ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

(1922-2022)ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΚΟΣ. - 18 Μάι 2022 - 10:29

Ήδη έχουν περάσει εκατό χρόνια από το έτος που διανύουμε, και από το 1922 που συντελέστηκε η μεγαλύτερη συμφορά στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, η Μικρασιατική καταστροφή!

Το πλήγμα που υπέστη ο Ελληνισμός και η Ρωμιοσύνη, υπήρξε ανεπανόρθωτο!

Πανάρχαιες πατρογονικές εστίες εγκαταλείφθηκαν και οι κάτοικοί τους πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς. Η σκέψη μας κάθε χρόνο τέτοιες μέρες γυρίζει στα μέρη, όπου χιλιάδες Έλληνες Μικρασιάτες σφαγιάστηκαν μαζί με τους ποιμένες των, είτε υπέστησαν μαρτυρικό τέλος στα τάγματα εργασίας ή τις λευκές πορείες προς τον θάνατο από το κεμαλικό καθεστώς.

Άγνωστος επίσης παραμένει ο αριθμός όσων αναγκάστηκαν να αλλαξοπιστήσουν και να αλλάξουν ονόματα σε Τουρκικά υπό το κράτος της ψυχολογικής και υλικής βίας, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους και να παραμείνουν στις πατρογονικές εστίες, μη έχοντας που
αλλού να μεταβούν….

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο 

(1922-2022)ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr