• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Υπό διάλυση το ηθικό των Τούρκων – Στρατηγοί σε Ερντογάν: «Δεν είμαστε ισχυροί, θα χάσουμε ανατολικά του Ευφράτη» – Τους «ξήλωσε» ο «Σουλτάνος»

8 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Αυτό είναι το επίπεδο των Τούρκων φόβος και τρόμος. Μπορεί στα λόγια να είναι δυνατοί, όμως στην πράξη δείχνουν πως δεν είναι έτοιμο.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν τις 12 Δεκεμβρίου 2018, στη Συνάντηση Κορυφής της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, δήλωνε ότι «σε μερικές μέρες αρχίζει η επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη. Αν χρειαστεί, θα μπούμε και στην Ιεράπολη/Μένπετζ».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε αύξηση των τηλεφωνικών επαφών μεταξύ ΗΠΑ – Τουρκίας, με αποκορύφωμα εκείνο της 19ης Δεκεμβρίου, όταν ο Τραμπ δέχτηκε να αποχωρήσουν οι αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία, ανοίγοντας το δρόμο για τον τουρκικό στρατό, όπως αναφέρει ο Σ. Καλεντερίδης.

Όσο ήταν σε εξέλιξη η διαμόρφωση των σχεδίων επιχειρήσεων και των στρατηγών που θα ηγούνταν της όλης επιχείρησης, υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ στρατηγών και κυβέρνησης.

Όταν ο Τραμπ δήλωνε ότι «ο Ερντογάν μου έδωσε το λόγο του ότι θα εκκαθαρίσει την περιοχή από το Ι.Κ.», δεν έκανε καμία αναφορά στο YPG-PYD, που είναι ο κύριος στόχος του Ερντογάν.

Δύο απόλυτα αφοσιωμένοι στρατηγοί στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που τον υπηρέτησαν μέχρι τώρα με υποδειγματική πίστη, έπεσαν σε δυσμένεια επειδή τόλμησαν να εκφράσουν τις επιφυλάξεις τους σχετικά με μια επίθεση στους Κούρδους ανατολικά του Ευφράτη.

Όπως έγραψε σε άρθρο γνώμης η τουρκική εφημερίδα Sözcü, στα τέλη του 2018 ο διοικητής της 2ης Στρατιάς, στρατηγός Μετίν Τεμέλ (Metin Temel), και ο διοικητής της 4ης Ταξιαρχίας Καταδρομέων, ταξίαρχος Μουσταφά Μπαρούτ (Mustafa Barut), απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους και τοποθετήθηκαν σε μη ενεργά πόστα.

Η κίνηση αυτή δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη δεδομένου ότι αμφότεροι οι διοικητές θα κατείχαν κρίσιμες θέσεις σε μία πιθανή επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη.

Ειδικά για τον στρατηγό Τεμέλ υπενθυμίζεται ότι αναδείχθηκε σε ένα «λαμπρό αστέρι» μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, αναλαμβάνοντας έναν κρίσιμο ρόλο στις δύο μεγάλες επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι ο Τεμέλ, κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών, βρέθηκε στο επίκεντρο μίας έντονης διαμάχης όταν χειροκρότησε σε μία ομιλία του Προέδρου Ερντογάν με αποτέλεσμα ο [τότε] αντίπαλος του Ερντογάν, Μουχαρέμ Ιντζέ, να υπόσχεται να τον υποβιβάσει.

Ο Ερντογάν, με τη σειρά του, όπως αναφέρεται, στήριξε τον Τεμέλ και ακολούθως τον προήγαγε στο βαθμό του στρατηγού.

Τώρα, έξι μήνες σχεδόν αργότερα, όπως καταγράφεται, ο Τεμέλ υπέπεσε σε δυσμένεια και απώλεσε τη στήριξη της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με διάφορους ισχυρισμούς οι Τεμέλ και Μπαρούτ προκάλεσαν αντιδράσεις επειδή δεν παρευρέθηκαν σε τελετή απονομής βραβείων στο Ναυτικό το διάστημα 14-15 Δεκεμβρίου.

Ο αρθρογράφος της Sözcü, ωστόσο, υποστηρίζει ότι η ανωτέρω τελετή δεν ήταν η αιτία, αλλά το αποτέλεσμα μίας διαδικασίας που έληξε με την υποβάθμιση των δύο διοικητών.

Σύμφωνα πάλι με ισχυρισμούς, οι δύο διοικητές που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις «Ασπίδα του Ευφράτη» και «Κλάδος Ελαίας» διαφώνησαν με την κυβέρνηση σχετικά με τη νέα επιχείρηση που σχεδιάζεται στα ανατολικά του Ευφράτη.
Οι αντιρρήσεις που προέβαλλαν είναι οι ακόλουθες:

• Η απειλή στα ανατολικά του Ευφράτη είναι διαφορετική από τις απειλές που εξάλειψε η Τουρκία στην Εφρίν και στις περιοχές της «Ασπίδας του Ευφράτη». Οι ομάδες στα ανατολικά του Ευφράτη υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, είναι καλά εξοπλισμένες και καλά εκπαιδευμένες.

