ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Φως στο τούνελ ή τρένο που έρχεται κατά πάνω σας;;;»!!! Χαράρι και Ζιζέκ δείχνουν τι έπεται, vid

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 20 Απρ 2023 - 6:32
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

«Χρειάζεστε μια καταστροφή»

Τα δύο ινδάλματά Τσίπρας και Μητσοτάκη αντίστοιχα (ΕΔΩ), Slavoj Zizek και Yuval Noah Harari, μίλησαν σε νέο βίντεο, προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος της αλλαγής που έρχεται στον πλανήτη.

Ο Ζιζέκ ρωτά τον Χαράρι την κλασσική φράση που ακούμε σχεδόν κάθε μέρα στα ΜΜΕ: «Βλέπεις φως στο τούνελ;;;» με μια πινελιά δική του: «ή αυτό το φως είναι ένα τρένο (που έρχεται καταπάνω μας)»;

Και ο Χαράρι απαντά:

«Χρειάζεστε μια καταστροφή προκειμένου να επικεντρώσετε τις σκέψεις των ανθρώπων έτσι ώστε να αλλάξουν…

Ίσως να μην έχουμε 2η ευκαιρία…  Ίσως πρέπει να τα κάνουμε όλα σωστά με την 1η φορά.

Αν αναλογιστείτε την Βιομηχανική Επανάσταση, οι άνθρωποι δοκίμαζαν διάφορα.

Και στην πολιτική, οι άνθρωποι δοκίμασαν διάφορα πράγματα, τα οποία απέτυχαν. Δοκίμασαν τον ιμπεριαλισμό, δοκίμασαν τον σοβιετικό Κομμουνισμό, δοκίμασαν τον Ναζισμό. Τώρα δοκιμάζουν τον ρωσικό ιμπεριαλισμό (σ.σ. Πάντα ο Χαράρι βγάζει θυμό κατά του Πούτιν).

Με το είδος των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε τώρα και με το είδος της ισχύος που έχουμε τώρα με τις νέες τεχνολογίες, αν δεν τις κατανοήσουμε σωστά, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του 21ου αιώνα θα είναι μακράν χειρότερα από οτιδήποτε είδαμε στον 20ο αιώνα!!!! (σ.σ. Αποκαλύπτει ο Χαράρι πως η χούντα της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι μακρά χειρότερη από τα προηγούμενα καθεστώτα. Υποτίθεται πως ένας παγκόσμιος ηγέτης θα εγγυηθεί την προστασία από τον ολοκληρωτισμό, αλλά αυτό ακριβώς αναμένεται να φέρει βάσει εκτιμήσεων και ιστορικής εμπειρίας: την απόλυτη χούντα».

 

scr

el.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr