ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το τελεσίγραφο του Bourne …Συμπρωταγωνιστούν Τσιόδρας, Γεροτζιάφας, Κοντοζαμάνης

ΑΠΟΨΕΙΣ. - 5 Ιαν 2023 - 7:10

Tετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023. Καλώς ήλθατε στο Έτος της Αποκάλυψης.

-Αλέξη, πρέπει να κάνεις εκλογές το καλοκαίρι. Σίγουρα πριν το Φθινόπωρο γιατί τότε θα συμβεί κάτι μεγάλο και παγκόσμιο…

Ίσως ήταν κάποιος μυημένος σύμβουλος τύπου Γεροτζιάφα, ίσως κάποιος στενός συνεργάτης του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα -ο οποίος για μία ακόμη φορά επικαιροποιεί το αγαπημένο του παιδικό παιγνίδι, το κρυφτό- ίσως ο Γιάνης Βαρουφάκης, δεν έχει τόση σημασία ο τρόπος που ο τότε πρωθυπουργός έλαβε τη σχετική οδηγία, ότι δλδ έπρεπε να σπεύσει στις κάλπες πριν το Φθινόπωρο.

Βy The Wrong Man

Οι προηγούμενες εκλογές είχαν διεξαχθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 γεγονός που έδινε στον Αλέξη Τσίπρα τα περιθώρια να τις προκηρύξει ακόμη και τον Φθινόπωρο του 2019.

Ο Αλέξης Τσίπρας πράγματι έδειξε την 7η Ιουλίου 2019 ως ημερομηνία των εθνικών εκλογών μέσω των οποίων παρέδωσε τη διακυβέρνηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μαζί με τα κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου παρέδιδε στον μάλλον ανυποψίαστο σημερινό πρωθυπουργό τα ηνία της διαχείρισης της έναρξης της τελικής και πιο βίαιης φάσης του Σχεδίου ελέγχου και μείωσης του πληθυσμού εξαιτίας του ανεξέλεγκτου παγκοσμίου χρέους.

Σ΄αυτό το σημείο σας καλούμε να θυμηθείτε το άγριο κυνηγητό που υπέστη ο οξυδερκής ΓΑΠ από τον νεαρό και επίμονο συντάκτη των FT στους διαδρόμους του Παγκοσμίου Οικονομικού Forum του Davos ο οποίος ζητούσε από τον ΓΑΠ να του εξηγήσει το διαβόητο “λεφτά υπάρχουν”.

Εκείνο το video της καταδίωξης του ΓΑΠ ήτο πράγματι εφιαλτικό με τον ΓΑΠ να περπατάει χωρίς να κόβει ταχύτητα και ταυτόχρονα να απαντάει στις καταιγιστικές ερωτήσεις.

Με αυτό το τρόπο ο ΓΑΠ ενημερώθηκε ότι “λεφτά δεν υπάρχουν” για να καταλήξει στη συνέχεια να υποστεί ακόμη πιο άγριες ταπεινώσεις από το δίδυμο Μέρκελ-Σαρκοζί πριν αντικατασταθεί από τον πρόθυμο Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος ως μέντορας της Εύας (η οποία δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν σχεδόν όλα τα στελέχη της Ευρωπαικής γραφειοκρατικής elite των Βρυξελλών) δεν μπορεί παρά να αισθάνεται ένα σφίξιμο στο στομάχι του παρότι η προθυμία του είναι δεδομένη και σε κάποιο βαθμό εκτιμητέα από τους αποδέκτες της.

Μόνο που το ιστορικό γίγνεσθαι είναι μία δυναμική διαδικασία η οποία ανατρέπει διαρκώς το σενάριο και απαιτεί ιδιαίτερα ταλέντα, πειθαρχία, νηστεία, προσήλωση, σιωπή, έμπνευση από τους σεναριογράφους.

Ο Τσίπρας λοιπόν ενημερώθηκε εγκαίρως ότι έπρεπε να σπεύσει σε πρόωρες εκλογές επειδή το Φθινόπωρο θα ξεκινούσε η τελική φάση του Σχεδίου με την προγραμματισμένη σχεδόν 4 δεκαετίες πριν planδημία.

Ο ιός COVID-19 ήταν ήδη έτοιμος από τον εργολάβο Peter Daszak, στη διάρκεια του καλοκαιριού είχαν γίνει δύο τρία συνέδρια υπό την αιγίδα της Ε.Ε. (ναι το κοινό μας σπίτι), του ΠΟΥ και των λοιπών εμπλεκομένων ιδρυμάτων τα οποία είχαν στόχο να εκπαιδεύσουν τους εμπλεκόμενους στο πως θα πείσουν όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά τους πολίτες του κόσμου και ιδιαίτερα του δυτικού κόσμου να δεχθούν να τρυπηθούν.

Να αποδεχθούν δλδ το γεγονός ότι έπρεπε να τρυπιούνται διαρκώς. Τα εμβόλια ήταν επίσης έτοιμα με τους εμπνευστές του planδημικού project να μην δίνουν δεκάρα για τις παρενέργειές τους που ήδη τις γνώριζαν και τις επιβεβαίωσαν και στη διάρκεια των δοκιμών με πολλά νεαρά παιδιά να μένουν ανάπηρα εξαιτίας των τρυπημάτων.

Παράπλευρες απώλειες άλλωστε σε μία διαδικασία που έτσι κι αλλιώς είχε στόχο τον έλεγχο και τη μείωση του πληθυσμού. Σωστά χρησιμοποιείται ο όρος πληθυσμός που παραπέμπει σε κάτι μαζικό και άβουλο όπως αποδείχθηκε. Πάνω από 6,9 δις του παγκόσμιου πληθυσμού έλαβε έστω και μία δόση εμβολίου.

Θα ακολουθούσε ότι εργαλείο υπάρχει ώστε να αποδυναμωθεί ο πληθυσμός και να ακολουθήσει η απρόσκοπτη φυσική του εξόντωση στη συνέχεια.

Εργαλεία είναι τα επιδόματα που μαλθακοποιούν τον πληθυσμό, εργαλεία είναι οι δήθεν φυλετικές και σεξουαλικές, διακρίσεις που χρησιμοποιούνται ως πολιορκητικός κριός στη παραδοσιακή οικογένεια που στη περίπτωση των ΗΠΑ οι γονείς θα μπορούσαν να πάρουν ακόμη και τα όπλα για να αμυνθούν, εργαλεία είναι οι αυξήσεις των τιμών της ενέργειας, οι αυξήσεις των τιμών των φαρμάκων και φυσικά η έλλειψή τους και πάει λέγοντας.

Ότι σκοτώνει τους οξυδερκείς πολίτες του (δυτικού) κόσμου είναι ένα δόκιμο εργαλείο.

Ανάμεσα σε όλη αυτή την ποικιλομορφία των εργαλείων εξόντωσης του πληθυσμού το πιο αποτελεσματικό βέβαια (περισσότερο και από την τρομακτική μηντιακή προπαγάνδα) αποδείχθηκε η ανοησία του πληθυσμού. Μία ανοησία που δεν διέκρινε κοινωνικές και οικονομικές τάξεις, πλούσιους και φτωχούς με μεταπτυχιακά και άνευ.

Σχεδόν το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού αρχικά τουλάχιστο “συμμετείχε”, έρμαιο του planδημικού τρόμου που είχε στηθεί και το οποίο εντελώς συμπτωματικά συνέπεσε χρονικά με μία Άσκηση Πανδημίας που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη στις 18 Οκτωβρίου 2019 με τίτλο EVENT 201.

Oι χορηγοί του EVENT 201 εμφανίζονται να έχουν προφητικές ιδιότητες για την επερχόμενη πανδημία την οποία φρόντισαν να επιμεληθούν αυτή τη φορά καλύτερα από την προηγούμενη εργαστηριακή πανδημική γρίπη στην οποία πρωταγωνίστησε το γνωστό δίδυμο Κοντοζαμάνη-Τσιόδρα με υπουργό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Επρόκειτο για μία προθέρμανση η οποία χρησιμοποιήθηκε από τους εμπνευστές ώστε να αναλυθούν τα λάθη που έγιναν τότε με αποτέλεσμα να μην έχουμε (τότε) τους μαζικούς εμβολιασμούς που είδαμε επί COVID.

Πράγματι με όλα τα πιόνια στις θέσεις τους για τις ανάγκες της προσομοίωσης το Σχέδιο θα μπορούσε να έχει την απόλυτη επιτυχία που θα ήταν ο εμβολιασμός κάθε ζώντος οργανισμού του πλανήτη, εάν κάποια πρόσωπα που δεν μπόρεσαν να τα προβλέψουν οι προσομοιώσεις όπως αρχικά ο Alex Berensοn πρώην των ΝΥΤ, ο Luc Montagnier που έφυγε από τη ζωή, Εβραίοι επιζήσαντες των στρατοπέδων συγκέντρωσης, σπουδαίοι επιστήμονες και στη συνέχεια ο Tucker Carlson του FOX και φυσικά ο Elon Musk δεν αποκάλυπταν τι ακριβώς συμβαίνει σε όσους αφιέρωσαν χρόνο για να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει στον πλανήτη αντί να σπαταλάνε τις ώρες της ζωής τους στην ουρά για φρεντοτσίνο ή χαζεύοντας σε λάθος γωνιές των social media.

Στο μεταξύ ο Τσίπρας που είχε ήδη υποστεί 17ωρη εκπαίδευση έσπευσε να μας συμβουλέψει να αποκτήσουμε “κουλτούρα εμβολιασμού” και υποταγής με τα θανάσιμα εμβόλια COVID ώστε να πάμε να συναντήσουμε τον John Kennedy στο παράδεισο με αντάλλαγμα ο γιος του ο Τσε να σπουδάσει στο Harvard στη συνέχεια να διαδεχθεί τον Αλέξη Παπαχελά στη διεύθυνση της Καθημερινής και στη συνέχεια να γίνει πρωθυπουργός.

Ποιοι γνώριζαν στην Ελλάδα ήδη από το καλοκαίρι του 2019 ότι επίκειται πανδημία; Ολοι όσοι καθηγητές-επιστήμονες συμμετείχαν στα σχετικά συνέδρια εκπαίδευσης του πληθυσμού στους εμβολιασμούς που έγιναν όπως είπαμε υπό την αιγίδα της Ε.Ε. (η γραφειοκρατία της οποίας εκ του αποτελέσματος και του τρόπου που η Ursula ντίλαρε με τον Bourla φαίνεται να γνώριζε και να συμμετείχε στο planδημικό project), του ΠΟΥ που είναι μία ιδιωτική εταιρία κρυβόμενη πίσω από τον όρο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και όσοι σε κάθε χώρα έπρεπε να γνωρίζουν για να τρέξουν το planδημικό project.

Eκτίμησή μας είναι ότι ο σημερινός πρωθυπουργός μέχρι και το τέλος του πρώτου lockdown δεν γνώριζε τι συνέβαινε σε αντίθεση με τον Σωτήρη Τσιόδρα ο οποίος δυο και πλέον χρόνια τώρα αποφεύγει να απαντήσει τι τον ώθησε μόλις τον Ιανουάριο του 2020 και πριν ο ιός ανακηρυχθεί πανδημία από τον εμπλεκόμενο ΠΟΥ να εκπονήσει μελέτη σύμφωνα με την οποία ο ιός COVID-19 ήταν φυσικής προέλευσης.

Πως από το Αττικό Νοσοκομείο ο κ. Τσιόδρας κατάφερε να μελετήσει τον Ιανουάριο του 2020 τον ιό και να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα με τόση ασφάλεια; Πως η μελέτη Τσιόδρα, Μαγιορκίνη, Παρασκευή, Κωστάκη, Παναγιωτόπουλου έφτασε στα χέρια του Peter Daszak ο οποίος την συμπεριέλαβε στην πληρωμένη επιστολή που απέστειλε στο The Lancet ώστε να εξοβελίσει κάθε αναφορά στην εργαστηριακή προέλευση του ιού στην οποία θα κατέληγε αργότερα ο επιφανής Εβραίος καθηγητής Jeffrey Sachs ο οποίος χαρακτήρισε τον ιό COVID όχι απλά εργαστηριακό αλλά βιολογικό όπλο ένα συμπέρασμα που απείχε έτη φωτός από τη μελέτη του πρόθυμου Οφικιάλιου Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κρυβόμενος και δυστοπικός Οφικιάλιος αποφεύγει δύο και πλέον χρόνια τώρα να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που αφορούν τον ρόλο του στη πανδημία όπως επίσης και για το εάν και πότε ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το planδημικό project.

Eίναι λοιπόν στο χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επαναλαμβάνουμε μέχρι ενός σημείου δεν γνώριζε τι συμβαίνει, δεν είχε καν την εικόνα που είχε ο “κουλτούρα εμβολιασμού” Αλέξης Τσίπρας ο οποίος στραγγάλισε ακόμη και την φωνή του Παύλου Πολάκη (ως άλλος Στέλιος Καζαντζίδης) όσο αφορά τις παρενέργειες των εμβολίων αλλά και την προφανή εργαστηριακή προέλευση του ιού, να αφήσει χώρο στη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τον ρόλο των προσώπων που εμπλέκονται στη διαχείριση της πανδημίας.

Για τους εμπνευστές της ατζέντας των οποίων η ευγονική βουλιμία υπερκέρασε τη σοφία πρέπει να πούμε πως ο “έλεγχος” των γεννήσεων είναι πιο δόκιμο εργαλείο από την εκ των υστέρων δράση εξόντωσης των κουνουπίων.

Οσο για τα κουνούπια θα πληρώσουμε τόσο το τίμημα της ανοησίας, της πνευματικής, ψυχικής και σωματικής μαλθακότητας αλλά και της αποδοχής ενός διεφθαρμένου γραφειοκρατικού ευρωπαικού ιερατείου το οποίο μπροστά στην οδυνηρή αποτυχία του επέλεξε να συμμετάσχει τόσο στο planδημικό project, όσο και στα επόμενα αναλαμβάνοντας κι αυτοί τα ρίσκα τους.

Δείτε ΕΔΩ πως στήθηκε όλο αυτό και καλή τύχη.

 

>

ΟΙ 170 ΤΗΣ PFIZER

Λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι η Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (EUA) του εμβολίου Pfizer-BioNTech Covid-19/BNT 162b2 χορηγήθηκε με βάση τα δεδομένα αποτελεσματικότητας 170 ασθενών. Οι 162 που έλαβαν το εικονικό φάρμακο και οι 8 ασθενείς που εμβολιάστηκαν αποτέλεσαν τη βάση των ισχυρισμών της 95% αποτελεσματικότητας του εμβολίου.

Από την Jeyanthi Kunadhasan/Spectator Australia

Aπόδοση> Γιάννης Βαγγελάτος/Κουρδιστό Πορτοκάλι

Δεν έχει γίνει πολλή συζήτηση για αυτούς τους ασθενείς. Από πού προέρχονται; Θα μπορούσαμε να είχαμε ένα κατά προσέγγιση χρονοδιάγραμμα ως προς το πότε θα έπρεπε να είχαν συγκεντρωθεί όλοι αυτοί οι ασθενείς;

Το τελικό στάδιο της δοκιμής Pfizer-BioNTech(1) ήταν η μόλυνση από Covid τουλάχιστον 7 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μετρήθηκε υπολογίζοντας τον κίνδυνο ασθένειας μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων και προσδιορίζοντας το ποσοστό μείωσης του κινδύνου ασθένειας μεταξύ εμβολιασμένων ατόμων σε σχέση με τα μη εμβολιασμένα άτομα.(2)

Οι 170 ασθενείς βρέθηκαν, θαμμένοι βαθιά ανάμεσα στις εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες και η ύπαρξη των οποίων διατέθηκε μόνο κατόπιν δικαστικής απόφασης.

Σε μία ανάλυση (3) που δημοσιεύτηκε στο dailyclout.io, οι συνεργάτες μου και εγώ εξετάσαμε τις λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο βρέθηκαν αυτοί οι ασθενείς. Επίσης, διασταυρώσαμε τη λίστα μας με δημογραφικά δεδομένα που είναι διαθέσιμα στο κοινό, τα οποία ταίριαξαν απόλυτα. Ως εκ τούτου, είμαστε βέβαιοι ότι η λίστα μας με τους 170 ασθενείς, που είναι δημόσια διαθέσιμη στο άρθρο μας σε μορφή εγγράφου excel, είναι στην πραγματικότητα οι 170 που αποτέλεσαν τη βάση των ισχυρισμών περί «αποτελεσματικότητας» και «ασφάλειας» του εμβολίου.

Σύμφωνα με το επιστημονικό πρωτόκολλο της δοκιμής, μια σημαντική απόκλιση πρωτοκόλλου αποτελεσματικότητας στον αξιολογήσιμο πληθυσμό θα απέκλειε έναν συμμετέχοντα από την τελική ανάλυση μετά τη δοκιμή. Αυτό είναι λογικό, εάν πρόκειται να δηλώσε κάποιος ότι ένα φάρμακο είναι αποτελεσματικό. Θα ήθελε να το κάνει με βάση έναν πληθυσμό που θα είχε περάσει σωστά το πρωτόκολλο δοκιμής και δεν θα πληρούσε κανένα από τα κριτήρια αποκλεισμού που θα είχαν οριστεί εκ των προτέρων στο πρωτόκολλό.

Τι βρήκαμε στους 170 ασθενείς;

Ένας από τους 170 δεν έλαβε τη σωστή δόση του υπό έρευνα προϊόντος, ένας άλλος έλαβε ένα προϊόν αίματος εντός 60 ημερών που αποτελεί σημαντική απόκλιση από το πρωτόκολλο. Άλλοι δύο αποσύρθηκαν από τη δοκιμή πριν από την ημερομηνία έκδοσης της EUA (Εξουσιοδότηση χρήσης έκτακτης ανάγκης), αλλά εξακολουθούσαν να περιλαμβάνονται στους 170 (ένας από αυτούς διαφώνησε με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ιατρικά στη δοκιμή).

Σημειώσαμε επίσης πώς το μεσοδιάστημα δοσολογίας (που δηλώθηκε στο πρωτόκολλο ότι ήταν 21 ημέρες, με επιτρεπόμενο όριο 19-23 ημερών μεταξύ της δόσης 1 και 2) διευρύνθηκε περιέργως σε 19-42 ημέρες.

Δείχνουμε στην εργασία μας(4), πώς τουλάχιστον 1.410 ασθενείς που διαφορετικά θα θεωρούνταν ως «αποκλίσεις πρωτοκόλλου» λόγω αποτυχίας χορήγησης του φαρμάκου εντός του μεσοδιαστήματος δοσολογίας των 19 έως 23 ημερών θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε μια τελική ανάλυση εάν διευρυνόταν σε 19-42 ημέρες. Το πιο σημαντικό, αυτό περιελάμβανε 5 από τους 170 ασθενείς.

Το σχέδιο στατιστικής ανάλυσης επιτρέπει τροποποιήσεις στο πρωτόκολλο(5) όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο. Αλλά δηλώνει παράλληλα ότι σημαντικές τροποποιήσεις θα πρέπει να αντικατοπτρίζονται εμφανέστατα σε μια τροποποίηση πρωτοκόλλου. Ποτέ δεν υπήρξε επίσημη τροποποίηση πρωτοκόλλου, και στις 14 εκδόσεις του, που να επισημοποιεί ένα διάστημα δοσολογίας 19-42 ημερών. Στην πραγματικότητα, η τροποποίηση του πρωτοκόλλου 5, (στις 24 Ιουλίου 2020), που έγινε 3 ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη των τμημάτων της φάσης 2/3 της δοκιμής, αναφέρει ρητά το διάστημα 21 ημερών μεταξύ των 2 δόσεων.

Τίθεται το ερώτημα γιατί ήταν σκόπιμο να διευρυνθεί το διάστημα δοσολογίας ενός νέου φαρμάκου και πως τα κλινικά δεδομένα υποστηρίζουν αυτή την κίνηση;

Δεν θεωρείται σημαντική τροποποίηση η διεύρυνση του διαστήματος δοσολογίας ενός νέου φαρμάκου στην πρώτη δοκιμή αυτού του φαρμάκου;

Οι προηγούμενες φάσεις αυτής της δοκιμής χρησιμοποιούσαν επίσης ένα μεσοδιάστημα δοσολογίας 21 ημερών(6). Επιτρεπόταν σκόπιμη ασάφεια στο πρωτόκολλο με τον μη καθορισμό αριθμού στις λέξεις «προκαθορισμένο παράθυρο ημερομηνιών» για το διάστημα δοσολογίας. Το παράθυρο 19–42 ημερών εμφανίστηκε μόνο στην τεκμηρίωση ως προς την Εξουσιοδότηση χρήσης έκτακτης ανάγκης. Το γεγονός αυτό θέτει υπό αμφισβήτηση την έννοια της λέξης «προ». Πότε ορίζετε ένα «προκαθορισμένο παράθυρο ημερομηνιών» εάν είναι φαινομενικά καθορισμένο μετά τη δοκιμή; Και πάλι, αυτό εξηγείται με μεγάλη λεπτομέρεια στο άρθρο μας.

Από πού προήλθαν αυτοί οι ασθενείς; Ένας άλλος ερευνητής δεδομένων ευγενικά χαρτογράφησε τους 170 ασθενείς στις διάφορες τοποθεσίες της έρευνας. Θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη συνεισφορά από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών ως προς τους 170 ασθενείς, καθώς πρόκειται για μια εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια. Ωστόσο, η Αργεντινή συνεισέφερε σε 36 από τις 170 περιπτώσεις.

Βρήκαμε επίσης 6 ζεύγη διαδοχικών αριθμών στη λίστα μας. Σε μια πραγματικά τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή, κάθε ασθενής θα πρέπει να έχει ίσες ευκαιρίες να επιτύχει ως προς το τελικό στάδιο της δοκιμής. Καλούμε τους μαθηματικούς να υπολογίσουν την πιθανότητα 6 ζευγών διαδοχικών αριθμών να εμφανίζονται σε μια λίστα 170 από έναν δυνητικό πληθυσμό περίπου 37.000 (τελικός πληθυσμός κατάλληλος για ανάλυση) σε ένα πραγματικό τυχαίο δείγμα.

Από τη δημοσίευση της αρχικής εργασίας, έχουμε έκτοτε αναλύσει το ποσοστό συγκέντρωσης του πληθυσμού των 170 σε σχέση με την ημερομηνία λήξης δεδομένων της 14ης Νοεμβρίου 2020. Αυτή είναι μια κατά προσέγγιση ανάλυση, καθώς η ημερομηνία διάγνωσης δεν τεκμηριώθηκε ομοιόμορφα. Σε κάποιες περιπτώσεις, πήραμε σαν βάση την ημερομηνία λήψης δείγματος με μπατονέτα ως αντιπροσωπευτικό της ημερομηνίας διάγνωσης.

Το διάγραμμα είναι από τον Ed Clark και την Jeyanthi KunadhasanΓια να κατανοήσουμε το ζήτημα στα πλαίσια του, πρέπει να εξοικειωθούμε με το σχέδιο ανάλυσης που η Pfizer καθόρισε στο πρωτόκολλο της, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα όρια για την ενδιάμεση ανάλυση, καθώς και στα όρια αποτελεσματικότητας και αναποτελεσματικότητας που ορίζονται. Για παράδειγμα, εάν 54 εμβολιασμένα άτομα είχαν διαγνωστεί με Covid από 164 ασθενείς στον αξιολογήσιμο πληθυσμό, αυτό το φάρμακο δεν θα είχε δηλωθεί αποτελεσματικό στην πρόληψη κατά της μόλυνσης.

Με την ανάλυσή μας ως προς τα δεδομένα της Pfizer, γεννιώνται ερωτήματα για το πότε έγινε η ενδιάμεση ανάλυση. Γιατί το φάρμακο δεν δηλώθηκε αποτελεσματικό όταν 62 περισσότερες περιπτώσεις, κατάλληλες για το τελικό σημείο της δοκιμής, θα είχαν συσσωρευτεί ως την τελευταία περίπου εβδομάδα του Οκτωβρίου 2020; Το όριο για τη μη αποτελεσματικότητα του φαρμάκου σε αυτό το στάδιο ήταν να εμβολιαστούν περισσότεροι από 15 στον επιλέξιμο πληθυσμό τελικού σταδίου.

Στην τεκμηρίωση της EUA (Εξουσιοδότηση χρήσης έκτακτης ανάγκης), αναφέρθηκε ότι η ημερομηνία αποκοπής των δεδομένων για την πρώτη ενδιάμεση ανάλυση ως προς την αποτελεσματικότητα ήταν η 4η Νοεμβρίου 2020, όταν θα είχαν συγκεντρωθεί συνολικά 94 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19. Υπολογίσαμε ότι περίπου 112 περιπτώσεις θα έπρεπε τελικά να είχαν συγκεντρωθεί έως τις 4 Νοεμβρίου 2020. Οι ερευνητές είπαν δημόσια ότι δεν ήταν σε θέση να κάνουν την πρώτη ενδιάμεση ανάλυση που είχε προγραμματιστεί με τη συγκέντρωση 32 επιλέξιμων υποθέσεων. Δημόσια, επίσης, η πρώτη ενδιάμεση ανάλυση έγινε στις 4 Νοεμβρίου 2020. Δεν είχε γίνει ενδιάμεση ανάλυση πριν από αυτή; Γιατί;

Υπήρξε κάποιο ζήτημα σε αυτούς που δεν μπήκαν στους 170; Η ομάδα δεδομένων στο DailyClout.io ανάλυσε τους αποκλεισμένους ασθενείς της δοκιμής.

Το διάγραμμα είναι μια ευγενική προσφορά του Jason Morphett

Συνδυάζοντας τα δύο, μαζί με ορισμένα σημαντικά στοιχεία στο χρονοδιάγραμμα, μπορούμε να δούμε πριν από την έκδοση της EUA (Εξουσιοδότηση χρήσης έκτακτης ανάγκης) δυσανάλογα περισσότερους εμβολιασμένους ασθενείς να έχουν αποκλειστεί από τη δοκιμή. Τουλάχιστον, θα πρέπει να υπάρξει πρόσβαση στα αρχεία των συγκεκριμένων αποκλεισμένων ασθενών.

Η μεγαλύτερη απότομη αύξηση που βλέπουμε στο γράφημα δείχνει ότι 181 (0,9%) ασθενείς αποκλείστηκαν από την ομάδα εμβολίων τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, αμέσως μετά την ημερομηνία λήξης δεδομένων της 14ης Νοεμβρίου 2020. Στο παρακάτω γράφημα, επίσης διακρίνονται οι εξαιρέσεις της δοκιμής έναντι του χρονοδιαγράμματος προσαύξησης του πληθυσμού των 170.

Το γράφημα είναι ευγενική προσφορά των Ed Clark και Jeyanthi Kunadhasan

Ήταν ενήμερη η αυστραλιανή TGA (αντίστοιχη του αμερικάνικου FDA) για τις ανωμαλίες που εντοπίστηκαν στους 170 ασθενείς που αποτέλεσαν τη βάση του ισχυρισμού αποτελεσματικότητας του εμβολίου ώστε να δοθεί εξουσιοδότηση χρήσης έκτακτης ανάγκης; Ως αναισθησιολόγος που απολύθηκε εξαιτίας της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών κατά της Covid-19, αποτελεί ακόμα μια μεγαλύτερη φάρσα για εμένα ότι στους ασθενείς που θα λάμβαναν τους υπηρεσίες μου δεν δόθηκε ούτε καν η σωστή δόση του υπό έρευνα φαρμάκου.

Με την ανάλυσή μας, τουλάχιστον 7 έως 9 ασθενείς δεν θα έρπεπε να αποτελούν μέρος της τελικής ανάλυσης αποτελεσματικότητας στην οποία βασίστηκε η έγκριση αυτού του φαρμάκου. Αυτός ο αριθμός θα οδηγούσε έριχνε το όριο κάτω από τις 164 επιλέξιμες υποθέσεις.

Η βάση βάσει της οποίας εκδόθηκε η EUA πρέπει να επανεξεταστεί. Τόσα πολλά επιστημονικά πρότυπα έχουν καταρριφθεί σε αυτήν την πανδημία, η διεξαγωγή κλινικών δοκιμών είναι ένα από αυτά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η PLANΔΗΜΙΑ


1 Polack, F. P., Thomas, S. J., Kitchin, N., Absalon, J., Gurtman, A., Lockhart, S., . . . Gruber, W. C. (2020). Safety and Efficacy of the BNT162b2 mRNA Covid-19 Vaccine. New England Journal of Medicine383(27), 2603–2615. https://doi.org/10.1056/nejmoa2034577

2 Principles of Epidemiology | Lesson 3 – Section 6. (n.d.). Retrieved from https://www.cdc.gov/csels/dsepd/ss1978/lesson3/section6.html

3 Kunadhasan, J., Clark, E., & Flowers, C. (2022, October 21). Report 42: Pfizer’s EUA Granted Based on Fewer Than 0.4% of Clinical Trial Participants. FDA Ignored Disqualifying Protocol Deviations to Grant EUA. Retrieved from https://dailyclout.io/report-41-the-170-clinical-trial-participants-who-changed-the-world-pfizer-ignored-protocol-deviations-to-obtain-emergency-use-authorization-for-its-covid-19-mrna-vaccine/

4 Kunadhasan, J., Clark, E., & Flowers, C. (2022, October 21). Report 42: Pfizer’s EUA Granted Based on Fewer Than 0.4% of Clinical Trial Participants. FDA Ignored Disqualifying Protocol Deviations to Grant EUA. Retrieved from https://dailyclout.io/report-41-the-170-clinical-trial-participants-who-changed-the-world-pfizer-ignored-protocol-deviations-to-obtain-emergency-use-authorization-for-its-covid-19-mrna-vaccine/

5 125742_S1_M5_5351_c4591001-interim-mth6-protocol.pdf. (n.d.). Retrieved from https://phmpt.org/wp-content/uploads/2022/03/125742_S1_M5_5351_c4591001-interim-mth6-protocol.pdf

6 Mulligan, M. J., Lyke, K. E., Kitchin, N., Absalon, J., Gurtman, A., Lockhart, S., . . . Jansen, K. U. (2020). Phase I/II study of COVID-19 RNA vaccine BNT162b1 in adults. Nature586(7830), 589–593. https://doi.org/10.1038/s41586-020-2639-4

7 Lovelace, B., Jr. (2020, September 4). Pfizer CEO confirms late-stage coronavirus vaccine trial may have results in October. Retrieved from https://www.cnbc.com/2020/09/03/pfizer-ceo-confirms-coronavirus-vaccine-trial-may-have-results-in-october.html

8 Pfizer CEO pushes back against Trump claim on vaccine timing. (2020, October 2). Retrieved from https://apnews.com/article/election-2020-virus-outbreak-donald-trump-business-elections-bba3859d8465c309311bb911af33780f

9 Gruber, M. F. (2020, December 11). EUA Decision Memorandum. Retrieved from https://www.fda.gov/media/144416/download

kourdistoportocali.com

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr