ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Χρήστος Μαντζιάρης : Μας στήνουν παγίδα στα βόρεια σύνορα

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ. - 22 Οκτ 2020 - 21:58
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Στα βόρεια σύνορά μας συμβαίνει κάτι πολύ ανησυχητικό αν και μας το παρουσιάζουν υποτιμημένο, καμουφλαρισμένο και ότι δήθεν δεν μας αφορά. Η Βουλγαρία γίνεται όλο και πιο επιθετική στο κρατίδιο των Σκοπίων. Μια εξέλιξη η οποία κρύβει την γνωστή σλαβοτατάρικη πονηριά πασπαλισμένη με «ευρωπαΐλα», σύμφωνα με τον πάντα αδιάψευστο μάρτυρα. Την Ιστορία. Θέλουν να βρουν αφορμή να ενεργοποιήσουν οι δύο αυτές χώρες, που υπάρχουν καταχραζόμενες ελληνικά εδάφη, τους στρατούς τους. Οι στρατοί τους, οι οποίοι τελευταίως στα κρυφά με την συνδρομή της Τουρκίας, ΕΕ και του ΝΑΤΟ, συνεχώς αναβαθμίζονται, κατόρθωσαν σιγά-σιγά από ανύπαρκτοι να γίνουν αστείοι, συγκρινόμενοι τώρα με τις ελληνικές ΕΔ.

Φαντάζομαι ότι θα έχετε δει εικόνες με κάτι κατακαημένους βουλγάρους στρατιώτες, που δυσκολεύονται οικτρά στο τόσο σημαντικό έργο τους. Το έργο τους ήταν ν’ αποδώσουν τιμές στον πρωθυποργό Μπορίσωφ. Τόσο δύσκολο. Αλλά ένας αστείος στρατός είναι επικίνδυνος στρατός όταν η σύνορος με αυτόν χώρα είναι αφύλακτη.

Ως αρχή, η Βουλγαρία απείλησε με αρνησικυρία (βέτο) το κρατίδιο των Σκοπίων στην επικείμενη ένταξή του στην ΕΕ, εάν δεν παραδεχθεί ότι ιστορικά και γλωσσικά αποτελεί τμήμα της Βουλγαρίας. Αυτό, φαντάζει σε μας τους έλληνες τραγικά κωμικό, αλλά είναι πραγματικότης.

Πως μπορούν να μιλάνε για γλώσσες οι δύο αυτές χώρες την στιγμή που δεν μπορούν να αποδείξουν τίποτα, διότι πολύ απλά, δεν είχαν γράμματα και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν αποδείξεις. Γράμματα τους δώσαμε εμείς οι Έλληνες, ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος στα τέλη του 9ου αιώνος, μετατρέψαντες τα ελληνικά γράμματα τοιουτοτρόπως ώστε ν’ ανταποκρίνονται στους ήχους των γλωσσών τους.

Και επίσης, πως είναι δυνατόν η Βουλγαρία να μην συμμετέχει στην τραγική, Made in Germany, Συμφωνία των Πρεσπών εφόσον πλήττεται ο εθνισμός της; Και γιατί έρχεται τώρα και μιλάει για την γλώσσα, την στιγμή που το θέμα της «Μακεδονικής» γλώσσης συμπεριλαμβάνετο στην εν λόγω Συμφωνία, και όχι όταν επλήττοντο τα συμφέροντά της; Και φθάνουμε στο σημείο ενώ η μεν Ελλάς δια κάποιων πολιτικών της ν’ αναγνωρίσει την «Μακεδονική» γλώσσα, η δε Βουλγαρία να μην είχε αντιδράσει τότε που έπρεπε και αντιδρά τώρα! Βουλγάρικες κουτοπονηριές!

Πως είναι δυνατόν να «χτυπιέται» τώρα η Βουλγαρία ότι δήθεν τα Σκόπια είναι βουλγαρικό τμήμα (ενώ και οι δύο χώρες ευρίσκονται προσκαίρως σε ελληνικά εδάφη), διότι η πρωτεύουσά της ήταν η Οχρίδα, η οποία ευρίσκεται στην άλλη άκρη του κρατιδίου σε σχέση με την Βουλγαρία, στα αλβανικά σύνορα. Το κάστρο του βουλγάρου τσάρου Σαμουήλ είναι κτισμένο στην Οχρίδα, στην όχθη της ομωνύμου λίμνης. Τώρα θυμήθηκε η Βουλγαρία και τις εδαφικές βλέψεις της σ’ όλο το μήκος του κρατιδίου των Σκοπίων;

Το επόμενο πραχθέν από την Βουλγαρία. Τελευταία, συνέβη το εξής, που είναι και πιο σοβαρό. Η Βουλγαρία δια του Αντιπροέδρου και Υπουργού Αμύνης της Κ. Καρακατσάνωφ, στις 20 Οκτωβρίου, απείλησε με πόλεμο τα Σκόπια, διότι όπως είπε, θα στείλει στρατό στα Σκόπια για να γκρεμίσουν τα ψευτοαγάλματα.

Μα, το άγαλμα του βουλγάρου τσάρου Σαμουήλ το έστησαν στα Σκόπια το 2009-2010 και το εγκαινίασαν οι Σκοπιανοί στις 28 Ιουνίου 2011. Το έστησαν δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ιουστινιανού. Μετά από 10-12 χρόνια το έμαθαν οι βούλγαροι;

Επίσης, προϋπήρχαν στα Σκόπια και άλλα αγάλματα προσωπικοτήτων τους όπως των Ντέλτσεφ, Πετρώφ, Σαντάνσκι (υπάρχει ομώνυμη πόλη στην Βουλγαρία), κλπ, που ακόμα τσακώνονται μεταξύ τους οι δύο χώρες για το ποιοι ήταν βούλγαροι και ποιοί «Μακεδόνες». Αλλά όμως, οι καταλήξεις –εφ και –ωφ στα επώνυμα, προδίδουν βουλγάρικη καταγωγή. Η δε κατάληξη –σκι, προδίδει Σκοπιανή καταγωγή, εξαιρούνται ονόματα όπως Αλέξανδρος, Φίλιππος, Ολυμπιάδα, Αριστοτέλης, κλπ. Επίσης τα τελευταία χρόνια , τοποθετούσαν στα Σκόπια μέχρι και αγάλματα βουλγάρων καλλιτεχνών. Η Βουλγαρία επισήμως δεν αντέδρασε, παρά μόνο κάποιοι ολίγιστοι βούλγαροι εθνικιστές.

Αλλά πόσο τραγικό είναι για μας ν’ ατενίζουν υπεροπτικά οι Σκοπιανοί τους Βουλγάρους λέγοντάς τους ότι εμείς είμαστε «Μακεδόνες» και εσείς ήρθατε πολύ αργότερα από τις στέπες και καταλάβατε τα εδάφη μας. Τότε εμείς οι Έλληνες, τι μας πρέπει; «Ουρανία, το δίκαννο», που έλεγε και ο Φωτόπουλος.

Γιατί όμως ΤΩΡΑ οι δύο χώρες έρχονται σε αντιπαλότητα; Που είναι η παγίδα; Η παγίδα είναι η εξής! Η Ελλάς είναι περικυκλωμένη από την Τουρκία από παντού, εκτός, υποτίθεται, από Βορρά λόγω της Βουλγαρίας ως μέλος της ΕΕ και των Σκοπίων ως χώρα με την οποία μας συνδέει η αθλία Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία δεν ξεχνάμε τους «ψεκασμένους» αλλοψηφίσαντες βουλευτές.

Επειδή μέχρι τώρα η Ελλάς δέχεται ανηλεή επίθεση εκ των έσω, κατά τα φαινόμενα θα δεχθεί και επίθεση με στρατούς εκ των έξω. Αυτό το παραδέχθηκε και βούλγαρος αξιωματούχος όταν είχε δηλώσει ότι σε κάθε Βαλκανικό Πόλεμο

πολεμάνε όλες οι χώρες εναντίον μιάς και τώρα είναι η σειρά της Ελλάδος να είναι μόνη της. Επειδή λοιπόν η ανοχύρωτη και άνευ ικανού στρατού, στα βόρεια σύνορα η Ελλάς, πρέπει να δεχθεί επίθεση και από τον Βορρά, δημιουργούν οι γερμανορώσοι μια εικονική αντιπαλότητα μεταξύ των δυό αυτών χωρών, η οποία θα σταθεί ως δικαιολογία για να οργανώσουν τους στρατούς των κρατών Σόφιας και Σκοπίων, ενισχύοντάς τους με όπλα για την προάσπιση της ειρήνης φυσικά (διότι η ειρήνη διατηρείται με περισσότερα όπλα και όχι με αφοπλισμό, σύμφωνα με τους Ρότσιλντ), και επικαλούμενοι άλλες τέτοιου είδους φαιδρές και επαναλαμβανόμενες δικαιολογίες. Αλλά την κρίσιμη στιγμή οι στρατοί αυτοί θα κινηθούν εναντίον της Ελλάδος. Αυτή είναι η παγίδα που μας ετοιμάζουν.

Μετά από τόσα χρόνια, τώρα θυμήθηκαν οι Βούλγαροι ότι πλήττεται η γλώσσα τους και μετά από τόσα χρόνια τώρα έμαθαν για τα αγάλματα των βουλγάρων στα Σκόπια και μετά από χρόνια τώρα θυμήθηκαν ν’ απειλήσουν στρατιωτικά μια χώρα η οποία παραπαίει και υφίσταται κατόπιν πολιτικής αποφάσεως, όπως με πολιτική απόφαση μπήκε η Βουλγαρία στην ΕΕ, χωρίς να εκπληρώνει ΚΑΝΕΝΑΝ όρο. Που ήταν η Βουλγαρία από τότε που ο Ιωσήφ Μπρος, γνωστός ως Τίτο, μετονόμασε την «Βαρντάρσκα» όπως ονομαζόταν η περιοχή λόγω του Αξιού ποταμού που στα σλάβικα ονομάζεται «Βάρνταρ», σε «Μακεδονία», στις 8 Αυγούστου 1944 σύμφωνα με την απόφαση της κομμουνιστικής διεθνούς στις προσταγές της οποίας συντάχθηκε προθύμως και άνευ αντιλογίας το εχθρικό προς την Ελλάδα ΚΚΕ;

Επίσης, εκτός των άλλων, το ότι κάτι μεγάλο μας ετοιμάζουν και από τα βόρεια σύνορά μας, μάς το δείχνουν με το ότι αποσύρονται ήδη μεγάλες επενδύσεις από τις δύο χώρες και το ότι, η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση του κόσμου η οποία ευρίσκεται στο Κόσσοβο, δίπλα στα σύνορα με τα Σκόπια, η οποία δεν δημιουργήθηκε χωρίς αιτία και κάποια στιγμή πρέπει να παίξει τον ρόλο της.

Η Βουλγαρία με τα Σκόπια είναι πιόνια των Μεγάλων ανθελληνικών Δυνάμεων που κάποιες απ’ αυτές δηλώνουν σύμμαχοι της δυσμοίρου Ελλάδος, αλλά βολεύονται διότι και ευνοούνται παρ’ αυτών αλλά και εξυπηρετούνται τα υπερφίαλα σχέδιά τους. Για σκεφθείτε πόσο τιμητικό είναι για τους Βουλγάρους από τις στέπες να βρεθούν στο Αιγαίον Πέλαγος και πόσο, αντίστοιχα, τιμητικό είναι για ένα υποσύνολο σλάβων να βρεθούν και αυτοί από τις στέπες στο Αιγαίον Πέλαγος με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη.

Το σχέδιό τους εναντίον των Ελλήνων προχωράει μια χαρά και η Βουλή «χτενίζεται».

Χρήστος Μαντζιάρης

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…