ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το State Department προειδοποιεί τους επενδυτές του Nord Stream-2 σχετικά με τον κίνδυνο κυρώσεων

ΔΙΕΘΝΗ. - 12 Ιούλ 2018 - 14:45
Loading...

Προετοιμασία για την τοποθέτηση των σωληνώσεων του αγωγού αερίου κατά μήκος του βυθού της Βαλτικής Θάλασσας. Φωτογραφία αρχείου
Ουάσινγκτον, 12  Ιουλίου -RIA Novosti. Οι Εταιρείες που συνεργάζονται  με το Nord Stream 2 και με  άλλους  εξαγωγείς Ρωσικών σωληνώσεων απειλούνται με κυρώσεις, ανέφερε ο εκπρόσωπος του τμήματος σε δημοσιογράφους.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται στο έργο Nord Stream 2. Δεν σχολιάζουμε πιθανές μελλοντικές κυρώσεις, αλλά έχουμε καταστήσει σαφές ότι οι επιχειρήσεις που συνεργάζονται  στον τομέα των εξαγωγών των  Ρωσικών αγωγών,  ασχολούνται με επιχειρήσεις, ενέχουν τον κίνδυνο κυρώσεων «, ανέφερε σε δήλωσή του.

Η Ουάσινγκτον απαιτεί από τις Ευρωπαϊκές χώρες να σταματήσουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Nord Stream 2 και απειλούν εκείνους που δεν  το κάνουν. Αντί για Ρωσικό αέριο, οι ΗΠΑ προωθούν το δικό του ΥΦΑ με την κατασκευή τερματικών επαναεριοποίησης στην Ευρώπη.

Το έργο Nord Stream 2 περιλαμβάνει την τοποθέτηση δύο νημάτων αερίου με συνολική χωρητικότητα 55.000.000.000 κυβικών μέτρων ανά έτος από τη Ρωσική ακτή μέσω της Βαλτικής θάλασσας στη Γερμανία.

Η Ουκρανία είναι αντίθετη με το σχέδιο, με  το οποίο φοβάται ότι θα  χάσει τα έσοδα από τη διέλευση του ρωσικού αερίου, καθώς και οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι  οποίες προωθεί σχέδια για την εξαγωγή του  ΥΦΑ  στην Ευρώπη.

Η Gazprom έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι έτοιμη να διατηρήσει τη διαμετακόμιση αερίου μέσω της Ουκρανίας μετά την 2019, εάν το Κίεβο αποδείξει την οικονομική σκοπιμότητα της σύμβασης. Πιθανούς  όγκους  αερίου  ο επικεφαλής του ομίλου  Αλεξέι Μίλερ εκτιμά  σε 10-15 δις κυβικά μέτρα το χρόνο.

Ρωσία έχει επανειλημμένα παροτρύνει να μην γίνει αντιληπτός ο αγωγός αερίου ως όργανο επιρροής. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα αντιμετωπίζει το έργο μόνο ως οικονομικό.

https://ria.ru

tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter