ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Χρήστος Μαντζιάρης : Το 666 στο σήμα των προϊόντων της Μακεδονίας μας

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ. - 24 Οκτ 2019 - 22:06
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Όπως μας πληροφορούν, παρουσιάσθηκε το σήμα του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος για τα μακεδονικά προϊόντα στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη. Παρουσιάσθηκε το σήμα με το οποίο θα σφραγίζονται τα προϊόντα που προέρχονται από την Μακεδονία μας. Για να ξέρει, υποτίθεται, μην το παίρνετε και τοις μετρητοίς, o ξένος αγοραστής ότι το προϊόν που αγόρασε προέρχεται από την Μακεδονία που υπάρχει και στην Ελλάδα.

Τίθεται άμεσα το πρώτο σημαντικό ερώτημα. Θα μπορεί να χρησιμοποιείται το σήμα αυτό σε προϊόντα που παράγονται ή κατασκευάζονται στην Διοικητική Περιφέρεια που την ονόμασαν, με το σχέδιο «Καλλικράτης», Ανατολική Μακεδονία και Θράκη; Θα μπορεί να χρησιμοποιείται δηλαδή το σήμα αυτό σε προϊόντα των Νομών Καβάλας και Δράμας; Αν όχι, τότε σημαίνει ότι «μίκρυναν» κι άλλο την ήδη μικρή Μακεδονία μας.

Πριν πάμε να δούμε το μικρό «μ» που αποτελεί το κυρίως σήμα και στο οποίο έκρυψαν το 666, ας δούμε κάποια άλλα στοιχεία τα οποία, με πονηρό τρόπο, μόνο κακό κάνουν στην Ελλάδα μας. Στο σήμα, εκτός από το κυανούν χρώμα, τίποτα δεν παραπέμπει στην Ελλάδα. Αντιθέτως, ο αγοραστής του προϊόντος με το σήμα αυτό θα αναρωτιέται γιατί είναι διαιρεμένη η χώρα που λέγεται Μακεδονία. Είναι γνωστό άλλωστε το πόσο αγεωγράφητοι είναι οι ξένοι. Μόνο μια λέξη υπάρχει, η λέξη «Μακεδονία». Θα νομίζει κάποιος ότι συμβαίνει το ίδιο ακριβώς που συμβαίνει με τις δύο Κορέα. Ότι είναι δηλαδή μία διαιρεμένη χώρα και στο μέλλον θα ενωθεί. Μία Μεγάλη Κορέα και μία Μεγάλη Μακεδονία.

Στο κάτω μέρος του κύκλου είναι γραμμένο “The Divine Great Land”. Μάλιστα. «Θεϊκή μεγάλη γη, θεϊκή μεγάλη χώρα». Η λέξη “divine” δεν έχει καμία σχέση με τους θεούς του Ολύμπου, διότι στην έκφραση δεν υπάρχει καμιά λέξη στον πληθυντικό που να δικαιολογεί τον ισχυρισμό της εταιρείας που επινόησε αυτό το σήμα, ότι δηλαδή παραπέμπει στους 12 θεούς του Ολύμπου. Επίσης, η επινοήσασα εταιρεία ισχυρίζεται ότι το “Great” παραπέμπει στον Μέγα Αλέξανδρο. Όχι, διότι γράφει “Great Land”. Αυτά είναι δικαιολογίες. Αν ήθελε να παραπέμπει στον Μέγα Αλέξανδρο να έγραφε “The Land of Alexander the Great”.

Όταν λένε «μεγάλη γη, χώρα» και από την στιγμή που έχουν δημιουργήσει ήδη την θνησιγενή Βόρειο Μακεδονία, σημαίνει για τους ξένους ότι αυτή η χώρα, η Μακεδονία είναι διηρημένη και πρέπει να ενωθεί. Αλλά «μεγάλη χώρα» η Μακεδονία, μπορεί να είναι και γι αυτούς που θεωρούν την Θεσσαλονίκη ως την πιο ιερή τους πόλη, μετά την Ιερουσαλήμ, και οι οποίοι κρύβονται πίσω από το «Μακεδονικό πρόβλημα». Δεν είναι σαφές το μήνυμα και ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως του αρέσει. Ένα μήνυμα, πολλοί αποδέκτες.

Το 666 το «έκρυψαν» στο πεζό «μ». Δεν χρησιμοποίησαν το κεφαλαίο «Μ». Δεν χρησιμοποιήθηκε το κεφαλαίο «Μ» διότι χρησιμοποιείται για τους μητροπολιτικούς σιδηροδρόμους (Metro) στις μεγάλες πόλεις, αλλά κυρίως δεν χρησιμοποιήθηκε διότι το κεφαλαίο «Μ» στα εταιρικά σήματα έχει ταυτιστεί με άλλον συμβολισμό όπως αυτό φαίνεται σε πολλά άλλα εταιρικά σήματα. Είμαι σίγουρος ότι τουλάχιστον το 95% των Ελλήνων το είδαν σε περίοπτη θέση στο σήμα γαλλικής πολυεθνικής εταιρείας κι ανάθεμα αν κατάλαβε τον συμβολισμό του το 0,1% απ’ αυτούς που το είδαν. Και πολλούς λέω.

Το πεζό, δηλαδή το μικρό, «μ» μπορεί να είναι μόνο ελληνικό γράμμα αλλά δεν είναι γραμμένο και τόσο ελληνικά. Οι «καλλιτεχνικές» γραμμές του κρύβουν το 666. Το όλο μυστικό κρύβεται στην κάθετη γραμμή του μικρού «μ» την οποία «έκοψαν» σε δύο τμήματα, και αποτελεί την αφορμή γι αναρωτηθεί κάποιος το «γιατί». Γιατί να κόψουν με καμπύλη την μεγάλη κάθετη γραμμή του «μ»; Αυτή η τακτική έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλα εμπορικά σήματα, οπότε είναι ευκόλως αναγνωρίσιμος ο σκοπός τους. Να μην λέμε ονόματα και θεωρηθεί διαφήμιση, αλλά το σήμα στο οποίο αναφέρομαι το έχει δει το 100% των Ελλήνων. Άρα το «ελληνικό» μικρό «μ» αποτελείται από τρία τμήματα με καμπύλες και ευθείες που παραπέμπουν στα τρία εξάρια όπως φαίνονται στην παρακάτω φωτογραφία. Τα δύο επάνω τμήματα του «μ» είναι φτιαγμένα με τέτοιον τρόπο που φαίνονται ως δύο ξεχωριστά πανομοιότυπα τμήματα. Άλλο εάν εμείς τα συνδυάζουμε όλα μαζί ως «μ».

Τα τελευταία 3-4 χρόνια, όσοι, και αν έχετε παρατηρήσει, μεγάλες εταιρείες οι οποίες δεν είχαν ύποπτους συμβολισμούς στα σήματά τους, επειδή υπάρχουν από πολλά χρόνια ή επειδή στην αρχή ήταν μικρές και μετά γιγαντώθηκαν, υποχρεώθηκαν απ’ ότι φαίνεται, ν’ αλλάξουν σήματα. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός το ότι πολλές εταιρείες αλλάζουν τα εμπορικά τους σήματα τώρα.

Τελικά, σε κάθε τι πλέον δίνουν το στίγμα τους γιατί πρέπει να φαίνεται ότι τα πάντα ελέγχονται και ανήκουν στην Νέα Τάξη.

Χρήστος Μαντζιάρης

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…