ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Χριστίνα : Δημοψήφισμα πρέπει να γίνει ή όχι ;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ. - 16 Ιαν 2019 - 20:52
Loading...

Εδώ και αρκετό καιρό παίζει η λέξη δημοψήφισμα πάρα πολύ και στις αναμεταξύ συζητήσεις των πολιτών αλλά και στα ΜΜΕ. Αλήθεια μας συμφέρει να γίνει ένα δημοψήφισμα για την Μακεδονία μας? Κι αν ναι τότε ποιο θα είναι το ερώτημα? το αν η Μακεδονία ειναι Ελληνική; ή εάν συμφωνούμε ή διαφωνούμε για την Συμφωνία των Πρεσπών? αν θα την αποδεχθούμε ή όχι? Εκείνο που δεν έχουμε καταλάβει όλοι μας είναι ότι απαξ και δημιουργήσεις ένα τετελεσμένο δεν μπορείς να το αλλάξεις, συν του ότι θέτοντας δημοψήφισμα αμέσως δημιουργείς κενό και αμφισβήτηση κεκτημένων.

Πολλοί έχουν πει πως θα πρέπει να ερωτηθούμε με δημοψήφισμα, ενώ η μη διεξαγωγή του θα αποτελέσει έναν διεθνή εξευτελισμό μας, ειδικά λόγω του ότι ακόμη και τα Σκόπια το έκαναν. Ναι άλλα τα Σκόπια για ποιό λόγο το έκαναν και στην τελική τι είχαν και τι πρόκειται να χάσουν? Με τη διενέργεια δημοψηφίσματος αποδεχόμαστε σιωπηρά την αίολη φύση τους, ενώ οι ψηφοφορίες επ’ αυτών τα καθιστούν αυτομάτως νομικά μετέωρα και εν δυνάμει παραχωρήσιμα, εξάλλου είδαμε και τι εγινε με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του ΝΑΙ και ΟΧΙ

Αν ήταν μια πατριωτική κυβέρνηση δεν θα φοβόμουν το δημοψήφισμα, αλλά από πολιτικούς που έχουν ισοπεδώσει τα πάντα στο πέρασμά τους τι να περιμένω? το θέμα ειναι και το πως θα τεθεί το ερώτημα,γιατι αν ένα ερώτημα ειναι διφορούμενο τότε θα μας κλαίνε και οι ρέγγες μετά το πέρας του.

Ενα δημοψήφισμα της τάξης του αποδέχεστε να μετονομαστούν τα Σκόπια Βόρεια Μακεδονία ΝΑΙ ή ΟΧΙ και πάλι ενέχει κίνδυνο,γιατι αποδέχεσαι εμμέσως πλην σαφώς ότι έχουν δικαίωμα στον όρο Μακεδονία και άρα θες να τους τον αφαιρέσεις, ακομα και ως προς τον προσδιορισμό, το σωστό ερώτημα δημοψηφίσματος ποίο θα ήταν λοιπόν ετσι ώστε να αποκλειόταν παντελώς ο όρο Μακεδονία?Δεν είμαι η πλέον αρμόδια για να σας πω, απλά ως σκεπτόμενη Ελληνίδα καταθέτω τις σκέψεις μου και διερωτώμαι.

Τα δημοψηφίσματα ως έχουν στην Ελλάδα αποτελούν εργαλείο χειρισμού και εξαπάτησης των πολιτών.

Δημοψηφίσματα γίνονται όταν υπάρχει κάποιο δίλημμα στην κοινωνία, ενώ για το Σκοπιανό ζήτημα δεν υφίσταται κανένα απολύτως.Στην προκείμενη περίπτωση δεν υπάρχει τίποτα αμφισβητήσιμο, ενώ οι πιέσεις για δημοψήφισμα αποτελούν προσπάθειες των πολιτικών να δημιουργήσουν τεχνητή αμφισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας.

Ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα αποτελούσε σφετερισμό και κατάχρηση εξουσίας και κυρίως των Ιστορικών και Εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και ως εκ τούτου είναι υπεράνω διαπραγματεύσεων. Το δημοψήφισμα αν μας επιβληθεί και πραγματοποιηθεί, θα δημιουργήσει ένα καταστροφικό νομικό προηγούμενο το οποίο θα διαρρηγνύει το θεσμικό εθνικό οικοδόμημα της Ελλάδας Θα δημιουργήσει ρωγμές στο θεσμικό οικοδόμημα που καθιστά τη χώρα ελεύθερο και κυρίαρχο κράτος.

Τα πράγματα είναι σοβαρά.

Δεν μπορούν να μας επιβάλλουν δημοψήφισμα για να ψηφίσουμε αν θέλουμε να κρατήσουμε ή να απωλέσουμε τα φυσικά κυριαρχικά δικαιώματα του έθνους μας. Δεν γίνονται δημοψηφίσματα επί παντός επιστητού. Το επόμενο βήμα είναι να μας βάλουν να ψηφίσουμε για το ποιο κράτος θα ασκεί κυριαρχία στη Ρόδο ή για το ποια χώρα θα είναι υπεύθυνη πολιτιστικής διαχείρισης του Παρθενώνα.Τα Κυριαρχικά Δικαιώματα και ειδικότερα η Ιστορικότητα μιας περιοχής ή και Χώρας είναι προφανώς αδιαπραγμάτευτα και ανήκουν στη σφαίρα του αυτονόητου.

Από την άλλη τώρα εάν τα Σκόπια οριστικοποιήσουν την ονομασία τους ως Μακεδονία ας γνωρίζουμε ότι θα έρθει στην επιφάνεια οτι η Θεσ/νικη μας θα είναι ο νέος ενεργειακός τροφοδότης ολόκληρης της Βαλκανικής χερσονήσου και μάλιστα για πολύ μεγάλο διάστημα…μην αμφιβάλλετε καθόλου, εδώ παίζει μπάλα η Γερμανία καθότι Ο Θερμαϊκός φιλοξενεί κοίτασμα βιογενούς φυσικού αερίου το οποίο προέρχεται από ηφαιστειακές εκρήξεις και αποτελεί ένα μείγμα μεθανίου και διοξειδίου του άνθρακα.

Και δεν είναι μόνο ο Θερμαϊκός που φιλοξενεί τη μικρή «λεκάνη», υπάρχει μια μεγάλη κι άλλη μια μικρή, με το κοίτασμα να εκτείνεται πιο μακριά και από τα πόδια της Χαλκιδικής.

Το 2014 η ελληνική εταιρεία Energean και η ισραηλινή Ratio, έδωσαν προσφορές στην τότε κυβέρνηση με στόχο την εκμετάλλευση του κοιτάσματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πεποίθηση που έχει διαμορφωθεί στις δυο αυτές εταιρείες, είναι ότι το κοίτασμα έχει το μέγεθος τουλάχιστον του Λεβιάθαν στην ισραηλινή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)! Πιο αισιόδοξοι για το εν λόγω κοίτασμα είναι και οι διακεκριμένοι καθηγητές, Ζελιλίδης και Παπαθεοδώρου, που έχουν εντοπίσει βιογενές φυσικό αέριο σε όλη την Κεντρική Μακεδονία,(άρα μιλάμε και επί εδάφους πλέον) όπου υπάρχουν υπερβασικά πετρώματα / οφιόλιθοι, χρωμίτης Μαγνησίτης .Τα οφειολιθικά πετρώµατα της περιοχής Βασιλικών ανήκουν σε µία οφειολιθική λωρίδα που αναπτύσσεται στη Ζώνη Αξιού και αποτελείται από τις οφειολιθικές εµφανίσεις στις περιοχές: Γευγελή, Τριάδι, Βασιλικά,Βάβδος, Γερακινή, Μεταµόρφωση και Τορώνη…

Τελικά υπάρχει πολύ «υλικό» αγαπητοί μου συνέλληνες και θέλει ψαξιμο. Οι ξένοι και δη οι Γερμανοί όλα αυτά τα γνωρίζουν γι αυτό και κόπτονται να ονομαστεί αυτό το μόρφωμα κρατιδίου Βόρεια Μακεδονία γιατί στο μέλλον αποβλέπουν αλλού…

Χριστίνα

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Chat Box
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter