ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Χαράρι/Λαγκάρντ: Το τελευταίο απόσπασμα! Μία από τις πιο σημαντικές αλήθειες, vid

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 27 Μαρ 2023 - 5:55
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Δείτε…

Αυτό είναι το τελευταίο απόσπασμα από την άκρως σημαντική συζήτηση της Κριστίν Λαγκάρντ με τον «προφήτη» των διεθνιστών, Νώα Χαράρι, το 2018, καθώς ειπώθηκαν σχεδόν τα πάντα για αυτά που ζούμε τώρα και θα ζήσουμε!!!

Ο συνομιλητής του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και «προφήτης» του Κλάους Σβαμπ, είπε μια τελευταία αλήθεια, καθώς οι πάντες πρέπει να γνωρίζουν.

Παρατίθεται ο διάλογος:

(Λαγκάρντ) Μπορεί να γραφτεί μια καλή ιστορία επειδή είναι μια καλή ιστορία ανεξάρτητα απ’ τα γεγονότα ή;
(Χαράρι) Ναι σαφέστατα.
(Λαγκάρντ) Ακόμα κι αν είναι ψέμα;
(Χαράρι)Ναι!!! Ορισμένες απ’ τις καλύτερες ιστορίες στον πλανήτη δεν είναι αληθινές.
(Λαγκάρντ) Οι θρησκείες είναι απλώς αφηγήματα που βοηθούν τον κόσμο; (σ.σ. Άλλο η αλήθεια του Χριστού και άλλο οι θρησκείες. Ο Χριστός δεν μιλούσε ξύλινα και τα απλά του λόγια τα σκόρπισαν σαν κανόνες, κρύβοντας τα περισσότερα, καθώς οδηγούν στην φωτεινή ελευθερία, σπάζοντας τα δεσμά του σκότους που μας περιβάλλει).
(Χαράρι) Πρέπει να ξεχωρίζουμε το αν μια ιστορία είναι αληθής ή όχι, απ’ το αν είναι επιβλαβής ή αναποτελεσματική. Προκειμένου να καταφέρεις να κάνεις πολλούς ανθρώπους να συνεργαστούν, πρέπει να τους πείσεις να πιστέψουν σε μια κοινή ιστορία. Ορισμένες φορές η ιστορία μπορεί να ‘ναι εντελώς φανταστική αλλά παρ’ όλ’ αυτά είναι αποτελεσματική. (… ) Τότε πρέπει να του θυμίσεις ότι είναι κάτι που εμείς εφηύραμε, οπότε μην το παίρνεις τόσο σοβαρά. Το ίδιο ισχύει με τα χρήματα. Δεν είναι σύμπτωση το ότι είμαστε τα μόνα ζώα που έχουν χρήματα. Τα άλλα ζώα μπορούν να κάνουν ανταλλακτικό εμπόριο αλλά δεν δέχονται ‘’χρήματα’’. Τα περισσότερα χρήματα στον πλανήτη αυτή τη στιγμή είναι απλώς ηλεκτρονικά δεδομένα σε υπολογιστές. Αυτή είναι η πιο πειστική ιστορία που λέχθηκε ποτέ επειδή είναι σχεδόν η μοναδική που πιστεύουν όλοι (σ.σ. Ουσιαστικά παραδέχεται πως τα χρήματα είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ και θα γίνει ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ, όταν προσφερθούν απλά σαν ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ).
(Λαγκάρντ)
 Δεν βασίζεται στην εμπιστοσύνη;
(Χαράρι) Ναι, το χρήμα στην πραγματικότητα βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Στην αρχή δεν υπήρχε πολλή εμπιστοσύνη γι’ αυτό και τα πρώτα νομίσματα φτιάχνονταν από κάτι που είχε αξία και το ίδιο, όπως τα πρώτα νομίσματα ήταν από κριθάρι. Έπειτα στραφήκαμε στον χρυσό που ουσιαστικά δεν έχει αξία. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα με τον χρυσό. Είναι απλώς ένα σύμβολο κοινωνικής καταξίωσης. (σ.σ. Βέβαια υπάρχει ο βρώσιμος χρυσός που μάζευαν οι βασιλιάδες). Και έπειτα στο χαρτί και τώρα στο ηλεκτρονικό χρήμα επειδή υπάρχει όλο και περισσότερη εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων κι έτσι το χρήμα μπορεί να γίνεται όλο και περισσότερο άυλο (σ.σ. ώστε να μπει μέσα σε ένα εμφύτευμα και να συναλλασσόμαστε μέσω του σώματός μας σε έναν κόσμου απόλυτου καταναγκασμού και ελέγχου. Θα συμμετείχατε σε κάτι τέτοιο;;;).

 

scr

el.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr