• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

Ψυχρολουσία για την Ελληνική διπλωματία από τα Σκόπια

10 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ψυχρολουσία για την ελληνική διπλωματία από τα Σκόπια καθώς σύμφωνα με πληροφορίες όλες οι κινήσεις καλής θέλησης του Νίκου Κοτζιά  και οι σχεδιασμοί της ελληνικής πλευράς για την επίτευξη συμβιβασμού  στο θέμα της ονομασίας, φαίνεται να πέφτουν στο κενό, με την ΠΓΔΜ να προωθεί στην «πλάτη» της Αθήνας τη δική της εναλλακτική «φόρμουλα».

Μετά από ένα μπαράζ ανοιγμάτων προς τα Σκόπια ο Νίκος Κοτζιάς συναντήθηκε με τον ομόλογο του Nikola Poposki στις Βρυξέλλες, αλλά η σκοπιανή πλευρά  εμφανίστηκε  με  μια ακραία πρόταση την οποία φρόντισε να δημοσιοποιήσει αμέσως μετά εκθέτοντας την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του σκοπιανού ΥΠΕΞ κατά την συνάντηση των κ. Κοτζια και Poposki  συζητήθηκε η «υπέρβαση του πολύχρονου εμποδίου και η έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην ΕΕ, η εξάλειψη  των εμποδίων σε αυτήν την πορεία, καθώς και οι θετικές επιπτώσεις που αυτό θα είχε στις προσπάθειες για υπέρβαση της διαφοράς για το όνομα».

Ο κ. Poposki αποκαλύπτει ουσιαστικά ότι οι συζητήσεις με την Αθήνα εστιάζονται σε φόρμουλα η οποία θα προβλέπει την ανατροπή της έως τώρα ελληνικής πολιτικής, καθώς θα δοθεί το πράσινο φως για την  έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων (στην Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου) της ΠΓΔΜ με την Ε.Ε. και αυτή η κίνηση θα «έχει θετικές επιπτώσεις» και στην επίλυση της διαφοράς για το όνομα.

Δηλαδή η Ελλάδα θα καταθέσει  το ποιο ισχυρό ίσως όπλο που διαθέτει, με αντάλλαγμα τη… συνέχιση των συνομιλιών. Η δήλωση του κ. Poposki  παραπέμπει σε φόρμουλες που είχαν μπει στο  τραπέζι στο παρελθόν, οι οποίες όμως είχαν απορριφθεί καθώς συνέδεαν την λύση του θέματος της ονομασίας στο απώτερο μέλλον με την τελική ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.

Η Αθήνα πάντως αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες το επόμενο διάστημα για  να πείσει τους εταίρους για την  ορθότητα της συνέχισης της πολιτικής της αλλά και να εξηγήσει ότι το αδιέξοδο έχει δημιουργηθεί από την αδιαλλαξία της άλλης πλευράς που το περισσότερο που δέχεται είναι μια μορφή διπλής ονομασίας.

Εφόσον οι εκλογές στα Σκόπια διεξαχθούν ομαλά και αποκατασταθεί η πολιτική ομαλότητα στη χώρα, τότε όλο το βάρος των πιέσεων από την διεθνή κοινότητα θα στραφεί στην Ελλάδα για να επιτευχθεί η ένταξη της χωράς στο ΝΑΤΟ και η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., καθώς θεωρούν ότι αυτό θα στηρίξει ακόμη περισσότερο την σταθερότητα στην χώρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Poposki  την Δεύτερα παρακάθισε σε πρόγευμα  στο ξενοδοχείο Sofitel των Βρυξελλών  που οργάνωσαν οι υπουργοί  εξωτερικών  της Αυστρίας και της Ουγγαρίας Sebastian Kurz και Péter Szijjártó  παρουσία και άλλων υπουργών εξωτερικών.

Σύμφωνα  με τα σκοπιανά ΜΜΕ οι δυο Ευρωπαίοι υπουργοί εξήραν την συνεισφορά της «Μακεδονίας» στην ανακοπή του προσφυγικού ρεύματος (σ.σ. κλείνοντας τα σύνορα με την Ελλάδα) και εξέφρασαν την πλήρη στήριξη τους στην διαδικασία  εξομάλυνσης της πολιτικής κατάστασης στα Σκόπια. Και οι δυο υπουργοί όπως και άλλοι που συμμετείχαν στο πρόγευμα , δήλωσαν ότι πρέπει να προχωρήσει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας…

Η σκοπιανή πλευρά ελπίζει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν ομαλά στις 24 Απριλίου ώστε να υπάρχει έστω και ο λίγος χρόνος που απαιτείται  μέχρι να διαμορφώσει η Κομισιόν την Έκθεση της για την ΠΓΔΜ (την οποία δεν είχε δημοσιοποιήσει τον Οκτώβριο) και η οποία αναμένεται να είναι θετική . Ο κ. Poposki μάλιστα επεσήμανε ότι με αυτή την θετική Έκθεση που θα συστήνει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων , οι «φίλοι» της χωράς θα μπορέσουν να υποστηρίξουν στην Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

liberal

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Πρόκληση ΣΟΚ από Ουκρανία: «Θα χτυπάμε ρωσικά πλοία ακόμα και στις ελληνικές παραλίες» – «Ζητήστε συγγνώμη από τον Putin»
ΕΘΝΙΚΑ

Πρόκληση ΣΟΚ από Ουκρανία: «Θα χτυπάμε ρωσικά πλοία ακόμα και στις ελληνικές παραλίες» – «Ζητήστε συγγνώμη από τον Putin»

by admin
15 ώρες ago
Εποικιστική αποικιοκρατία και στην Ελλάδα από το Ισραήλ- Νικόλας Κοσματόπουλος
Slider

Εποικιστική αποικιοκρατία και στην Ελλάδα από το Ισραήλ- Νικόλας Κοσματόπουλος

by admin
15 ώρες ago
Διασυρμός της Ελλάδας στην Τουρκία: Υποδοχή Μητσοτάκη με εθνικιστικό εμβατήριο: «Θα καταστρέψουμε τον εχθρό με πάθος»
ΕΘΝΙΚΑ

Διασυρμός της Ελλάδας στην Τουρκία: Υποδοχή Μητσοτάκη με εθνικιστικό εμβατήριο: «Θα καταστρέψουμε τον εχθρό με πάθος»

by admin
3 ημέρες ago
Επική ξεφτίλα! Ρώσοι φαρσέρ: “Κρίμα την ασφάλειά σας, τον Ντόκο τον παγιδεύσαμε με Gmail και λίγο ρουζ”
Slider

Επική ξεφτίλα! Ρώσοι φαρσέρ: “Κρίμα την ασφάλειά σας, τον Ντόκο τον παγιδεύσαμε με Gmail και λίγο ρουζ”

by admin
5 ημέρες ago
Next Post
Το παρακράτος …Στουρνάρα! του Γιώργου Δελαστίκ

Το παρακράτος …Στουρνάρα! του Γιώργου Δελαστίκ

Στο Νταβός θα συζητηθούν τα άμεσα σχέδια της Νέας Τάξης

Στο Νταβός θα συζητηθούν τα άμεσα σχέδια της Νέας Τάξης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr