ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το NFL επιμένει ότι το εμβόλιο «δεν φταίει» για τον παίκτη που έπαθε έμφραγμα στην τηλεόραση

ΔΙΕΘΝΗ. - 7 Ιαν 2023 - 10:21

Το NFL επέκρινε τους «θεωρητικούς συνωμοσίας» επειδή υποστήριξαν ότι το εμβόλιο Covid είναι υπεύθυνο για το τεράστιο καρδιακό επεισόδιο του Damar Hamlin σε ζωντανή τηλεόραση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το NFL, είναι απλώς μια σύμπτωση που ο Hamlin και εκατοντάδες άλλοι αθλητές έχουν υποστεί ασυνήθιστα υψηλά ανεπιθύμητα καρδιακά συμβάντα τα τελευταία χρόνια.

«Είναι πολύ σπάνιο να συμβεί. Απαιτεί την τέλεια καταιγίδα», δήλωσε στο Sky News ο καρδιολόγος Khalid Aljabri από την Ουάσινγκτον.

«Είναι μια πάθηση που μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιο καρδιακό θάνατο όταν ένα ισχυρό, αμβλύ χτύπημα στο στήθος μπροστά από την περιοχή της καρδιάς συμβαίνει την κατάλληλη στιγμή – ένα πολύ μικρό παράθυρο στον καρδιακό κύκλο», επέμεινε.

«Τώρα, υπάρχουν άνθρωποι που μιλούν για την πιθανότητα να είχε κάποιο είδος σιωπηλής υποκλινικής μυοκαρδίτιδας που σχετίζεται με ένα  εμβόλιο για τον COVID», είπε.

«Αυτό θα ήταν στο κάτω μέρος της διαφορικής μου διάγνωσης».

Το Sky News αναφέρει: Ο κ. Aljabri πρόσθεσε: «Έχουμε μάρτυρες ενός άμεσου, αμβλύ τραύμα στο στήθος, μια απώλεια συνείδησης μέσα σε δευτερόλεπτα, έναν επιβεβαιωμένο ρυθμό σοκ επειδή χρειάστηκε να σοκαριστεί με έναν απινιδωτή. Όλα αυτά, καθώς και, ελπίζουμε, η απουσία οποιασδήποτε υπάρχουσας δομικής ασθένειας, θα καταστήσει την πιο πιθανή διάγνωση του commotio cordis, μια επιβεβαιωμένη διάγνωση».

Η ανάρρωση του Hamlin θα εξαρτηθεί από το χρονικό διάστημα που το σώμα του στερήθηκε οξυγονωμένο αίμα. Οι γιατροί επέλεξαν να τον περιθάλψουν όπου κατέρρευσε για δέκα λεπτά πριν τον μετακινήσουν. Η καρδιά του επανεκκινήθηκε αυτή την περίοδο.

Παρακαλώ να μάθετε ΚΑΡΠΑ

«Είδαμε τι μπορεί να κάνει η γρήγορη ΚΑΡΠΑ και η απινίδωση», είπε ο κ. Aljabri.

«Οπότε, παρακαλώ, εάν μπορείτε να κάνετε εκπαίδευση στη βασική υποστήριξη της ζωής ή στην προηγμένη καρδιακή υποστήριξη ζωής, τότε κάντε.

«Αυτό μπορεί να συμβεί οπουδήποτε: σε γυμναστήρια, σε εμπορικά κέντρα και στάδια που εξοπλίζονται ολοένα και περισσότερο με απινιδωτές που είναι πολύ εύχρηστοι.

«Και ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να βρεθείς σε μια θέση όπου μπορείς να σώσεις τη ζωή κάποιου».

newspunch.com

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr