ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το Facebook βάζει το IFCN (George Soros κ.α) υπεύθυνο καθορισμού “αμφισβητούμενων” ειδήσεων!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. - 18 Δεκ 2016 - 8:45
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Η οργάνωση που συνεργάζεται με το Facebook για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν μια συγκεκριμένη ιστορία «αμφισβητείται», χρηματοδοτείται από τον δισεκατομμυριούχο George Soros και σε μεγάλο ποσοστό από άλλους αριστερούς χρηματοδότες.

Το International Fact-Checking Network (IFCN) συνέταξε έναν κώδικα 5 αρχών που πρέπει να αποδεχθούν τα ιντερνετικά σάιτ ειδήσεων, ανακοινώνοντας ότι θα συνεργαστεί με “τρίτα-μέρη οργανισμών που ελέγχουν τα γεγονότα”, αν αυτά αποδεκτούν αυτόν τον κώδικα αρχών.

Το facebook λέει, ότι αν “οι οργανώσεις ελέγχου γεγονότων” καθορίσουν μια συγκεκριμένη ιστορία ως ψεύτικη, θα επισημαίνεται ως αμφισβητούμενη και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Facebook: “θα υπάρχει μια σύνδεση με το αντίστοιχο άρθρο που εξηγεί το γιατί. Ιστορίες που έχουν αμφισβητηθεί μπορεί επίσης να εμφανίζονται χαμηλότερα στη ροή ειδήσεων (News Feed) ».

Το IFCN φιλοξενείται από το Poynter Institute for Media Studies. Μια βιαστική αναζήτηση της ιστοσελίδας του Ινστιτούτου Poynter διαπιστώνει ότι το IFCN του Poynter χρηματοδοτείται ανοιχτά από την Open Society Foundations του Σόρος, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, την Google κ.α.

el.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr