• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ώρα μηδέν στο Αιγαίο-Αμερικανός ειδικός Σ. Κουκ: “ Η κατάσταση στην περιοχή θυμίζει έντονα Κύπρο το 1974”-Η Τουρκία κινείται αυτόνομα προς κρίση;

4 έτη ago
in ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0
Ώρα μηδέν στο Αιγαίο-Αμερικανός ειδικός Σ. Κουκ: “ Η κατάσταση στην περιοχή θυμίζει έντονα Κύπρο το 1974”-Η Τουρκία κινείται αυτόνομα προς κρίση;
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
Που υπερέχει πραγματικά η Ελλάδα στην γεωπολιτική σκακιέρα των Βαλκανίων και πως παρακάμφτηκαν τα Στενά του Βοσπόρου

Σε χθεσινοβραδυνή εκπομπή της ΕΡΤ με το όνομα ΕΠΙΛΟΓΟΣ, μίλησε στον δημοσιογράφο Απόστολο Μαγγηριάδη, ο Αμερικανός ειδικός σε θέματα τουρκικής πολιτικής Στήβεν Κουκ.

Εκεί ο ειδικός των ΗΠΑ, με μια μόνο πρόταση αποκάλυψε ότι η κατάσταση στο Αιγαίο λόγω της τουρκικής προκλητικότητας και των προθέσεων της Άγκυρας, που είναι πλέον ανεξάρτητες από την δύση, θυμίζει για αυτόν ξεκάθαρα την περίοδο προς της εισβολής στην Κύπρο  το 1974.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εκτίμηση ενός ειδικού από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο οποίος σίγουρα έχει βαθιά και πολύπλευρη ενημέρωση από τις πηγές του σε ινστιτούτα, αλλά και εντός της αμερικανικής κυβέρνησης.

Κατάσταση που θυμίζει “Κύπρο το 1974”, “μεταφράζεται” σε περίοδο προ πολεμικής επιχείρησης των Τούρκων, με κάθε μορφή , τρόπο, δράση σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Λέμε Αιγαίο, αφού το ντέρτι της Τουρκίας είναι τα νησιά μας που τους εμποδίζουν στα νεο-Οθωμανικά σχέδια τους, που αφορούν την υλοποίηση της επέκτασης των συνόρων, σύμφωνα με τον τουρκικό εθνικό όρκο, που δεν θα αποδεχθεί ποτέ η δύση, για τα δικά της βέβαια συμφέροντα.

Στην ίδια εκπομπή ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ ( στόχος επίθεσης της ΜΙΤ πριν μερικούς μήνες), δήλωσε ότι είναι ανήσυχος για τις προθέσεις της κυβέρνησης του Ερντογάν, σε μια παρατήρηση που δείχνει ότι και Τούρκοι ειδικοί ανησυχούν για την ίδια την χώρα τους, και την πορεία που έχει πάρει αυτή.

Ο Τούρκος σύμβουλος  Gursel Tokmakoglu μιλά και αυτός για πιθανή ειλημμένη απόφαση για στρατιωτική κρίση στο Αιγαίο:

“Οι πολίτες μας ρωτούν, θα γίνει πόλεμος με την Ελλάδα;

Ως απάντηση, λέω ότι πρέπει να ασκήσουμε τη μέγιστη πίεση, κανένα βήμα πίσω όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, γιατί αυτό είναι θέμα εθνικής ασφαλείας της πατρίδας μας.

Φαίνεται όμως ότι έχει διαμορφωθεί ένα περιβάλλον ως προς αυτό, ( κρίση) και έχει δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης.

Λοιπόν, νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να εξηγήσουμε αυτό το σημαντικό θέμα με λίγο πιο αναλυτικά.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιλέγει να χρησιμοποιήσει την πολιτική συγκυριακή υπεροχή της, για να φέρει σε αμφισβήτηση τουρκικά γεωγραφικά δικαιώματα και συμφέροντα.

Γι’ αυτό και ο Μητσοτάκης κάνει λόγο για μόνιμη κυριαρχία, και ότι η πλευρά που παραβιάζει τα σύνορα, είναι η Τουρκία.

Όποια βήματα κι αν κάνει η Τουρκία στο πεδίο, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι εναντίον της.

Το δεύτερο αφορά την FETO. Επί του παρόντος, η Ελλάδα κρατά τις πόρτες της ορθάνοιχτες στα μέλη της FETO.
Μέλη της οργάνωσης που διέφυγαν από την Τουρκία για να μην καταδικαστούν, μπορούν εύκολα είτε να μείνουν στην Ελλάδα, για να επωφεληθούν από ευκαιρίες διέλευσης προς  ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Ενώ την ίδια πολιτική βλέπουμε και στην Δυτική Θράκη, κατά των ανθρώπων μας εκεί.
Γιατί όμως η Ελλάδα έχει υπεροχή στο γεωστρατιγικό επίπεδο:

  • Η στρατιωτική βάση της Σούδας είναι τρομερά σημαντική για το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ επωφελείται από τις ναυτικές εγκαταστάσεις στη Σούδα, ενώ το Ισραήλ (με μια ευκαιρία που δεν μπορούσε να βρει στη χώρα του) πραγματοποιεί μεγάλες πτήσεις και κάνει ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

    • Η στρατιωτική βάση της Λάρισας θα προετοιμαστεί για την υποδοχή αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35.

    • Το λιμάνι του Πειραιά διαχειρίζεται η παγκοσμίου φήμης εταιρεία COSCO της Κίνας, ειδική στα logistics και το εμπόριο Κίνας-ΕΕ, μας δείχνει ότι το παγκόσμιο εμπόριο  πραγματοποιείται δια μέσω της Ελλάδος με αυτές τις λιμενικές εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, στον Πειραιά υπάρχουν ναυπηγεία και εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

    • Η Γαλλία θα εκσυγχρονίσει τα ελληνικά αεροσκάφη Mirage στην Τανάγρα και θα εκσυγχρονίσει το Rafale από πλευράς αεράμυνας.

    • Ας σταθούμε στην αξιόλογη βάση της Αλεξανδρούπολης των Η.Π.Α. Επιδεικνύοντας την παρουσία τους εδώ, οι ΗΠΑ θα παρέχουν υλικοτεχνική βοήθεια στην Ουκρανία δια μέσου Βουλγαρίας και Ρουμανίας.

Το σχέδιο τους όμως είναι να εμποδίσουν παράλληλα την επέκταση της Τουρκίας στην περιοχή των Βαλκανίων.

    • Οι ΗΠΑ θα παραχωρήσουν/πουλήσουν πολλών τύπων ελικόπτερα στην Ελλάδα, τα οποία είναι σημαντικά από πλευράς έρευνας και διάσωσης και ναυτικών επιχειρήσεων, ενώ η Γαλλία θα πουλήσει φρεγάτες Balhara στην Ελλάδα”, καταλήγει ο ίδιος μεταξύ άλλων σε μια εκτίμηση των αιτίων της γεωπολιτικής ανόδου της χώρας μας από την δύση.

Ενώ όμως όλα αλλάζουν στην περιοχή, οι Τούρκοι δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο στην Δύση, το οποίο είχαν επιμελώς κρυμμένο από το 1952 και μετά, και βγάζουν σήμερα που μιλάμε χάρτες με την “Μεγάλη Τουρκία”, αγνοώντας τους πάντες και τα πάντα στο διεθνές δίκαιο.

Οι Τούρκοι δεν έχουν δει τίποτα ακόμα, αφού θα έχει και συνέχεια η αμερικανική βοήθεια στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, τόσο με δωρεάν στρατιωτικό υλικό, όσο και με την αγορά από την Ελλάδα αεροσκαφών F-35, η οποία θα αλλάξει τα πάντα στο ελληνικό Αρχιπέλαγος, σε σχέση με την ανύπαρκτη βέβαια “Γαλάζια Πατρίδα” της Τουρκίας.

pentapostagma.gr

Tags: slide5
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής

by admin
5 ημέρες ago
Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!
Slider

Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!

by admin
1 εβδομάδα ago
Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο
Slider

Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο

by admin
3 εβδομάδες ago
«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»

by admin
3 εβδομάδες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Γ.Μ: Τα μηχανάκια του πονηρού…..

Γ.Μ: Τα μηχανάκια του πονηρού…..

6 ημέρες ago
Mike Adams: Ο πόλεμος στο Ιράν αναγκάζει τον κόσμο να αγκαλιάσει την ενεργειακή επανάσταση! Η φωτεινή πλευρά του πολέμου

Mike Adams: Ο πόλεμος στο Ιράν αναγκάζει τον κόσμο να αγκαλιάσει την ενεργειακή επανάσταση! Η φωτεινή πλευρά του πολέμου

5 ημέρες ago
Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν αυτά τα τρία νησιά…

Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν αυτά τα τρία νησιά…

3 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ο πόλεμος της Big Pharma κατά της φυσικής ιατρικής – 8 υπερτροφές που σιωπούν γιατί θεραπεύουν, αντί να κερδοσκοπούν

    Ο πόλεμος της Big Pharma κατά της φυσικής ιατρικής – 8 υπερτροφές που σιωπούν γιατί θεραπεύουν, αντί να κερδοσκοπούν

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (30/5/2026)

    22 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Μαθητής: Έγραψα στην έκθεση, ότι μας κυβερνούν βιαστές και δολοφόνοι. Βίντεο

    20 shares
    Share 8 Tweet 5
  • ΒΙΝΤΕΟ – πάμε σε πρόωρες εκλογές για αιτία που δεν φανταζόμαστε;

    43 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Τι φοβάται ο δισεκατομμυριούχος Thiel και εγκαταλείπει την Αμερική για να ζήσει με την οικογένειά του στην Αργεντινή;

    19 shares
    Share 8 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr