ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Υψιστος συναγερμός: Τύμπανα πολέμου στο Ιράκ – Οι ΗΠΑ εκκενώνουν πρεσβεία και προξενείο

ΔΙΕΘΝΗ. - 15 Μαΐ 2019 - 20:01
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Επείγουσα εντολή απομάκρυνσης του αμερικανικού προσωπικό στο Ιράκ έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Τεχεράνης.

«Η χορήγηση βίζας και στα δύο σημεία θα ανασταλεί προσωρινά», ανέφερε η ανακοίνωση. Τα δύο σημεία για τα οποία γίνεται λόγος είναι η πρεσβεία της χώρας και το προξενείο στην Ερμπίλ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το προσωπικό «θα αποχωρήσει με εμπορικές πτήσεις το συντομότερο δυνατό».

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι αυτή η τελευταία απόφαση έχει να κάνει με την αύξηση των εντάσεων με το Ιράν.

Σύμφωνα με τη RT, η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη ανακοίνωσε ότι έχει εντολή να επιστρέψει αμέσως στις Ηνωμένες Πολιτείες, το προσωπικό που δεν είναι απαραίτητο.

Αυτή η κίνηση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράκ, καθώς και ανταλλαγής πυρών μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν.

Αρκετοί υπάλληλοι της πρεσβείας στη Βαγδάτη έχουν ήδη αρχίσει να εγκαταλείπουν τη διπλωματική αποστολή καθώς και υπάλληλοι της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην πρωτεύουσα Αρμπίλ των Κούρδων του Βόρειου Ιράκ.

Ήδη, από την Κυριακή, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε προειδοποιήσει τους πολίτες της να μην πάνε στο Ιράκ και αν βρίσκονται εκεί να ‘απέχουν’ από όλα όσα συμβαίνουν. Η έκδοση θεωρήσεων τέθηκε, επίσης, σε αναστολή.

crashonline.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…