ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τσέχα υπουργός άμυνας: Ένας πυρηνικός πόλεμος δεν είναι πρόβλημα

ΔΙΕΘΝΗ. - 4 Απρ 2023 - 12:26
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram
Η Τσέχα Υπουργός Άμυνας πέτυχε να ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά το ήδη υψηλά ποσοστά, ώστε στο προσεχές διάστημα να πέσουν πυρηνικά στον κόσμο.
Κατά την άποψή της, οι Τσέχοι πολίτες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν ακόμη και αν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα στο πεδίο της μάχης.
Αντιδρώντας στην είδηση για την πρόθεση του Κρεμλίνου να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος της γειτονικής Λευκορωσίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην τσεχική τηλεόραση την περασμένη εβδομάδα, η Jana Cernochova προσπάθησε να καθησυχάσει τους Τσέχους πολίτες για την προοπτική μιας πυρηνικής κλιμάκωσης.
Ωστόσο, αντί να προσπαθήσει να απορρίψει τέτοιες θεωρίες ή να ενημερώσει για προσπάθειες αποκλιμάκωσης της κατάστασης προκειμένου να αποτραπούν τέτοιες τραγωδίες, συγκλόνισε τους Τσέχους θεατές υποτιμώντας τα αποτελέσματα μιας πυρηνικής σύγκρουσης.
Η Τσέχα υπουργός Άμυνας είπε ότι οι συνέπειες της χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία δεν θα ενέχουν κινδύνους για την Τσεχική Δημοκρατία.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι πολίτες της Τσεχικής Δημοκρατίας δεν απειλούνταν με κανέναν τρόπο, είπε.
Η χαλαρή της στάση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εκτίμηση της πολωνικής ηγεσίας, η οποία ζήτησε αμέσως αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας και είπε ότι η κίνηση είναι μέρος μιας επιθετικής στάσης κατά της Πολωνίας.
Εκτός από την προειδοποίηση των Ηνωμένων Εθνών ότι ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου είναι υψηλότερος από ποτέ πριν από το τέλος του ψυχρού πολέμου, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής παράταξης του ουγγρικού κυβερνητικού κόμματος Fidesz, Mate Kocsis, δεν συμμερίστηκε επίσης την αισιοδοξία της Τσέχας υπουργού.
Σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη την Κυριακή προειδοποίησε ότι όσο περισσότερες χώρες στον πλανήτη εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, τόσο πιο γρήγορα προχωράμε προς έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο, τονίζοντας ότι αν γίνει παγκόσμιος πόλεμος, θα είναι πυρηνικός πόλεμος.
Σύμφωνα με πολιτικό από το μεγαλύτερο κυβερνητικό κόμμα, η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει διευρυνθεί και αντί να χρησιμοποιούν τη δύναμη, την επιρροή και τη στρατιωτική τους ανωτερότητα για να αναγκάσουν την ειρήνη ή μια άμεση κατάπαυση του πυρός, οι δυτικές δυνάμεις παρασύρονται περαιτέρω στον πόλεμο προμηθεύοντας όλο και πιο ισχυρά όπλα.
crime-study.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr