ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τσιμουδιά για το ξεπούλημα των Ποντίων

ΕΘΝΙΚΑ. - 18 Απρ 2019 - 22:20
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Οι Ελληνες ευρωβουλευτές κρατούν προκλητική στάση αδιαφορίας και απάθειας για το έγκλημα της Γενοκτονίας

Πλήρη απάθεια και προκλητική αδιαφορία επιδεικνύουν οι Ελληνες ευρωβουλευτές, οι οποίοι απείχαν από τη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου την περασμένη Δευτέρα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Τελικά η πρόταση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά να εκδοθεί ψήφισμα και να προστεθεί το

θέμα στην ημερήσια διάταξη της Κομισιόν καταψηφίστηκε, απόντων 20 από τους συνολικά 27 Ελληνες και Κύπριους ευρωβουλευτές.

Η στάση τους, αν μη τι άλλο, προκαλεί οργή και πολλά ερωτήματα, δεδομένου ότι εξελέγησαν για να υπηρετήσουν τον ελληνικό λαό, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έπραξαν. Και παρά το λάθος τους, δεν είχαν την ευθιξία να ζητήσουν ούτε μία «συγγνώμη» και μόνο η ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Εύα Καϊλή κατηγόρησε τον κ. Μαριά ότι «θυσίασε την εθνική προσπάθεια που ξεκίνησε για ένα Κοινό Ψήφισμα των παρατάξεών μας, κατεβάζοντας εκτός ημερησίας ένα πρόχειρο δικό του». Για την… ταμπακέρα πάντως καμία αναφορά, αφού η πραγματικότητα είναι πως στην εν λόγω συνεδρίαση τρεις στους τέσσερις ευρωβουλευτές έλαμψαν διά της απουσίας τους.

Με δήλωσή του ο νέος εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Νίκος Μαυραγάνης τόνισε «Ισως για τα κόμματα του νεοφιλελευθερισμού και της σκληρής παγκοσμιοποίησης είναι αδιάφορο το εθνικό και ηθικό μας χρέος για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Δυστυχώς, η πατρίδα μας από αυτούς εκπροσωπήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Αυτό θα αλλάξει στις 26 Μαΐου. Οι ΑΝ.ΕΛ. θα συνεχίσουμε τον αγώνα, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, για να αναγνωριστεί από όλους το έγκλημα της Γενοκτονίας των Ποντίων, και να γίνει σεβαστή η ιστορική αλήθεια».

Ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με τη ΛΑ.Ε. Νίκος Χουντής, που ψήφισε υπέρ της πρότασης να συζητηθεί το θέμα στην Ολομέλεια, εξέφρασε τη λύπη του που «το Ευρωκοινοβούλιο, με πολλές απουσίες, αρνήθηκε τη διεξαγωγή συζήτησης και ψηφίσματος για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι ευρωβουλευτές Νίκος Χουντής, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Επιτήδειος, Λάμπρος Φουντούλης και Ελευθέριος Συναδινός.

dimokratianews.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…