ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Χαμός με το κουτί εμβολίου της AstraZeneca – Εφιαλτικοί ισχυρισμοί και διαψεύσεις, vid

ΥΓΕΙΑ. - 12 Ιαν 2021 - 11:20
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση
«Φουντώνει» η συζήτηση για τα εμβόλια…

Ένα συγκεκριμένο πρόσφατο βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media προκάλεσε πανικό με τους ισχυρισμούς του, αναγκάζοντας το BBC να παρέμβει μέσω του Dr David Matthews, από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ!

Συγκεκριμένα στο βίντεο εκφράζονται οι ισχυρισμοί ότι στο κουτί του εμβολίου της AstraZeneca, υπάρχουν οι όροι:

Recombinant: Το βίντεο αναρωτιέται τι σημαίνει αυτός ο όρος, δίνοντας λινκ το οποίο αναφέρει πως είναι μόρια DNA που έχουν φτιαχτεί με εργαστηριακούς ελέγχους για τον γενετικό ανασυνδυασμό, όπως κλωνοποίηση μορίων, έτσι ώστε να συνδυαστούν με γενετικά υλικά από πολλαπλές πηγές, δημιουργώντας ακολουθίες που δεν θα μπορούσαν να βρεθούν αλλιώς στο γονιδίωμα.

ChAdOx1 nCoV-19: Το βίντεο λέει πως αυτός ο αριθμός είναι το εμβόλιο της AsraZeneca. Στο δεύτερο λινκ που δίνει το βίντεο, σημειώνεται πως χρησιμοποιήθηκαν ακολουθίες RNA για να αναλυθεί η γονιδιακή αντιγραφή από το ChAdOx1 nCoV-19 στο ανθρώπινο MRC-5το οποίο προέρχεται από ιστούς του πνεύμονα που προέρχονται από ένα 14 εβδομάδων καυκάσιο αρσενικό έμβρυο, αφήνοντας να εννοηθεί πως προέρχονται από εκτρώσεις.

Από την πλευρά του το BBC αναφέρει πως ένα εμβόλιο χρησιμοποιεί κύτταρα που αναπτύσσονται σε εργαστήριο, τα οποία είναι απόγονοι εμβρυϊκών κυττάρων που διαφορετικά θα είχαν καταστραφεί. Η τεχνική αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1960 και κανένα έμβρυο δεν προήλθε από έκτρωση για τους σκοπούς αυτής της έρευνας.

Πολλά εμβόλια γίνονται με αυτόν τον τρόπο, διατείνεται ο Dr David Matthews, προσθέτοντας ότι τυχόν ίχνη κυττάρων αφαιρούνται συνολικά από το εμβόλιο «σε εξαιρετικά υψηλά πρότυπα».

Οι προγραμματιστές του εμβολίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ισχυρίζονται πως συνεργάστηκαν με κλωνοποιημένα κύτταρα, αλλά αυτά τα κύτταρα «δεν είναι τα ίδια με τα κύτταρα των μωρών από έκτρωση».

Τι ισχύει τελικά;;;

el.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr