ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Χατζηδάκης: Αν καταρρεύσει η ΔΕΗ θα καταρρεύσει μαζί της και η χώρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 4 Αυγ 2019 - 18:49
Loading...

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, υπογράμμισε σε συνέντευξή του πως «αν καταρρεύσει η ΔΕΗ θα καταρρεύσει μαζί της και η χώρα».

Ένα πλέγμα λανθασμένων και άστοχων επιλογών οδήγησαν τη ΔΕΗ στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, πρώτο μέλημα της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή «είναι να σωθεί η ΔΕΗ, διότι αν καταρρεύσει, θα καταρρεύσει μαζί της και η χώρα».

Ο κ. Χατζηδάκης ήταν καθησυχαστικός λέογοντας πως οι εργαζόμενοι στον ΔΕΔΔΗΕ δεν έχουν κάτι να φοβηθούν, ενώ και οι τράπεζες μόνο να κερδίσουν έχουν από τη διαδικασία μερικής ιδιωτικοποίησης του Διαχειριστή, καθώς θα ενισχυθεί η θέση τόσο του ΔΕΔΔΗΕ όσο και της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη:

Η μείωση του Ειδικού Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων που θα γίνει προκειμένου να αναπροσαρμοστούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ χωρίς να αυξηθεί το κόστος για τους καταναλωτές, δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στις πληρωμές των παραγωγών ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.
Η απόσυρση ορισμένων λιγνιτικών μονάδων θα γίνει σταδιακά και με παράλληλη διασφάλιση πόρων από την ΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση.
Η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και της ΔΕΠΑ θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των αγορών και θα στείλουν συνολικά το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις.
Προ ημερών ο κ. Χατζηδάκης είχε κάνει λόγο για ένα «πολυπαραγοντικό» σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ τονίζοντας ότι ο ορκωτός ελεγκτής μιλούσε για «πρόβλημα βιωσιμότητας της επιχείρησης» μέσα στους επόμενους μήνες.

sputniknews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter