ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τραμπ: Δεν χρειάζομαι έγκριση του Κογκρέσου για μία επίθεση εναντίον του Ιράν

ΔΙΕΘΝΗ. - 25 Ιούν 2019 - 7:48
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Οι Αμερικανοί ηγέτες των Δημοκρατικών έχουν ζητήσει από το Τραμπ να πάρει άδεια από το Κογκρέσο προτού ξεκινήσει οποιαδήποτε επιθέσεις κατά του Ιράν ή οποιουδήποτε άλλου κράτους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης, δήλωσε ότι δεν χρειάζεται έγκριση από το Κογκρέσο για να ξεκινήσει επίθεση εναντίον του Ιράν.

«Το πιστεύω», δήλωσε την Δευτέρα όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα Hill αν πιστεύει ότι έχει την εξουσία να επιτεθεί στο Ιράν χωρίς έγκριση από το Κογκρέσο. «Έχουμε κρατήσει το Κογκρέσο ενήμερο για αυτό που κάνουμε … αλλά δεν χρειάζεται να το κάνω νόμιμα».

Ο Τραμπ την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι απέτρεψε μια επίθεση εναντίον του Ιράν, επειδή ο εκτιμώμενος αριθμός των θυμάτων δεν ήταν ανάλογος με την κατάρριψη του αμερικανικού drone. Το Ιράν δήλωσε ότι το αμερικανικό drone παραβίασε τον ιρανικό εναέριο χώρο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Δευτέρα ότι ενέκρινε νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν εναντίον του ανώτατου ηγέτη της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και τους συνεργάτες του που είναι υπεύθυνοι για την «εχθρική συμπεριφορά» της Τεχεράνης.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι κυρώσεις επιδιώκουν να «αρνηθούν στον ανώτατο ηγέτη και στο γραφείο του ανώτατου ηγέτη, καθώς και σε εκείνους που συνδέονται στενά μαζί του και το γραφείο, πρόσβαση σε βασικούς οικονομικούς πόρους και υποστήριξη».

Πρόσθεσε ότι η κίνηση έρχεται εν μέρει ως απάντηση στις πρόσφατες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της κατάρριψης ενός drone του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στο Στενό του Ορμούζ και της σειράς επιθέσεων σε πετρελαιοφόρα στον κόλπο του Ομάν.

sputniknews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…