ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας για το F-35;

ΔΙΕΘΝΗ. - 23 Οκτ 2018 - 22:10
Loading...

Tον περασμένο μήνα έγινε γνωστό ότι η Pratt & Whitney που κατασκευάζει τους κινητήρες του F-35, πρότεινε βελτιώσεις στις μελλοντικές εκδόσεις του F135 που θα συμπεριλαμβάνουν αυξημένη ικανότητα διαχείρισης ισχύος και θερμικής ενέργειας. Η πρόσθετη δυνατότητα διαχείρισης της ισχύος και της θερμικής ενέργειας θα επιτρέψει τη χρήση όπλων λέιζερ και άλλων προηγμένων επιθετικών και αμυντικών συστημάτων.

Οι ΗΠΑ έχουν διαθέσει εκατομμύρια δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας. Η αμερικανική

Πολεμική Αεροπορία ευελπιστεί κάποια μέρα να τα ενσωματώσει σε μαχητικά, ενώ οι δοκιμές πάνω στο AC-130J Ghostrider που θα αποτελέσει πλατφόρμα λέιζερ, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη ενός όπλου λέιζερ παρόμοιο σε διάταξη με το Phalanx, για τα πολεμικά του σκάφη.

Η Lockheed Martin, το πανεπιστήμιο Notre Dame, η DARPA και το Ερευνητικό Εργαστήριο Πολεμικής Αεροπορίας δοκίμασαν πέρυσι έναν «μίνι» αερομεταφερόμενο πυργίσκο λέιζερ. Ο σκοπός είναι ο πυργίσκος να έχει δυνατότητα προσβολής 360° και η δέσμη του να είναι αρκετά ισχυρή για να καταστρέψει εναέριους στόχους.

Αν και η πρόκληση «σμίκρυνσης» ενός συστήματος λέιζερ σε μέγεθος που να το κάνει ιδανικό για μαχητικά είναι τεράστια, η ενσωμάτωση όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας φαίνεται πως απασχολεί σοβαρά τις αμερικανικές ΕΔ.

ptisidiastima.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter