• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Χωρίς σκυλάδικα μπορούμε, χωρίς φέσιμπουκ δύσκολα…

5 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Του Strange Attractor

Παγκόσμιος πανικός χθες το απόγευμα με τη γενικευμένη κατάρρευση του φέσιμπουκ και άλλων δημοφιλών σόσιαλ μύδια.

Και μπορεί κόσμος και κοσμάκης να έκλαψε με μαύρο δάκρυ εδώ στο Ελάντα επειδή δεν μπορούσε να μάθει νέα για τις τελευταίες επιτυχίες του Στέλιου Ρόκκου, ή να απολαύσει τις αποκαλυπτικές πόζες του τάδε «διάσημου» μοντέλου σε παραλίες της Μυκόνου, όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά για τον ιδρυτή του μέσου, τον άρχοντα Ζούκενμπεργκ.

Ναι, μπορεί η κυρά Σούλα από το Μπραχάμι να μην κατάφερε να μας ενημερώσει για το ότι «αυτή την ώρα περνάει ωραία με καλούς φίλους στο κλαμπ ΧΑΡΧΑΛΩ» έξω από τα Γρεβενά και οι διάφορες ντόπιες «ινφλουένσερς» να έχασαν μερικές χιλιάδες ευρώ αδυνατώντας να ποστάρουν τις σοφίες τους, σκεπτόμενες να επανέλθουν στις παλιές καλές βίζιτες (όπως είπαν κάποιοι ποταποί), όμως ο Ζούκι έχασε $7 δισεκατομμύρια!!!!!! Δεν τα λες και λίγα.

Ναι, είναι αλήθεια.

Η 6ωρη εξαφάνιση του φέσιμπουκ από τις οθόνες μας του κόστισε μια βαρβάτη πτώση της συνολικής περιουσίας του, η οποία μέχρι χθες το μεσημέρι υπολογιζόταν στα $140 δις, ενώ το βράδυ έφτασε στα μόλις… $120 δις.

Μια απώλεια δηλαδή, που για να καταλάβουμε το μέγεθός της ισοδυναμεί με ουκ ολίγες φρεγάτες Μπελαρά, που αν τις είχαμε θα ήμασταν ναυτική υπερδύναμη, και ίσως κυριαρχούσαμε όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στον Ινδικό Ωκεανό, χωρίς να χρειάζεται να στέλνουμε φαντάρους στη Σαχάρα για να βοηθήσουν τη γαλλική Λεγεώνα των Ξένων εναντίον των εκεί καμηλιέρηδων, ως αντάλλαγμα για μερικά λόγια στήριξης από πλευράς Μακρόν, όταν θα μας παρενοχλούν οι Μεμέτηδες δίπλα στην Κρήτη.

Και αυτή η μείωση της περιουσίας του Ζούκι έγινε κυρίως διότι οι περισσότεροι φτωχομπινέδες μέτοχοι του φέσιμπουκ έσπευσαν πανικόβλητοι να πουλήσουν.

Το αποτέλεσμα; Ο αειθαλής Μπιλ Γκέιτς, αυτός που θέλει να μας «τσιπάρει για να μας ελέγχει αφού» πέρασε πλέον στην 4η θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου (και ίσως της ιστορίας) αφήνοντας πίσω του τον Ζούκι να γλείφει τις πληγές του.

Εκτός κι αν πάρει θέση η κυβέρνηση των Αρίστων, και συμπάσχοντας με τον πόνο του αποφασίσει να τον ενισχύσει και αυτόν με κανένα πακέτο εκατοντάδων εκατομμυρίων, όπως έκανε π.χ. με την Aegean και τη Fraport, αφού λεφτά υπάρχουν (για τα δικά μας παιδιά) και εν πάση περιπτώσει η ανάπτυξη καλπάζει (και όχι μόνο για την κυβερνώσα «οικογένεια), όπως μας λέει με τη στριγκιά του φωνή όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο αεικίνητος (και πολυλογάς) υπουργός Υπανάπτυξης.

Πάντως, εκτός από τη χθεσινή απρόσμενη εξέλιξη, υπάρχουν και άλλα προβλήματα με το δημοφιλές αυτό μέσο.

Για παράδειγμα, πριν από λίγο καιρό η Wall Street Journal δημοσίευσε μια σειρά από άρθρα, σύμφωνα με τα οποία το φέσιμπουκ είναι αποδέκτης καταγγελιών και παραπόνων για το γεγονός ότι τόσο το ίδιο όσο και το αδελφό instagram «βλάπτουν την ψυχική υγεία εφήβων, και γενικά ανηλίκων», ενώ ταυτόχρονα προωθούν την εσκεμμένη παραπληροφόρηση κάποιων συμφερόντων τόσο για την πανδημία του κορονοϊού και τα εμβόλια, όσο π.χ. και για τις μαζικές διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις αρχές του έτους.

Μάλιστα, σε μια συνέντευξή της στο (εγκυρότατο) “60 Minutes”, μια πρώην εργαζόμενη στο φέσιμπουκ ονόματι Φράνσις Χάγκεν, ανέφερε πως όσο εργαζόταν εκεί είχε μείνει άναυδη από τις αποφάσεις που λαμβάνονταν, οι οποίες είχαν ως επίκεντρο τα κέρδη και όχι τον άνθρωπο, ή το δημόσιο συμφέρον.

Κάτι σαν το σημερινό Μαξίμου δηλαδή, αλλά σε άλλα πιο υψηλά επίπεδα ιδιοτελούς κέρδους.

Μάλιστα, η ίδια κατάφερε και «υπέκλεψε» χιλιάδες εμπιστευτικά έγγραφα, τα οποία παρέδωσε στη WSJ, σύμφωνα με τα οποία το φέσιμπουκ είπε συστηματικά ψέματα στο κοινό, υπερβάλλοντας για την πρόοδο που είχε σημειώσει στην αντιμετώπιση του μίσους, της βίας και της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα του.

Τα έγγραφα, που ονομάστηκαν από τα ΜΜΕ «the facebook files», έβγαλαν στη φόρα πολλά άπλυτα της δημοφιλούς πλατφόρμας, ενώ απέδειξαν πως δεν ισχύουν τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά όσον αφορά τον έλεγχο των αναρτήσεων των διάσημων χρηστών του.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο περίφημος αλγόριθμος του φέσιμπουκ ευνοεί αναρτήσεις που ενισχύουν τον διχασμό μεταξύ των χρηστών, αλλά και την οργή τους, και πως όταν κάποιοι εντόπισαν αυτή την «αδυναμία» και προσπάθησαν να τη διορθώσουν, αντέδρασε ο Ζούκενμπεργκ!

Έτσι έχει η κατάσταση και θα ήταν χρήσιμο να διεξαχθεί κάποια έρευνα εδώ στη χώρα μας αναφορικά με τις επιπτώσεις που προκάλεσε στην ψυχική υγεία των χρηστών του το σύνδρομο 6ωρης στέρησης του φέσιμπουκ.

Διότι σε προσωπικό επίπεδο δεν είδα τόσες αντιδράσεις, και τόσο κλάμα, ούτε όταν έκλεισαν τα σκυλάδικα λόγω κόβιντ, ούτε καν όταν ο Δρ Βασιλακόπουλος συνέστησε στην κυβέρνηση να απαγορεύσει τη μουσική γενικώς!

Χωρίς σκυλάδικα μπορούμε… χωρίς φέσιμπουκ δύσκολα…

antinews.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Γεώργιος Αποστολάκης: Ψηφιακή Επαγρύπνηση. Η ανάγκη μιας νέας δημοκρατικής εγρήγορσης
Slider

Γεώργιος Αποστολάκης: Ψηφιακή Επαγρύπνηση. Η ανάγκη μιας νέας δημοκρατικής εγρήγορσης

by admin
2 ημέρες ago
Διονύσης Μακρής: Τι κρύβεται πίσω από τη Συμφωνία με το Ιράν!
ΑΠΟΨΕΙΣ

Διονύσης Μακρής: Τι κρύβεται πίσω από τη Συμφωνία με το Ιράν!

by admin
2 ημέρες ago
ΠΑΓΙΑΤΗΣ: «ΜΗΝ ΜΠΕΙΤΕ στον Εξωδικαστικό!» – Τι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ για Δάνεια, Funds και Κατασχέσεις
ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΑΓΙΑΤΗΣ: «ΜΗΝ ΜΠΕΙΤΕ στον Εξωδικαστικό!» – Τι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ για Δάνεια, Funds και Κατασχέσεις

by admin
2 ημέρες ago
Ένας “Θαυμαστός Νέος Ανάποδος Κόσμος” στον οποίο υπάρχει “Γυναικοκτονία” αλλά όχι η “Ανδρoκτονία”
Slider

Ένας “Θαυμαστός Νέος Ανάποδος Κόσμος” στον οποίο υπάρχει “Γυναικοκτονία” αλλά όχι η “Ανδρoκτονία”

by admin
3 ημέρες ago
Next Post
Η “επιστημοσύνη” δεν είναι καρπός του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ …

Η "επιστημοσύνη" δεν είναι καρπός του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ...

Ελάτε να χειροκροτήσουμε επιτέλους τους «χαρισματικούς» δασκάλους!… Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Ελάτε να χειροκροτήσουμε επιτέλους τους «χαρισματικούς» δασκάλους!… Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr