ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

“ψυγήσεται ἡ ἀγάπη τῶν πολλῶν”

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. - 13 Ιούλ 2020 - 19:39
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ματθ. 24,12       καὶ διὰ τὸ πληθυνθῆναι τὴν ἀνομίαν ψυγήσεται ἡ ἀγάπη τῶν πολλῶν

Χαίρεται

Ενα πολύ σημαντικό “χωρίο”  της Αγίας γραφής  ,που  αν γίνει “κατανοητό ” ,με την κατάλληλη “νουθεσία ” ,θα βοηθήσει ,τους  αγωνιζομένους ,τους “προορισμένους ” από τον Θεό  για την “σωτηρία ”  της ψυχής τους .

Είναι πολλές φορές που  για την “ερμηνεία ” των Θείων γραφών , ο  τρόπος που σε οδηγεί το “Πνεύμα ”  είναι να  ερευνήσεις αφαιρετικά  ,γιατί είναι “ασύλληπτη  ” η απευθείας ερμηνεία ,από την “νηπιακή ” πνευματική μας κτιστή  φύση  .

Να ερευνήσεις ,όχι γιατί “λαλεί “κάτι .( το λαλῆσαν διά τῶν Προφητῶν…)  αλλά γιατί δεν “λαλεί ” κάτι άλλο …

Στην αρχή  “διὰ τὸ πληθυνθῆναι τὴν ἀνομίαν..”

Το “πλήθος ” της “ανομίας ” θα  μεγαλώσει ,  γιατί δεν λέει της “αμαρτίας ” αλλά  “ανομίας “

“Ανομία ” είναι παράβαση του νόμου του Θεού  ,ο Θεός έχει δώσει “νόμο ” για να έχει “μέτρο ” ο άνθρωπος  το νηπιαγωγείο που λέγεται ανθρωπότητα ,να έχει  “κανόνες ” που η παράβαση ,η  “ανομία ”  έχει αποτέλεσμα την “αμαρτία ” .

Μπορεί να δικαιολογηθεί ο άνθρωπος , δεν ήξερα   ; Η απάντηση του Κυρίου θα είναι ..

“Όλα σου δόθηκαν ,πολλάκις ,μέσω των γραφών ,μέσω των προφητών ,μέσω κηρυγμάτων ,μέσω “τρίτων ” που εμφανίστηκαν στην ζωή σου ,τότε και τότε και τότε …. “

θα σου παρουσιάσει τις φορές που έμαθες και    άλλες τόσες τις φορές που αγνόησες ,αλλά και τις “ανομίες ” γυμνές και τετραχυλισμενες  ..

Αποδεδειγμένα θα κριθείς “αναπολόγητος ” θα δαγκώνεις τα “χείλη ” και θα “τρίζεις ” τα δόντια σου ,από νεύρα ,δεν θα ξέρεις ποιόν να κατηγορήσεις  ,είναι όταν ξέρεις ότι είσαι ένοχος ,αλλά δεν το δέχεσαι …εκεί όμως “μαγκιές ” τέλος…

γιατί εκεί στην αιωνιότητα…

“Εκεί ‘Εσται ὁ Κλαυθμὸς καὶ ὁ Βρυγμὸς τῶν ‘Οδόντων”

“ψυγήσεται ἡ ἀγάπη”  γιατί άραγε δεν λέει ,θα χαθεί δεν θα υπάρχει η αγάπη ,θα είναι ανύπαρκτη  .

Συμπέρασμα : Η “αγάπη ” θα υπάρχει …αλλά θα είναι  “ψυχρή ”  ,ψεύτικη ,μεταλλαγμένη

Το  “πρόβλημα ” για  εμάς τους  ανθρώπους στα ” έσχατα ”  θα είναι   μεταλλαγμένη “αγάπη ” που θα εμφανίζεται σαν   “γνήσια “

Ένας  ” ξερακιανός “γέροντας ασκητής, που έχει φτάσει με πολλούς κόπους ,προσευχές .αγρυπνίες  ,να καθαριστεί  ,να φωτιστεί και στο τέλος να  λάβει από τον Χριστό   προσωπικά  τον  “στέφανο ” ,την “τέλεια ” αρετή της αληθινής  άδολης  τέλειας αγάπης.

Απέναντι σε έναν τρυφηλό ,παχουλό , ρασοφόρο ή  “γραβατοφόρο”  πτυχιούχο   “Θεολόγο ” η καθολικό ,ή προτεστάντη “αραχτό ”  που πετάει ότι τον ζορίζει ,”κουτσουρεύει ” απο εδώ ,κουτσουρεύει απο εκεί .

Φορά ένα ψεύτικο  χαμόγελο ,ζει στον πλούτο ,στην τρυφή ,δεν δέχεται καμία “νουθεσία ”  έχει φτιάξει την δική του τελειότητα και βασιλεύει μέσα σε αυτήν  ,μαζεύοντας  “ποίμνιο ” ιδίας ράτσας ..

Άραγε ποιός έχει Θεωρία του Θεού και Θεολογεί  ,ποιός κατέχει την “αγάπη ” σαν έπαθλο από τον Θεό  ; θέλει και ερώτημα …

Πόσοι απο εμάς μπορούν  την αληθινή “αγάπη ” και τον αληθινό κάτοχο ,να τον “δούν ” να τον “καταλάβουν ” να τον  “κατανοήσουν ” να δεχτούν την από αγάπη  “νουθεσία ” του

Θα μοιάζει στην αρχή “σκληρός ” αλλά  σταδιακά θα μας μεταμορφώνει σε άγγελο από δαίμονα ,

Μόνο οι   “εκλεκτοί ”  ,αυτοί που ο θεός  γνωρίζει και “εκκάλεσε ” μπορούν οι “πτωχοί τω πνεύματι “…

Αυτός είναι ο Χριστός ,για εμάς ,εκεί μπορούμε να δούμε τον Χριστό ,αλλά δεν το θέλουμε ,δεν μπορεί να έλθει μέσα σε ΕΓΩ ο Χριστός  ..

Έχω ακούσει με τα αυτιά μου ,τους “τηλεβιβλιοπωλες ” να τους  κοροϊδεύουν ,να τους λένε “καμπούρηδες “με ράσα ,δεν βλέπουν δυστυχώς ,δεν τους επιτρέπει ο Θεός να δούν  ,με τους “αλαζονικούς ” φακούς που φορούν ..

Δεκάδες Χιλιάδες τα “θύματα ” που σέρνουν  ,αλλά τα θέλει όμως και ο ….τους ,η αλαζονεία τους ,ρίχνει στα δόντια των “πνευματικών λύκων ..

Με ταπεινό φρόνημα ,όσο και “ξεραΐλα”  ,αντίδραση ,θυμό , να νοιώθετε  στην προσευχή , στην λειτουργία ,στην μελέτη των γραφών ,των ψαλμών ,με υπομονή (οι βιαστές θα κληρονομήσουν την Βασιλεία ..) να επιμένετε και να μην απελπίζεστε ..

Κάθε μέρα να ζητάτε στην “προσευχή ” σας ,να σας καθαρίσει ,να σας φωτίσει ,να σας κάνει καλούς  ,έχει τον τρόπο ,αν δεχθούμε την ‘αδυναμία μας …

Αν και το ζητάμε με την Κυριακή προσευχή  ,την του “Κυρίου προσευχή ”  το Πάτερ ημών ,,αλλά δεν το ξέρουμε ,καιρός να το μάθουμε .

ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου·…Καθάρισε με

ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου·…    Φώτισε με …

γενηθήτω τὸ θέλημά σου..   Κάνε με “τέλειο”

Αν δείξετε υπομονή και διαβάσετε τα λόγια μου  ,μέσα σε αυτά βρείτε “κάτι “, δεν είναι γιατί εγώ βρήκα την “αγάπη ”  πιστεύω , ελπίζω για αυτήν ..

Είναι ότι , απλά δοξάζω τον Θεό ,γιατί ξέρω τι ψάχνω ,τι ζητώ  πλέον από τον Θεό  ,το ίδιο  εύχομαι για όλους μας, να “κατα-νοήσουμε” ,ότι αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μας

Να αγωνιστούμε να παρακαλάμε, να μας δοθεί  η “φώτιση   ”   η “χάρις ” η “δωρεά ”  να πάρουμε τον δρόμο προς το τέλειο  την  ΑΓΑΠΗ

Εγώ ειμί η οδός…λέγει ο “Κύριος” μας  .”ζήτήστε και θα σας δοθεί “….

Δική μας η επιλογή ,δική μας η ευθύνη ,εμείς θα δώσουμε λόγο στο τέλος  ,μόνοι απέναντι στα “πληγωμένα ” χέρια του…

Καλή αρχή μετανοίας .

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…