ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ

GREEKEMPIRE7. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΔΙΕΘΝΗ. - 19 Νοέ 2017 - 10:07

Γράφει ο GREEKEMPIRE7

-ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ

-Η Χεζμπολλάχ είναι ένα κοινωνικόπολιτικό κίνημα με πάρα πολύ δυνατή στρατιωτική πτέρυγα. Στην ουσία είναι μια παραστρατιωτική οργάνωση που οι δυνατοτητές της πλησιάζουν τις δυνατότητες ενός κανονικού συμβατικού στρατεύματος.

-Δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1980.

-Η δημιουργία της χεζμπολλάχ έγινε για να καλύψει τον σιιτικό μουσουλμανικό πληθυσμό του Λιβάνου και για να αντιμετωπίσει την Ισραηλινή επιθετικότητα και την δυτική αποικιοκρατία.

-Η Χεζμπολλάχ συνδέεται στενά με το Ιράν που την εξοπλίζει ενώ συνδέεται ακόμα με την κυβέρνηση Άσαντ της Συρίας.

-Το καλοκαίρι του 2006 η Χεζμπολλάχ κατάφερε να αποκρούσει την Ισραηλινή επίθεση στο Λίβανο με την ενεργή υποστήριξη της Συρίας.

-Την βοήθεια αυτή η Χεζμπολλάχ την ανταπέδωσε με την ενεργή συμμέτοχη της τα τελευταία χρόνια στον συριακό πόλεμο στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης.

-Σχεδόν 30000 μαχητές της χεζμπολλάχ βρίσκονται στην Συρία και πολέμουν στο πλευρό του συριακού στρατού.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr