ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Φώσκολος: Τα ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων μπορούν να σώσουν τη χώρα μας και την Ευρώπη

ΕΝΕΡΓΕΙΑ. - 13 Μάιος 2022 - 21:29
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

«Tο ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης  θα λυθεί όταν αξιοποιηθούν οι υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου», αναφέρει σε συνέντευξή του στο zougla.gr και στην εκπομπή Review, o Αντώνης Φώσκολος, oομότιμος Καθηγητής  του Τμήματος Ορυκτών Πόρων στο Πολυτεχνείο Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά. Επίσης έχει διατελέσει πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και σύμβουλος του ΟΗΕ για τα ενεργειακά θέματα.

Παράλληλα υποστηρίζει πως «ο αγωγός EastMed θα επιφέρει γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδος» προσθέτοντας πως «αν τα Ελληνικά κοιτάσματα πλημμυρίσουν την Ευρώπη, θα αναστηθεί οικονομικά και γεωπολιτικά».

Ο καθηγητής αναφέρεται μεταξύ άλλων και στον πόλεμο της Ουκρανίας υποστηρίζοντας ότι  «Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι για το Ντονέτσκ, ουσιαστικά είναι πόλεμος φυσικού αερίου».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Αντώνης Φώσκολος διευκρινίζει πως  «το Ιόνιο έχει το καλύτερης ποιότητας πετρέλαιο του κόσμου, ενώ  η  αξία του κοιτάσματος του Ιονίου είναι περίπου 110 δις, και το 20% πηγαίνει στο Ελληνικό δημόσιο».

«Η εξόρυξη των κοιτασμάτων Κυπαρισσίας και Ιονίου δημιουργούν 20. 000 θέσεις στον πρωτογενή και 80 000 θέσεις στον δευτερογενή τομέα.Έχουν γίνει 3 γεωφυσικές μελέτες στο Ιόνιο που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για το κοίτασμα της Κυπαρισσίας. Οι κυβερνήσεις Τσίπρα και Μητσοτάκη πήγαν πίσω τις έρευνες. Ο Ελληνικός λαός πληρώνει την ενεργειακή πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων. Το Ευρώ έχει γίνει κουρελόχαρτο εξαιτίας της ενεργειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουμε πληθωρισμό επειδή το Ευρώ έχει χάσει την αξία του. Αν βάλουμε μπροστά τον EastMed και το block 10 της Κυπαρισσίας θα αρχίσουμε να βλέπουμε φως», λέει μεταξύ άλλων.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Αντώνης Φώσκολος:

zougla.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr