• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Τσελέντης … Ακούει κανείς; «Η Αθήνα σε περίπτωση ισχυρού σεισμού βρίσκεται επάνω σε μια πυριτιδαποθήκη φυσικού αερίου!»

3 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ
0
Τσελέντης … Ακούει κανείς; «Η Αθήνα σε περίπτωση ισχυρού σεισμού βρίσκεται επάνω σε μια πυριτιδαποθήκη φυσικού αερίου!»
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Με αφορμή την έκρηξη στο κέντρο του Παρισιού, ο Άκης Τσελέντης χτυπά καμπανάκια για την ελληνική πρωτεύουσα…

Μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε χθες το κέντρο του Παρισιού, με αποτέλεσμα την κατάρρευση ενός κτηρίου, ενώ υπήρξαν και κτήρια τα οποία τυλίχθηκαν στις φλόγες. Ο λόγος ήταν η διαρροή και η αστοχία στο δίκτυο παροχής φυσικού αερίου, εξαιτίας των οποίων τουλάχιστον 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι επτά σοβαρά.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης προχώρησε σε μια άκρως ανησυχητική παρατήρηση, περιγράφοντας την κατάσταση στην Αθήνα και βάζοντας τον καθένα να σκεφτεί το τι ακριβώς θα συμβεί, αν υπάρξει στην πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα μια παρόμοια αστοχία στο δίκτυο φυσικού αερίου μετά από ισχυρό σεισμό.

Η εικόνα που σχηματίζεται δεν είναι καθόλου, μα καθόλου καλή…

Σύμφωνα με τα όσα γράφει στο facebook, λύση υπήρχε, ήταν το σύστημα SHIELDS, ενώ είχε δημιουργηθεί και η GasTech, ένας ελληνικός spin off φορέας εφαρμογής συστημάτων διακοπής φυσικού αερίου σε κάθε ακίνητο.

Όμως, λόγω της μη ύπαρξης νομικού πλαισίου για την υποχρεωτική εγκατάσταση συστημάτων σεισμικής ασφάλειας των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, η GasTech σταμάτησε τη λειτουργία της.

Το σκληρό δια ταύτα για τον κ.Τσελέντη είναι το εξής: «Η Αθήνα σε περίπτωση ισχυρού σεισμού ευρίσκεται επάνω σε μια πυριτιδαποθήκη φυσικού αερίου. Ας το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο».

  • Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη:

«Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τη θα γίνει αν π.χ. στη πυκνοκατοικημένη Κυψέλη έχουμε μετά από κάποιο ισχυρό σεισμό αστοχία του δικτύου παροχής φυσικού αερίου; Θα καεί όλη η περιοχή!»

Αφορμή για αυτά που γράφω ήταν η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε χθες στο κέντρο του Παρισιού, όπου τουλάχιστον ένα κτήριο κατέρρευσε και άλλα τυλίχθηκαν στις φλόγες λόγω αστοχίας στο δικτύου παροχής φυσικού αερίου. Πολλοί τραυματισμένοι και πολλοί αγνοούμενοι.

Πριν 18 περίπου χρόνια όταν ήμουν Καθηγητής στο Πανμιο Πατρών, τότε που είχε αρχίσει να εξαπλώνεται το δίκτυο φυσικού αερίου στην Αθήνα είχα θέση το ερώτημα: τι θα γίνει αν σε ένα ισχυρό σεισμό έχουμε μια αστοχία του δικτύου και καταρρεύσεις σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας π.χ. την Κυψέλη;

Τότε το εργαστήριο μου είχε σε εξέλιξη ένα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα ανάπτυξης ενός συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης σε περίπτωση σεισμού για το δίκτυο υψηλής πίεσης δηλ. το κυρίως δίκτυο παροχής φυσικού αερίου από τη Ρεβυθούσα στο λεκανοπέδιο. Ήταν το σύστημα SHIELDS (Safeguarding Hydrocarbons Inside Earthquake Local Defense Systems).

Το ερευνητικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ήταν το πρώτο αντίστοιχο έργο στην Ευρώπη και είχαμε εγκαταστήσει 8 ευαίσθητους σεισμικούς ανιχνευτές κοντά σε μεγάλα γνωστά ρήγματα της Αττικής με ένα κέντρο συλλογής και επεξεργασίας στα Γεράνια από όπου και εκπέμπονταν τα σήματα αυτόματης διακοπής παροχών σε διάφορους κόμβους του δικτύου.

Αυτό όμως δεν ήταν ικανό για να σταματήσει την παροχή στο δίκτυο χαμηλής πίεσης που τροφοδοτεί κάθε μεμονωμένο ακίνητο. Κάναμε λοιπόν τότε και μια ερευνητική πρόταση στην γενική γραμματεία έρευνας και καινοτομίας και πήραμε μια επιχορήγηση για την πειραματική κατασκευή ενός αντισεισμικού διακόπτη (σεισμική βαλβίδα) φυσικού αερίου που θα διέκοπτε την παροχή αερίου σε ένα κτίριο αν η σεισμική επιτάχυνση ξεπερνούσε κάποιο όριο.

Εκείνη την περίοδο είχαν αρχίσει να αναπτύσονται και να μπαίνουν σε εφαρμογή πολλά αντίστοιχα εμπορικά συστήματα (σεισμικές βαλβίδες και μάλιστα πολύ φθηνές της τάξης των 150€) στην Αμερική και την Ιαπωνία.

Με την ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος δημιουργήθηκε ένας Ελληνικός spin off φορέας εφαρμογής συστημάτων διακοπής φυσικού αερίου σε κάθε ακίνητο. Ο φορέας αυτός ήταν η GasTech και είχε συμβάλει γενναία για την δημιουργείς της ένα διάσημος Έλληνοαμερικάνος μηχανικός και εφευρέτης ο αδελφικός μου φίλος Σωτήρης Βαχαβιώλος, ιδρυτής και επικεφαλής ενός τεράστιου ομίλου εταιρειών ελέγχου παραμορφώσεων κτιρίων από διάφορες δονήσεις, αγωγών, ακόμα και διαστημοπλοίων.

Δυστυχώς λόγω μη ύπαρξης νομικού πλαισίου για την υποχρεωτική εγκατάσταση συστημάτων σεισμικής ασφάλειας των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου η GasTech σταμάτησε.

Και ερωτώ τώρα, σε περίπτωση ισχυρού σεισμού μήπως εκτός από τις καταρρεύσεις ήμαστε ευάλωτοι και στη φωτιά; Φυσικά αν συμβεί το κακό εκ των υστέρων όπως πάντα συμβαίνει στην Ελλάδα θα αρχίσουν οι τηλεοπτικές πολιτικές κοκορομαχίες (βλ. τρένα) …. και μετά θα ξεχαστούν όλα.

Στο δια ταύτα. Η Αθήνα σε περίπτωση ισχυρού σεισμού ευρίσκεται επάνω σε μια πυριτιδαποθήκη φυσικού αερίου. Ας το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

newsbreak.gr
Tags: slide2
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«ΤΟ ΠΛΕΓΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ χτίζεται τώρα!» – ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΑΡΟΥΠΑ
Slider

«ΤΟ ΠΛΕΓΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ χτίζεται τώρα!» – ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΑΡΟΥΠΑ

by admin
14 ώρες ago
Ανεστίδης: Με δικαίωσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Θα τους τρελάνω στις αγωγές γιατί σπίλωσαν το όνομά μου!
Slider

Ανεστίδης: Με δικαίωσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Θα τους τρελάνω στις αγωγές γιατί σπίλωσαν το όνομά μου!

by admin
14 ώρες ago
Σαντορίνη: «Τιμή» για τον νεκρό να ποδοπατάνε τις στάχτες του – Αυτός είναι ο «σεβασμός» που εμπνέει η αποτέφρωση!
Slider

Σαντορίνη: «Τιμή» για τον νεκρό να ποδοπατάνε τις στάχτες του – Αυτός είναι ο «σεβασμός» που εμπνέει η αποτέφρωση!

by admin
15 ώρες ago
ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΜΒΑ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ για Ντόρα Μητσοτάκη Ρωσία
ΕΛΛΑΔΑ

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΜΒΑ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ για Ντόρα Μητσοτάκη Ρωσία

by admin
23 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Άγιος Πορφύριος: Ο καρκίνος κυρίως βγαίνει σε μπερδεμένες ψυχές, σε αγχώδεις ανθρώπους, σε…

Άγιος Πορφύριος: Ο καρκίνος κυρίως βγαίνει σε μπερδεμένες ψυχές, σε αγχώδεις ανθρώπους, σε…

6 ημέρες ago
Το ΧΑΡΑΓΜΑ του Θηρίου το 2026 5 Τεχνολογίες που ΗΔΗ Δοκιμάζονται – Αποκάλυψη 13

Το ΧΑΡΑΓΜΑ του Θηρίου το 2026 5 Τεχνολογίες που ΗΔΗ Δοκιμάζονται – Αποκάλυψη 13

6 ημέρες ago
Το CERN, η Κβαντομηχανική και η επιβεβαίωση του Λόγου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού!

Το CERN, η Κβαντομηχανική και η επιβεβαίωση του Λόγου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού!

9 ώρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ τον Αντίχριστο: Έθνος, Καταγωγή & η έλευση του Σατανά

    Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ τον Αντίχριστο: Έθνος, Καταγωγή & η έλευση του Σατανά

    34 shares
    Share 14 Tweet 9
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3/6/2026)

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Ξεκάθαρα με τις δυνάμεις του κακού.

    19 shares
    Share 8 Tweet 5
  • ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ – ΕΠΑΘΕ…

    19 shares
    Share 8 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr