική ματιά στον δακρυλιοειδή πλανήτη στις τελευταίες ώρες του Cassini στις 14 Σεπτεμβρίου 2017.
Στις 15 Σεπτεμβρίου, η ιστορική αποστολή του Cassini κατέληξε σε ένα δραματικό τέλος.
Ένα μικρό λευκό οβάλ που περιβάλλει μια περιοχή στην πλαγιά του πλανήτη δείχνει ακριβώς το σημείο που το διαστημικό σκάφος θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα του Κρόνου για την προγραμματισμένη κατάδυση σε θάνατο.
«Ενώ αυτή η περιοχή βρισκόταν στη νυχτερινή πλευρά του πλανήτη εκείνη τη στιγμή, θα περιστρέφεται στο φως της ημέρας από τη στιγμή που το Cassini έκανε την τελευταία του κατάδυση στην ανώτερη ατμόσφαιρα του Κρόνου, ολοκληρώνοντας την αξιοσημείωτη 13ετή εξερεύνηση του Κρόνου» εξηγεί η NASA.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ DAILY MAIL : Corfiatiko

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter