ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΟ / O Πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν: το Ισραήλ μας κήρυξε τον πόλεμο.

ΔΙΕΘΝΗ. - 26 Αυγ 2019 - 22:50

Βαρυσήμαντη δήλωση έκανε πριν λίγο ο Michel Aoun ο χριστιανός Πρόεδρος του Λιβάνου και σύμμαχος του Προέδρου Άσαντ σχετικά με τις επανειλημμένες ισραηλινές επιθέσεις κατά λιβανέζικου εδάφους τα τελευταία 24ωρα:  »Αυτό που συνέβη είναι μια «κήρυξη πολέμου» που μας επιτρέπει να προσφύγουμε στο δικαίωμά μας να υπερασπιστούμε την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα. Είμαστε λαός που αναζητά ειρήνη και όχι πόλεμο και δεν δεχόμαστε κανείς να μας απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο.. »

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Λιβάνου απευθυνόμενος στον ειδικό συντονιστή του ΟΗΕ για το Λίβανο τον Jan Kubic είπε πως οι επιθέσεις σε Dahiya και Qusaya παραβιάζουν την απόφαση 1701 των Ηνωμένων Εθνών και ό,τι εφαρμόζεται στο Λίβανο.

ΟΙ ΔΥΟ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Η αναταραχή και η περαιτέρω αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής και ο επεκτατισμός του Ισραήλ κατά Συρίας, Λιβάνου, Ιράκ κινείται παράλληλα με τον τουρκικό άξονα κι αυτό δεν ευνοεί τα ελληνικά συμφέροντα στην περιοχή αφού ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.Ήδη ο κατοχικός παράγοντας σε συνεργασία με την Τουρκία δημιουργούν θέμα στην Αμμόχωστο πέραν της συνεχούς πρόκλησης στη θάλασσα σχετικά με τους υδρογονάνθρακες. Η επιθετικότητα του Ισραήλ θα έλεγε κανείς πως νομιμοποιεί την τουρκική επιθετικότητα πάντα σε χωριστά πεδία.

Δυο δυνάμεις στη Μέση Ανατολή και κατ΄επέκταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν σέβονται την εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα τρίτων χωρών όπως και το Διεθνές Δίκαιο ή τα Ηνωμένα Έθνη: Toυρκία, Ισραήλ. Yπάρχει μια συντονισμένη επιχείρηση αλληλοκάλυψης ν΄απαλλοτριώσουν περιοχές σε Συρία, Λίβανο,Ιράκ, Παλαιστίνη και Κύπρο και να εδραιώσουν την παράνομη κατοχή τους όπως και να την επεκτείνουν παρά σειρά ψηφισμάτων κι αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας..

Το Ισραήλ επικαλείται το μέτρο των  »προληπτικών χτυπημάτων’‘ -είτε κατά των Hachd al-Chaabi στο Ιράκ είτε κατ΄άλλων αλλού-, ωστόσο αυτό το μέτρο αν έχει μια λογική είναι για ν΄απομακρύνει το ενδεχόμενο του πολέμου κι όχι να το επισπεύσει. Όσες φορές χρησιμοποιήθηκε αυτή η  »στρατηγική » υπήρξε ανάφλεξη…Επίσης τα προληπτικά χτυπήματα στερούνται και ηθικού ερείσματος αφού είναι της λογικής προλαβαίνω τον εχθρό γιατί θα μου επιτεθεί χωρίς όμως να μου έχει επιτεθεί και χωρίς τίποτα να υποδηλώνει ότι θα επιτεθεί στο μέλλον…..

ΦΩΤΟ Μέρος ισραηλινού κατασκοπευτικού drone που καταρρίφθηκε τις τελευταίες ώρες στο Ν Λίβανο.

dimpenews

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr