ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Φωτιά στα Βαλκάνια …Χάρτης-πρόκληση από Αλβανούς – «Κόβουν» την Ελλάδα στα δύο: «Δικά μας τα Γιάννενα, η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα»

ΕΘΝΙΚΑ. - 11 Φεβ 2019 - 9:43
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Πλάκωσαν οι χάρτες στον αλβανικό τύπο, με σαφή προσπάθεια ιστορικής τεκμηρίωσης πιθανών διεκδικήσεων κατά της Ελλάδος.

Ο ακόλουθος χάρτης δημοσιεύτηκε στον αλβανικό τύπο και στα κοινωνικά δίκτυα, παρουσιάζοντας τα εδάφη τα οποία οι Αλβανοί εντέχνως αναφέρουν καταλήφθηκαν από τον ελληνικό στρατό το 1912-13, ενώ επάνω στο χάρτη υπάρχει η σφραγίδα της Τσαμουριάς, ως ένδειξη ότι όλα αυτά τους άνηκαν.

Φαίνεται ότι και σε αυτούς άνοιξε η όρεξη μετά την συμφωνία των Πρεσπών και ετοιμάζονται πιθανόν για διεκδικήσεις.

Επικίνδυνες πρακτικές και ιδεολογίες από τον αλβανικό τύπο και αυτούς που κρύβονται από πίσω ως μέλη του αλβανικού εθνικισμού, που εμμέσως πλην σαφώς φέρεται να διεκδικεί ελληνικά εδάφη.

Στους χάρτες μάλιστα εντάσσονται και πόλεις όπως τα Ιωάννινα και μεγάλο μέρος της Ηπείρου, όλη η Μακεδονία, η Θεσσαλία μέχρι τη Λάρισα, ακόμα και η Χαλκιδική.

Ο παλιός χάρτης, δείχνει πως ήταν η κατάσταση στην περιοχή το 1881 όταν η Αλβανία ήταν ακόμα μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Το ερυθρό τμήμα του χάρτη φέρεται να δείχνει τα σύνορα της Αλβανίας και δείχνει τα εδάφη που έχουν αποσυνδεθεί από τη χώρα μας σε διαφορετικές χρονικές στιγμές», αναφέρει το αλβανικό άρθρο.

crashonline.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…