ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

18 «ΓΚΡΙΖΑ» ΝΗΣΙΑ, ΛΕΡΟΣ, «ΑΤΥΧΗΜΑ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΦΟΡΟΙ ΑΣΚΗΤΕΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ. ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ. - 11 Μαρ 2019 - 22:01
Loading...

Δεν θέλω, δεν επιθυμώ, δεν επιδιώκω ούτε ποτέ μου στοχεύω στο να τρομοκρατώ ανθρώπους. Όχι. Αλλοίμονο. Προς Θεού! Ο συγγραφικός σκοπός μου είναι καθαρά ακαδημαϊκός και πνευματικός. Και στην παρούσα χρονική συγκυρία δεν μπορώ να μην μιλήσω ή να εκφρασθώ ελεύθερα, μέσα από το όπλο-πληκτρολόγιό μου. Μου είναι αδύνατο. Ανθελληνικό. Προδοτικό. Τα Ελληνόπουλα πρέπει να ακούν, να διαβάζουν, να μαθαίνουν τα …πάντα. Και, στη συνέχεια, η Ελληνική ψυχή τους ή ο καθαρός τους νους να αποφασίζει περί του ορθού, λάθους, κλπ.

Δεν είμαι άγιος ή προφήτης. Μηδέ χάρισμα άλλο έχω. Ούτε λόγος. Εντούτοις, στην παρούσα χρονική συγκυρία, μου φαίνεται πως μάλλον κάτι όντως εθνικά μεγάλο και επερχόμενο τρέχει. Μάλλον το πολύ σοβαρό! Οι ειδήσεις γύρω από το Αιγαίο είναι απανωτές. Και πιθανόν όχι τυχαίες. Δείχνουν σε εμένα ότι είναι βαθύτατα συστηματικές.

Κάτι δηλαδή, σαν δημοσιογραφική απόβαση και επιλεκτικός βομβαρδισμός ειδήσεων γύρω από το Αιγαίο. Τουτέστιν, έτσι όπως τα παρακολουθώ για 40 χρόνια τώρα, τα τρέχοντα γεωπολιτικά γεγονότα μου δείχνουν ή μου φαίνονται σα να έχουν κρυφίως μέσα τους το ακόλουθο στρατιωτικό στοιχείο ή αθέατο πολεμικό φόντο: Οι εκ Μογγολίας Αγαρηνοί (με τους προστάτες και καθοδηγητές τους διεθνείς Σιωνιστές) έχουν ως κρυφό στρατηγικό τους σχέδιο την αιφνίδια κατάληψη κάνα 2 νησιών. Ας …πούμε!

Σας τονίζω δε και ετούτο. Για πρώτη φορά, τα τελευταία 3 χρόνια, υπάρχει τόσο πολύ μεθοδευμένη εργασία και εξέχων χειρουργικός τακτικός σχεδιασμός, με στρατιωτικές ασκήσεις, με χάρτες, στοχευμένες ειδήσεις, τακτικές πολεμικές κινήσεις, καιρικές συνθήκες, κλπ όσο, επίσης, και φανερή ή δηλωτική χρήση του πολεμικού ..μοιρογνωμονίου! Και αυτός ο στρατηγικός αθέατος σκοπός-γεγονός, μου φαίνεται πολύ έντονα στην καρδιά μου. Και στους μυημένους, φυσικά.

Αλλά. Ας πάμε να δούμε μαζί κάποιες τελευταίες και σταχυολογημένες ειδήσεις. Και εσείς μπορείτε, μετέπειτα, να βγάλετε τα δικά σας προσωπικά συμπεράσματα που είναι και η κεντρική ουσία ή η τελική επιδίωξη των εδώ γραφομένων μου:

ΕΙΔΗΣΗ 1η: «Ύποπτες κινήσεις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο! Σύμφωνα με δημοσίευμα, η ακριτική Λέρος έχει κινήσει το ενδιαφέρον των Τούρκων, οι οποίοι, μάλιστα, έχουν αγοράσει, παράνομα, από το 2015 και μετά γη σε στρατηγικά σημεία του ελληνικού νησιού».

[Εδώ κρατάμε κατά νου τη νήσο «Λέρο», με τα πολλά και υπερχρήσιμα νησαία εδάφη γύρω της, με δική τους υφαλοκρηπίδα, κλπ..].

ΕΙΔΗΣΗ 2η: Πριν από λίγο καιρό, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Σάλιβαν, στην Κοπεγχάγη, μιλώντας περί ενός «ατυχήματος» στο Αιγαίο, ανέφερε κατά λέξη: «ενθαρρύνουμε τις δύο χώρες να προσέχουν για να αποτραπεί ένα ατύχημα, αλλά, ακόμη κι αν αυτό συμβεί, δεν μπορούμε να φανταστούμε πως οι διαφορές τους δεν θα μπορούσαν να επιλυθούν ειρηνικά». Έσπευσε, πάντως, ο ίδιος να προσθέσει και το γνωστό και σάπιο σιωνιστικό «τυράκι» ή πως: «είμαστε βέβαιοι πως Τουρκία και Ελλάδα υπηρετούν τη σταθερότητα στην περιοχή και θα βρουν τον τρόπο να επιλύσουν ειρηνικά και σε συμμαχικό πνεύμα όποιες διαφορές τους…».

[Εδώ κρατάμε τα εξής: Α. …«για να αποτραπεί ένα ατύχημα», και Β. …«θα βρουν τον τρόπο να επιλύσουν ειρηνικά και σε συμμαχικό πνεύμα όποιες διαφορές τους…».

ΕΙΔΗΣΗ 3η: «Νέος “Αττίλας” στην Κύπρο: Τουρκικές δυνάμεις ανέπτυξαν άρματα μάχης στον Αγ. Σωζόμενο – Άμεση αντίδραση από την Εθνική Φρουρά».

[Και λέω ή αναρωτιέμαι μόνος μου, ο αγνός και συνάμα ψυχωτικός… Είναι μήπως αυτό, ίσως, μια φανερή και εσκεμμένη στρατιωτική κίνηση τακτικού περισπασμού;].

ΕΙΔΗΣΗ 4η: «Τουρκική επιχείρηση “γκρίζο Αιγαίο”: Η Άγκυρα θέτει ζήτημα για 18 Ελληνικά νησιά. Ο Τούρκος μεγαλοδημοσιογράφος-σύμβουλος του Ερντογάν Orhan UĞUROĞLU, θέτει μέσω του κατευθυνόμενου τύπου ξανά θέμα για την κυριαρχία 18 ελληνικών νησιών στο Αιγαίο. Φαινομενικά το όλο ζήτημα έχει την μορφή τουρκικής “μαύρης” προπαγάνδας, …η συνέχεια όμως κρύβει πολλές παγίδες …τύπου Ιμίων».

[Μεγάλη προσοχή εδώ: Όπα! …τύπου Ιμίων! Να έχει, λέτε, αυτό σχέση με αυτά που μας προείπαν οι άγιοι πατέρες μας; Ή, δηλαδή, περί του …Μεγάλου Συμβάντος στο Αιγαίο, τύπου ΙΜΙΩΝ;].

ΕΙΔΗΣΗ 5η: «Ασθμαίνει» το καθεστώς Ερντογάν – Σε ύφεση η τουρκική οικονομία – Τούρκος αναλυτής: «Έρχονται κυρώσεις από ΗΠΑ, τέλος τα F-35».

[Εδώ συγκρατούμε ότι: η ήδη προβληματικότατη Τουρκία μπαίνει σε ακόμη πιο βαθιά κρίση και ύφεση. Και είναι πλέον καιρός, όπως το έχει πει πολλές φορές δημοσίως ο Σουλτάνος, να γυρίσουμε στην …πατρίδα μας. Ή, δηλαδή, προς Αιγαίο μεριά, αυτήν τη φορά! Και για εξαγωγή της Τουρκικής κρίσης].

ΕΙΔΗΣΗ 6η: «Παίρνουν “φωτιά” τα γεωτρύπανα στην Α. Μεσόγειο: Σε Total-Eni τα οικόπεδα 2-3-7 & 9 της Κυπριακής ΑΟΖ – Τελεσίγραφο ΕΕ προς Άγκυρα».

[Εδώ είναι προφανές: Ολόκληρη η Μεσόγειος είναι και πρέπει να κρατιέται συνεχώς στην πολεμική φωτιά όσο και σε αναμμένα συγκρουσιακά κάρβουνα. Αφού ο Γ’ ΠΠ είναι εν εξελίξει, από τις 15-3-2011..!].

Μετά τα ανωτέρω και για να μην σας κουράζω, εισέτι και συμπερασματικώς, σας υπενθυμίζω τέλος και το ακόλουθο: Με ενημέρωσαν ότι συγκεκριμένοι χαρισματικοί μοναχοί-ασκητές τελευταίως προσεύχονται αδιαλείπτως για την Ελλάδα και ειδικά για το Αιγαίο.

Σε ό,τι με αφορά, έχω κρατήσει κατά νου και ακολουθώ -κατά γράμμα- τα λόγια ή, άλλως πως, τον άτυπο-κανόνα του Αρχιερέως π. Νεοφύτου Μόρφου, σε σχέση με την Ελλάδα και τους απανταχού Έλληνες, που είπε:

«Πρέπει οι Έλληνες να διπλασιάσουμε την πίστη και την προσευχή μας. “Να έχουμε την πίστη των Αγίων!”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο π. Νεόφυτος. Κάνοντας, εκτός των άλλων, και 4 κομποσκοίνια, των 100 κόμπων (ή κάτι το ανάλογο), κάθε ημέρα: ή στις 10 μμ ή στις 12 τα μεσάνυχτα ή στις 3 το πρωί: Υπέρ -εμού, -οικογένειας, -πατρίδας, -κόσμου άπαντα».

Όσοι πιστοί ας προσέλθουμε! Αμήν.

Ηλίας Δ. Καλλιώρας

Συγγραφέας, Καθηγητής και πρώην βουλευτής Φθιώτιδας

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter