• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

«Τυφώνας» από την Άγκυρα σε Α.Μεσόγειο-Β.Συρία: «Κοντά στην κήρυξη ΑΟΖ η Τουρκία» – Μυστήριο με την παράδοση των S-400

7 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Επικίνδυνες ενέργειες ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Άγκυρα, ενόψει των σχεδίων της για ανακήρυξη ΑΟΖ με τη Λιβύη και της μεγάλης επιχείρησης στη Βόρεια Συρία, και ενώ η άφιξη των S-400 στην Τουρκία αποτελεί ένα «μυστήριο» ως προς το χρόνο και τον τόπο.

Τα τουρκικά ΜΜΕ παρουσιάζουν αντιφατικές πληροφορίες, ωστόσο φροντίζουν συνεχώς να διατηρούν την ένταση στην περιοχή με την παραδοσιακή τακτική της προπαγάνδας, υπό τις οδηγίες του Ερντογάν και των συμβούλων του.

Η Τουρκία έχει ενεργοποιήσει πολλά μέτωπα και αυτό κρύβει κινδύνουν και για τη χώρα μας, καθώς όταν η κατάσταση για την Άγκυρα θα είναι μη αναστρέψιμη, η Ελλάδα πιθανόν να αποτελέσει τον επόμενο στρατιωτικό στόχο.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να παρακολουθήσει με προσοχή τις εξελίξεις στη Λιβύη και στη Συρία, ούτως ώστε οι απώλειες και τα λάθη των Τούρκων να χρησιμοποιηθούν από την Αθήνα ως ένα ακόμα όπλο, ενώ άμεσα πρέπει να βρεθεί και μια λύση για την απειλή των UAV και των S-400.

«Κοντά στην κήρυξη ΑΟΖ η Τουρκία»

Κοντά στην κήρυξη ΑΟΖ βρίσκεται η Τουρκία, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της φιλο-κυβερνητικής εφημερίδας ‘Γενί Σαφάκ’, η οποία αναφέρει ότι το υπουργείο Εξωτερικών μαζί με το υπουργείο Άμυνας προχωρούν στις σχετικές προετοιμασίες, ενώ στα σκαριά είναι και συμφωνία με τη Λιβύη, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

«Η Τουρκία αψηφώντας τις πιέσεις πολλών χωρών και προκαλώντας τους γίγαντες της ενέργειας για την ενεργειακή ανεξαρτησία της, πολύ σύντομα θα ανακηρύξει την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ)», αναφέρει το δημοσίευμα, συμπληρώνοντας ότι του θέματος έχει επιληφθεί ήδη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Άμυνας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η συμφωνία που θα υπογράψει η Τουρκία με τη Λιβύη πριν ανακοινώσει στον κόσμο το χάρτη της ΑΟΖ της.

Η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφιλίωσης στη Λιβύη, που τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης, με τη βοήθεια της Τουρκίας απέκρουσε τις επιθέσεις των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ και τα ΗΑΕ δυνάμεων του στρατηγού Χαλιφά Χαφτάρ. Ενώπιον της Άγκυρας διανοίγεται μία σημαντική ευκαιρία για συμφωνία με την Τρίπολη στο θέμα των ενεργειακών πηγών της Μεσογείου, καθώς οι νοτιο-δυτικές ακτές του Αιγαίου της Τουρκίας βρίσκονται απέναντι από τη Λιβύη στο χάρτη. Ο αναγνωρισμένος από τα ΗΕ πρωθυπουργός της Λιβύης Φαγέζ Αλ Σάρατζ, φιλοξενήθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον πρόεδρο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Στο δρόμο η συμφωνία με τη Λιβύη

Η Γενί Σαφάκ εκτιμά ότι η συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με τη Λιβύη είναι κοντά και ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είναι να υποβάλει στον πρόεδρο Ερντογάν τις προτάσεις του για τα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα φροντίζει πάντως να υπενθυμίσει τη θέση της Άγκυρας περί υφαλοκρηπίδας, προκειμένου να αποκλειστεί η Κρήτη και τα δικαιώματά της, αναφέροντας ότι μόνο η ηπειρωτική χώρα ενός κράτους μπορεί να έχει υφαλοκρηπίδα και όχι τα νησιά.

Μυστήριο με την αποστολή των S-400

Ασαφές παραμένει πότε αναμένεται να «προσγειωθούν» τελικά οι S-400 στην Τουρκία με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με την άφιξή τους στην Τουρκία.

Την ώρα που αναμένονται από μέρα σε μέρα να φτάσουν τα δύο Antonov-124 με το ρωσικό αντι-πυραυλικό σύστημα S-400 στην Τουρκία, το τουρκικό κανάλι NTV μετέδιδε ότι χθες ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος προσγειώθηκε κρυφά στην αεροπορική βάση της Μαλάτιας της Τουρκίας, εκεί όπου επρόκειτο να εγκατασταθούν τα μαχητικά F-35. Σύμφωνα με το σύστημα παρακολούθησης, Flight Radar, το αεροσκάφος Tu-154B-2 με κωδικό RA-85559 απογειώθηκε από τη Μόσχα στις 16:05 και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ερχάτς της Μαλάτιας στις 18:40 χθες το απόγευμα.

Τα πρώτα σενάρια έλεγαν ότι μετέφερε Ρώσους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα ασχοληθούν με την εγκατάσταση του αντι-πυραυλικού συστήματος, ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, το Tupolev προσγειώθηκε εκτάκτως στη Μαλάτια λόγω προβλήματος στο ραντάρ του, ενώ κατευθυνόταν στη Λαττάκεια της Συρίας.

Η εφημερίδα Χουριέτ αναφέρει ότι το σύστημα των S-400 έχει ήδη φορτωθεί στα ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη στη στρατιωτική βάση Τβερ της Ρωσίας και είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσουν κατόπιν εντολής της Άγκυρας, αλλά υπάρχει ενδεχόμενο και να έχουν ήδη φτάσει στην Τουρκία.

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι έχει έρθει ήδη το ραντάρ των S-400, αλλά είναι άγνωστο το πού πήγε.

Επίσης, άλλες πηγές αναφέρουν ότι το ρωσικό αντι-πυραυλικό σύστημα θα φτάσει συμβολικά στις 15 Ιουλίου (επέτειος απόπειρας πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν) και ότι θα πραγματοποιηθεί και ειδική τελετή υποδοχής, προκειμένου η Τουρκία να δώσει ένα μήνυμα ισχύος στη διεθνή κοινότητα και ειδικότερα απέναντι στις ΗΠΑ, που πολλά έχουν γραφτεί και ακόμα περισσότερα υπονοηθεί για το ρόλο τους στη στήριξη του πραξικοπήματος.

Την ίδια ώρα πάντως, έντονη στρατιωτική κινητικότητα παρατηρείται από την Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία, όπου μεταφέρει ισχυρές στρατιωτικές μονάδες και τεθωρακισμένα οχήματα.

Σύμφωνα με τη Χουριέτ, «υπάρχουν ενδείξεις πολύ μεγάλης επιχείρησης στα ανατολικά του Ευφράτη. Εάν αυτή η συσσώρευση δυνάμεων μετατραπεί σε επιχείρηση πέραν των συνόρων, θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξελίξεις που θα επηρεάσουν βαθιά όλες τις εξισώσεις. Η κινητικότητα αυτή δείχνει μία αποφασιστικότητα, που συμπίπτει όμως με την άφιξη των S-400».

ΠΗΓΗ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η Ουκρανία Σχεδιάζει να Ρίξει στο Πεδίο της Μάχης Ανθρωποειδή Ρομπότ-Στρατιώτες
Slider

Η Ουκρανία Σχεδιάζει να Ρίξει στο Πεδίο της Μάχης Ανθρωποειδή Ρομπότ-Στρατιώτες

by admin
2 ώρες ago
ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ! ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ !
Slider

ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ! ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ !

by admin
2 ώρες ago
Παγκόσμια βόμβα – Ρωσία προειδοποιεί Trump: Το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ουκρανίας θα σημάνει πόλεμο με τις ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμια βόμβα – Ρωσία προειδοποιεί Trump: Το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ουκρανίας θα σημάνει πόλεμο με τις ΗΠΑ

by admin
3 ώρες ago
Φλοκ Κάμερες: Το Αόρατο Δίχτυ Μαζικής Παρακολούθησης που Καταλύει το Σύνταγμα
Slider

Φλοκ Κάμερες: Το Αόρατο Δίχτυ Μαζικής Παρακολούθησης που Καταλύει το Σύνταγμα

by admin
3 ώρες ago
Next Post
Η Βρετανία καλεί τα τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ να λάβουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Η Βρετανία καλεί τα τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ να λάβουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας

ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Σύριζα, ΚΚΕ και Κίναιδοι Αντίχριστοι Μητροπολίτες: η Απίστευτη Σαπίλα που σκότωσε την Ελλάδα και την Ορθοδοξία(Βίντεο)

ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Σύριζα, ΚΚΕ και Κίναιδοι Αντίχριστοι Μητροπολίτες: η Απίστευτη Σαπίλα που σκότωσε την Ελλάδα και την Ορθοδοξία(Βίντεο)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr