ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τρεις διαφορετικές μεταλλάξεις του Covid-19 πλήττουν ταυτόχρονα τον πλανήτη αλλά όχι τις ίδιες χώρες! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΥΓΕΙΑ. - 12 Απρ 2020 - 9:41
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση
Έκπληκτοι έμειναν αρκετοί επιστήμονες.

Μία ακόμη δόση μυστηρίου αναφορικά με τον νέο κορωνοϊό που πλήττει σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη ήρθε να βάλει μία νέα επιστημονική μελέτη.

Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, ο Covid-19 έχει ήδη προλάβει από τον Δεκέμβριο έως τις αρχές Μαρτίου να μεταλλαχθεί τουλάχιστον 3 φορές, ρυθμός απίστευτα πιο γρήγορος από ότι τυχόν θα ανέμενε κανείς.

Η εν λόγω έρευνα διεξήχθη από τις 24 Δεκεμβρίους έως τις 4 Μαρτίου και έχει ανάγει το συμπέρασμα πως αυτή τη στιγμή «κυκλοφορούν» 3 διαφορετικές «παραλλαγές» του Covid-19.

Οι ερευνητές του Κέμπριτζ τις έδωσαν τα τρία πρώτα γράμματα του αγγλικού αλφάβητου δηλαδή «Α, Β, C».

Το ακόμη πιο περίεργο της υπόθεσης είναι πως από αυτές τις τρεις διαφορετικές μεταλλάξεις του νέου κορωνοϊού, σχεδόν καμία δεν πλήττει μία χώρα ή ήπειρο ταυτόχρονα με κάποια άλλη!

Ενδεικτικό είναι πως ο «τύπος Α» είναι περισσότερο διαδεδομένος στις ΗΠΑ , την Αυστραλία και την Ισπανία, ενώ οι «τύποι Β και Γ» στις Κίνα και Ευρώπη αντίστοιχα!

Το ακόμη μεγαλύτερο παράδοξο είναι πως στην Ιταλία, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με την χειρότερη μορφή της πανδημίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο, πιο διαδεδομένος ήταν ο «τύπος Γ» του Covid-19 που χτύπησε ως επί το πλείστον την Κίνα και τη Σιγκαπούρη!

«Ο ιός συνεχίζει να μεταλλάσσεται. Αλλάζει λίγο. Και τα στελέχη, καθώς περνάει από χώρα σε χώρα, από την Κίνα στην Ιταλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να αλλάζουν από αυτά που βλέπουμε να κυριαρχούν σε άλλες χώρες»

Τα παραπάνω σημείωσε ο Δρ. Φρανκ Έσπερ, καθηγητής λοιμωδών νόσων στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Κλίβελαντ, δίνοντας τη δική του εξήγηση.

Οι ιδιαιτερότητες του Covid-19 όσο και οι απορίες που προκαλούνται σχετικά με την μεταδοτικότητα και την εξάπλωσή του παίρνουν τη μορφή «χιονοστιβάδας», ειδικά από την στιγμή που οι απόψεις της επιστημονικής κοινότητας για την πανδημία μεταβάλλονται διαρκώς.

(φωτο:video screenshot)

el.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…