• Σε σχέση με τις δύο πρώτες επιχειρήσεις, υπήρξε διεθνής υποστήριξη, κάτι που δεν υφίσταται για τη νέα επιχείρηση καθώς τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία στέλνουν αντιφατικά μηνύματα.

• Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές. Αυτό μπορεί να βλάψει το στόχο της διατήρησης των απωλειών στο ελάχιστο.

• Οι ΗΠΑ προσπαθούν να δώσουν στην Τουρκία την ευθύνη της καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους σε αντάλλαγμα μίας επιχείρησης με περιορισμένη εμβέλεια. Το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται πολύ μακριά από τα σύνορα της Τουρκίας και δεν επαφίεται στην Τουρκία η καταπολέμησή του.

Καταλήγοντας, ο αρθρογράφος της Sözcü υποστηρίζει ότι οι δύο διοικητές εκδιώχθηκαν επειδή διαφώνησαν με την απόφαση της πολιτικής εξουσίας να ξεκινήσει μία επιχείρηση στη Συρία.

Το ξήλωμα αυτών των δυο αξιωματικών, είναι η κορυφή του παγόβουνου, αφού ακολουθούν πολλές αλλαγές στην Ειδική Διακλαδική Δύναμη (Müşterek Özel Görev Grup Komutanlığı), που θα αναλάβει τη διοίκηση των επιχειρήσεων στη Συρία. Από τη δύναμη αυτή ξηλώνονται και άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί, του «κλίματος» Τεμέλ και τις θέσεις τους παίρνουν αξιωματικοί του κλίματος Ακάρ-Γκιουλέρ.

 

Οι μεταθέσεις του Στρατηγού Ismail Metin Temel (Κ) και του Διοικητή της 4ης Ταξιαρχίας Καταδρομών, Ταξιάρχου Mustafa Barut (Δ) με προεδρικό διάταγμα στις 30 Δεκεμβρίου 2018 οφείλονται σε αντιρρήσεις που εξέφρασαν για την επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη. pic.twitter.com/kPAx19v7BU

— Ισοζύγιο Στρατιωτικής Ισχύος (@isozygio) 3 Ιανουαρίου 2019

pentapostagma.gr

Tags: slide4
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Πλησιάζει η Ώρα του (3ου) Ναού – Γεννήθηκε & 2η Κόκκινη Δαμάλα στο Γκολάν: «Ο Θεός μας Πιέζει να Χτίσουμε τον Ναό», λένε οι Ραβίνοι
Slider

Πλησιάζει η Ώρα του (3ου) Ναού – Γεννήθηκε & 2η Κόκκινη Δαμάλα στο Γκολάν: «Ο Θεός μας Πιέζει να Χτίσουμε τον Ναό», λένε οι Ραβίνοι

by admin
6 ώρες ago
Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς: Βρισκόμαστε Αντιμέτωποι με μια νίκη του Σατανά, έστω Προσωρινή
ΔΙΕΘΝΗ

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς: Βρισκόμαστε Αντιμέτωποι με μια νίκη του Σατανά, έστω Προσωρινή

by admin
7 ώρες ago
Η Θανάσιμη Αμαρτία είναι Χειρότερη από την Δαιμονική Κατοχή, λέει Έμπειρος Εξορκιστής
Slider

Η Θανάσιμη Αμαρτία είναι Χειρότερη από την Δαιμονική Κατοχή, λέει Έμπειρος Εξορκιστής

by admin
7 ώρες ago
Ο Ποταμός Ευφράτης Στερεύει, Ακριβώς όπως Προέβλεπε η Αποκάλυψη ότι θα Συμβεί πριν από τον Αρμαγεδδώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ποταμός Ευφράτης Στερεύει, Ακριβώς όπως Προέβλεπε η Αποκάλυψη ότι θα Συμβεί πριν από τον Αρμαγεδδώνα

by admin
7 ώρες ago
Next Post
Το μεγάλο μυστικό που αποκαλύφθηκε στην Παναγία Σουμελά – «Άφωνοι» οι Τούρκοι!

Το μεγάλο μυστικό που αποκαλύφθηκε στην Παναγία Σουμελά – «Άφωνοι» οι Τούρκοι!

Ανώτατη πηγή ΓΕΕΘΑ απαντά σε δηλώσεις Μ.Τσαβούσογλου: «Ο ελληνικός Στόλος θα πλεύσει και πάλι στην Τένεδο»!

Ανώτατη πηγή ΓΕΕΘΑ απαντά σε δηλώσεις Μ.Τσαβούσογλου: «Ο ελληνικός Στόλος θα πλεύσει και πάλι στην Τένεδο»!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr