ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το Oruc Reis πλέει ξανά προς Καστελόριζο και οι Τούρκοι αρχίζουν και μιλούν και για γεωτρύπανο

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 20 Οκτ 2020 - 10:29
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis έχει ξανά πορεία προς το Καστελόριζο και όπως φαίνεται αυτό το σκηνικό θα το ζούμε για αρκετό καιρό. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος μίλησε για “πολύμηνες έρευνες” του Oruc Reis. Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας είπε και κάτι που εξέπληξε πολλούς στην Αθήνα αν και μάλλον δεν θα  ΄πρεπε. Ανακοίνωσε ότι η Τουρκία “αν βρεθούν ευρήματα θα στείλει και γεωτρύπανο στην περιοχή”. Οι προθέσεις της Τουρκίας ήταν γνωστές και τώρα τις επαναφέρουν με επίσημες δηλώσεις

Η ανάλυση των κινήσεων της Τουρκίας είναι χρήσιμο να γίνεται και κακά τα ψέματα δεν είναι πια δύσκολη. Η Άγκυρα ανακοινώνει τι θα κάνει και το κάνει. Μπορεί εμείς στην Ελλάδα να μην πιστεύουμε όσα μας λένε , αναζητώντας πάντα κάποια δικαιολογία για όσα οι Τούρκοι λένε, αλλά μέχρι στιγμής οι προσδοκίες μας διαψεύδονται. Η απομόνωση του Ερντογάν δεν προκύπτει και οι μεγάλες δυσκολίες στην τουρκική οικονομία δε φαίνεται να εμποδίζουν τον  Ερντογάν στα σχέδια του στην περιοχή.

Το θέμα ήταν και παραμένει τι κάνουμε εμείς. Τι θέλουμε να κάνουμε; Η εικόνα που μεταδίδουμε είναι ότι ακόμη δεν έχουμε στέρεη πολιτική για το μέχρι που μπορούμε να φθάσουμε για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική επιθετικότητα. Στα τηλεοπτικά παράθυρα ακούμε πλέον ότι “αν η Τουρκία στείλει γεωτρύπανο η αντιμετώπιση της κατάστασης θα αλλάξει ριζικά από την πλευρά της Ελλάδας”.

Οι χάρτες από marinetreffic.com .

militaire.grLoading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


CopyAMP code

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…