ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Όταν θα πατηθεί η μεταφερόμενη συνεχώς “κόκκινη γραμμή ” …

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. - 23 Νοέ 2020 - 18:21
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση
Χαίρεται
Η Θεία κοινωνία γίνεται “πυρ” μέσα μας  ,πως; 
 
Μια από τις ευθύνες του κλήρου ,που πιστεύω ότι παραχωρεί ο Θεός και αυτή για παιδαγωγία μας ,είναι η αδιάκριτη χρήση της Θείας κοινωνίας .
Ένας άνθρωπος που πάει σε “κοινωνία” με τον Χριστό ,να τον λάβει και είναι αμετανόητος ,γεμάτος πάθη ,χωρίς μετάνοια αλλά  και χωρίς φόβο τι πάει να κάνει ,τότε η Θεία κοινωνία γίνεται “πυρ καταναλίσκον” .
Έκρηξη των παθών 
Σημαίνει ότι γίνεται έκρηξη των παθών μέσα του και γίνονται εντονότερα , ο φίλαυτος γίνεται επιθετικός  αλαζονικός ,επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους  ,ο φιλάργυρος γεμίζει υλικό φόβο ,τρέμει για το αύριο ,το μεθαύριο το μέλλον ,για την περιουσία του ,ο φιλήδονος γίνεται αχόρταγος για ηδονές κ.α  .
Τα πάθη που έχουμε , βγαίνουν στην επιφάνεια  εντονότερα  και μας  καίνε  ,μας  βασανίζουν .
Μας παιδαγωγεί ,μας καίει τα “ζιζάνια” 
Έτσι το “πυρ” τα καίει ,αν έχεις ταπεινό φρόνημα και το δεχθείς και το υπομείνεις σαν δοκιμασία από τον Θεό ,για να στα δείξει και να τα πολεμήσεις,αυτός θα τα πολεμήσει αν προσευχηθείς ουσιαστικά  .
Τότε καταλαβαίνεις την “ευλογία” και την “παιδαγωγία” του Θεού που γίνεται με αληθινή ΑΓΑΠΗ ,για την “τελείωση” σου  ,σταδιακά και ανάλογα τις αντοχές σου ,ποτέ περισσότερο από όσο αντέχεις .
Φίμωτρο στην “κοινωνία” με τον Χριστό 
Επειδή όμως φορέσαμε περήφανοι ότι κάναμε  βέβαια υπακοή “φίμωτρα ” στις εκκλησίες και ο Θεός παραχώρησε να κλείσουν ,για παιδαγωγία.
Επειδή όσοι δεν φορούσαν φίμωτρο στην εκκλησία ,τους καταδίωκαν οι φιμωμένοι ,υπεύθυνοι φοβούμενοι τα “πρόστιμα”  και έτσι τους βοηθούσαν να “δυναμώσουν ” και άλλο ,να γεμίζουν δύναμη και να διώχνουν το φόβο και την υπεροψία .
Επειδή πάμε στην Θεία κοινωνία και στις ιερές εικόνες τις ασπαζόμαστε από μακριά ή τις ασπαζόμαστε φιμωμένοι ,ή στην καλύτερη το κατεβάζουμε προσωρινά
 Με το φίμωτρο και αν υπήρχε δυνατότητα δεν θα το βγάζαμε για να κοινωνήσουμε..
Η μεταφερόμενη κόκκινη γραμμή 
Λέει ο “κλήρος” ότι είναι κόκκινη γραμμή ,τότε θα παραχωρήσει ο Θεός να φτάσουμε στην  κόκκινη γραμμή ,για να δούμε “πόσα απίδια βάζει ο σάκος”  για όλους μας ..
Για αυτό το λόγο ,για την αμετανοησία μας και την κατάσταση,με αποκλειστικά δική μας ευθύνη σύντομα  ίσως και η Θεία κοινωνία ,ίσως λέω  επιτρέψει ο Θεός να “βληθεί” από τον διάβολο και τα όργανα του ,να πατηθεί η “κόκκινη γραμμή ” .
Τότε θα δούμε αν πάμε πιο πέρα την κόκκινη γραμμή ,γιατί αυτό κάνουμε συνεχώς την μεταφέρουμε ή θα σταθούμε ενάντιοι  ,για να υπερασπίσουμε τα ιερά και τα όσια μας …
Λες και δεν είναι κόκκινη γραμμή το φίμωτρο στον ναό ,το κλείσιμο  τους ,η είσοδος αστυνομίας σε ναούς  ,η επιβολή προστίμων κ.α
ακόμα και στην αρχαιότητα ,το “κυλώνειο άγος ” διδάσκει ότι αυτό είναι μεγάλο ατόπημα ,που το αναφέρει και το σύνταγμα .
Φανταστείτε σε τι άσχημη πνευματική κατάσταση είμαστε , που ποτέ δεν έχουμε ξανά βρεθεί ιστορικά ..
Εωσφορικός εγωισμός 
Υπάρχει μέσα μας ένας αόρατος “δείκτης” που καθορίζει την δεκτικότητα μας στην  Θεία αλήθεια ,την  “φώτιση” την “Χάρι” του Θεού .
“πᾶσα δόσις ἀγαθὴ καὶ πᾶν δώρημα τέλειον ἄνωθέν ἐστι καταβαῖνον ἀπὸ τοῦ πατρὸς τῶν φώτων”
Αυτός ο “δείκτης” είναι  ο “εγωισμός” του καθενός μας ,αν  επιτρέψουμε να γίνει εωσφορικός δηλαδή ‘έπαρση,αλαζονεία  ,μάλλον το επιτρέψαμε .
Τότε είναι σαν ,η κεραία μας το δορυφορικό μας πιάτο ,που επικοινωνεί με τον “ουρανό” να  έχει “βλάβη”
 μερικό ή ακόμα και καθόλου σήμα .
Η “χάρις” του Θεού ,το σήμα μοιράζεται , κατεβαίνει παντού γύρω μας  ,αλλά εμείς δεν το πιάνουμε ή το πιάνουμε μερικώς με παράσιτα .
Αυτό προκαλέι ψυχικό κενό , έλλειψη τροφοδοσίας στην ψυχή ,πεινάει και πονάει  η ψυχή ,ενώ το σώμα είναι υπέρ χορτάτο και διοικεί την ύπαρξη ,την φοβίζει ,την κατάδυναστεύει ,την ταράζει  ..
“Εγώ είμαι ο άρτος ο καταβάς εκ του ουρανού”
 
Ο άρτος είναι υλικός αλλά και “πνευματικός”  μα κυρίως πνευματικός και είναι αυτός που αμελήσαμε ,προσευχή ,νηστεία ,μυστηριακή ζωή ,μελέτη της γραφής .
«Ουκ επ’ άρτω μόνον ζήσεται άνθρωπος».
Δαιμονικά είδωλα ,σκεπασμένα πάθη ,κίβδηλη αγαπολογία .fast food “πνευματικότητα” …
Τι κάνει ο άνθρωπος ;   ψάχνει υποκατάστατα  να γεμίσει εύκολα το πνευματικό του   κενό , πάει και πέφτει σε “ψεύτικα φώτα” ,από τον εγωισμό του αποφεύγει τον Θεό ,δεν θέλει να αποχωριστεί τα πάθη του ,να ζήσει πόνο ,τον κόπο ,τον αποφεύγει  συστηματικά .
Ο Θεός επιτρέπει να πέσουμε  σε ψεύτικα φώτα ,παιδαγωγικά ,πάντα παιδαγωγικά λειτουργεί ο Θεός , όπου και όταν είναι το αποτέλεσμα “καλό” ποτέ από μνησικακία “μη γένοιτο” .Να χαίρεστε με τον “πόνο” είναι “κάθαρση”
Να λατρέψουμε  πολιτικούς σωτήρες , ηθοποιούς ,ποδοσφαιρικές ομάδες ,ψυχολόγους ,συγγραφείς , τραγουδιστές, ακόμα και ρασοφόρους γέροντες πλανημένους  , σύγχρονους φαρισαίους “δαιμονικά είδωλα ” .
Εμείς φταίμε
Κανένα όμως από αυτά τα “δαιμονικά είδωλα” δεν φταίει ,αλλά η δική μας κατάσταση και αμετανοησία να τηρήσουμε  τις εντολές του Χριστού,”απαρνησασθω εαυτόν ” και τότε θα τον βρούμε και στον κόσμο .
Υπάρχουν χρηστοί άνθρωποι ανάμεσα μας ,εικόνες του Χριστού ,εμείς δεν μπορούμε να τους δούμε,αν θελήσουμε πράγματι θα τους εμφανίσει ο Χριστός μπροστά μας  .
Εμείς φταίμε και όχι ο κλήρος 
Έχουμε τον κλήρο και την κυβέρνηση που μας αξίζει ,είναι προβολή της δικής μας κατάστασης .
Όταν βλέπουμε τον παπά της ενορίας ,τότε βλέπουμε πάνω του την κατάσταση της ενορίας και του ποιμνίου ,παράλληλα να απεικονίζονται .
Όταν βλέπουμε τον Πατριάρχη ,βλέπουμε την κατάσταση της Ορθοδοξίας .
Όπως και όταν βλέπαμε τον αυτοκράτορα της Ρωμανίας ,βλέπαμε την “πνευματική ”  κατάσταση της αυτοκρατορίας .
Ηγέτης πολιτικός ,πνευματικός όπως και ο λαός το ποίμνιο 
Ο ηγέτης είναι ο δείκτης που φανερώνει την πνευματική κατάσταση του συνόλου που διοικεί .
Δεν μπορεί να έχεις σαν κράτος τώρα έναν Θεοσεβή Καποδίστρια ή έναν αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ ,δεν τους αξίζεις .
Κολυμπάμε μέσα στην αμαρτία ,στην ασέβεια ,στον φόβο , στην αμετανοησία,μέσα στα πάθη και τα δεσμά της αμαρτίας ,χειροπόδαρα δεμένοι από τον διάβολο  .
Θα επέλθει  παιδαγωγική “κάθαρση ” στον λαό και στον κλήρο .
Ο κλήρος αυτή την στιγμή όπως προείπα είναι παράλληλης κατάστασης με τον λαό ,αλλά αυτό δεν τον αθωώνει .
Είναι μεγαλύτερη η ευθύνη που έχει από τον λαό και έτσι και η συνέπειες και η “κάθαρση ” θα είναι εντονότερη .
Γιατί δεν διαφύλαξαν τα Άγια και τους Μαργαρίτες  .
Λειτούργησαν σαν “μισθωτοί” οι περισσότεροι ,φοβούμενοι την “κόντρα”  όπως και εμείς  “λαϊκοί” με το δαιμονικό κατεστημένο .
Όλοι θα λογοδοτήσουμε ,ανάλογα τις ευθύνες μας ,τα “τάλαντα” που μας δόθηκαν ,τι τα κάναμε στα δύσκολα .

Καλή φώτιση και αρχή μετάνοιας

Γ.Μ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΟιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

 

Loading…