ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

400 νεκροί σε 96 ώρες: η πρώτη γερμανική συνοικία προσομοιώνει μπλακ άουτ

ΔΙΕΘΝΗ. ΚΛΟΙΟΣ. - 15 Σεπ 2022 - 8:48

400 νεκροί σε 96 ώρες: η πρώτη γερμανική συνοικία προσομοιώνει μπλακ άουτ

Οι δήμοι της Γερμανίας σοβαρεύουν – και προετοιμάζονται για τις συγκεκριμένες συνέπειες μιας εκτεταμένης διακοπής ρεύματος.

Η συνοικία Hessian Rheingau-Taunus είναι η πρώτη από τις 401 γερμανικές συνοικίες και αστικές συνοικίες που έχει μια εξειδικευμένη εταιρεία στο Βερολίνο να εξετάζει και να προσομοιώνει τι απειλεί σε περίπτωση μπλακ άουτ   , προκειμένου να είναι προετοιμασμένη για το ολοένα και πιο πιθανό ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με αυτό, θα μπορούσαν να αναμένονται 400 θάνατοι μέσα σε 96 ώρες. Μετά από 24 ώρες, τα ζώα θα πέθαιναν, οι υποσταθμοί θα αστοχούσαν και οι δεξαμενές νερού θα στεγνώσουν.

Τότε θα υπήρχαν λεηλασίες, πυρκαγιές και οικονομικές ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Σε αντίθεση με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο περιφερειακός επιθεωρητής της πυροσβεστικής Christian Rossel θεωρεί επί του παρόντος πολύ πιο πιθανό τον κίνδυνο διακοπής ρεύματος από την έλλειψη φυσικού αερίου, η οποία δεν θα είχε τόσο δραματικές συνέπειες, ακόμη κι αν κάποιος προετοιμαζόταν επίσης για αυτό.

Ωστόσο, σε περίπτωση εκτεταμένης διακοπής ρεύματος, τίποτα δεν λειτουργεί πλέον. Πρώτα απέτυχαν το Διαδίκτυο, η σταθερή τηλεφωνία και τα συστήματα θέρμανσης, ακολουθούμενα από τις κινητές επικοινωνίες και το ψηφιακό ραδιόφωνο.

Τα βενζινάδικα θα τελείωναν από βενζίνη, το ηλεκτρονικό χρήμα και τα συστήματα πληρωμών θα απέτυχαν, τα τρόφιμα δεν θα μπορούσαν πλέον να ψύχονται. Το πόσο καιρό μπορούν να διαρκέσουν οι κλινικές, οι εγκαταστάσεις φροντίδας και οι προμηθευτές νερού και οι εταιρείες απόρριψης εξαρτάται από τον αντίστοιχο εξοπλισμό τους. Ο Rossel κατέστησε σαφές ότι η περιοχή δεν μπορούσε να εξασφαλίσει την παροχή ρεύματος.

Όπως ο Landsberg, συμβουλεύει τους πολίτες να προμηθεύονται τρόφιμα και πόσιμο νερό.

Η βοήθεια έκτακτης ανάγκης πρέπει να συντονιστεί με κάποιο τρόπο

Η περιφέρεια θα διασφαλίσει ότι η διοίκηση και η πολιτική προστασία θα εργαστούν έτσι ώστε να μπορεί να συντονιστεί η βοήθεια έκτακτης ανάγκης. Για αυτό, η  “ασφάλεια εξοπλισμού” πρέπει να εξασφαλίσει ηλεκτρική ενέργεια για διακομιστές και συστήματα επικοινωνίας που υποστηρίζονται από δορυφόρους για τις ομάδες διαχείρισης κρίσεων.

Η τρέχουσα γεννήτρια έκτακτης ανάγκης μπορεί να λειτουργεί συνεχώς για 16 ώρες. Ωστόσο, δεδομένου ότι η αστυνομία, οι πυροσβεστικές δυνάμεις και τα σωστικά συνεργεία θα χρειάζονταν επίσης αρκετά 10.000 λίτρα την ημέρα, διεξάγονται διαπραγματεύσεις με προμηθευτές πετρελαίου θέρμανσης.

Όλα αυτά τα σενάρια δείχνουν μια χώρα που βρίσκεται στο χείλος της πλήρους κατάρρευσης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πολιτικής που καθοδηγείται από την ιδεολογία και της παραμέλησης των σημαντικών υποδομών για δεκαετίες.

Ο κίνδυνος μιας εκτεταμένης διακοπής ρεύματος έχει γίνει πλέον τόσο απειλητικός που ο  Gerd Landsberg, ο γενικός διευθυντής της Γερμανικής Ένωσης Πόλεων και Δήμων (DStGB) , προέτρεψε τους πολίτες να εφοδιάσουν με νερό και τρόφιμα για 14 ημέρες.

Σύμφωνα με τον Landsberg, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε περίπτωση διακοπής ρεύματος δεν θα τρέχει νερό, δεν μπορείτε να γεμίσετε και δεν μπορείτε να φορτίσετε το κινητό σας μετά από δύο ημέρες. Επιπλέον, λόγω της σχεδιαζόμενης διακοπής λειτουργίας των τριών τελευταίων πυρηνικών σταθμών, υπάρχει  κίνδυνος «υποτροφοδότησης» έτσι ώστε σε ορισμένες περιοχές να μην μπορούν πλέον να καλυφθούν το σύνολο των απαιτήσεων ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας.

Τότε οι μεγάλοι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, όπως οι βιομηχανικές εταιρείες, θα πρέπει να απενεργοποιηθούν οικειοθελώς ή με τη βία.

Το “Fan heater impulse ” του Χάμπεκ γίνεται ωρολογιακή βόμβα

Φοβάται επίσης επιθέσεις χάκερ και υπερφόρτωση του ηλεκτρικού δικτύου – κυρίως λόγω των 650.000 αερόθερμων που  πουλήθηκαν φέτος, εάν αποτύχει η παροχή αερίου.

Ο Landsberg διαμαρτύρεται ότι η Γερμανία  «σε καμία περίπτωση» δεν είναι  προετοιμασμένη για ένα τέτοιο σενάριο. Αν και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει τον κίνδυνο, κάνει πολύ λίγα. Ο πληθυσμός επίσης δύσκολα ακολουθεί τις συστάσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας για Καταστροφές (BBK).

Μόλις τον Ιούλιο  , ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ τόνισε :  “Το γεγονός είναι: αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβλημα με το φυσικό αέριο, όχι με το ηλεκτρικό ρεύμα.”

Εκείνη την εποχή, η δήλωση ήταν μέρος της προπαγανδιστικής στρατηγικής του για να αποτρέψει τη συνέχιση της λειτουργίας των τριών εναπομεινάντων γερμανικών πυρηνικών σταθμών.

Έτσι, ο Habeck είχε πιέσει μόνο ένα μεγάλο μέρος των 650.000 πολιτών να αγοράσουν τα αερόθερμα, από τα οποία το αφεντικό της DStGB Landsberg φοβάται τώρα ότι θα τελειώσουν το γερμανικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Η πανεθνική « Ημέρα Προειδοποίησης », κατά την οποία πρόκειται να δοκιμαστεί η λειτουργία των μέτρων πολιτικής προστασίας μέσω δοκιμαστικού συναγερμού, θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 8 Δεκεμβρίου – αν και στην πραγματικότητα είναι προγραμματισμένη για τη δεύτερη Πέμπτη του Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Τουλάχιστον η πολιτική προστασία πρέπει να λειτουργεί

Ωστόσο, η τελευταία προσπάθεια πριν από δύο χρόνια, στις 10 Σεπτεμβρίου 2020,  απέτυχε παταγωδώς γιατί ούτε οι προειδοποιητικές εφαρμογές δεν λειτούργησαν. Σε περίπτωση πραγματικής καταστροφής, πολλοί πολίτες δεν θα είχαν προειδοποιηθεί καθόλου (όπως αυτό που συνέβη τρία τέταρτα του έτους αργότερα στην κοιλάδα Ahr και στη νότια Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία κατά την πλημμύρα του αιώνα).

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών είχε περιγράψει τον συναγερμό δοκιμής ως  «αποτυχημένο»  . Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Μονάχου είπε τότε ότι δεν υπήρχαν σειρήνες στην πόλη εδώ και χρόνια επειδή είχαν αφαιρεθεί μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Το ίδιο ισχύει για μεγάλα τμήματα του Βερολίνου. Το 2021, η ημέρα προειδοποίησης καταργήθηκε πλήρως, επειδή η BBK έπρεπε να δημιουργήσει  εκ των προτέρων ένα «περιεκτικό τοπίο δοκιμών»  . Η φετινή ημέρα προειδοποίησης μεταφέρθηκε για τον Δεκέμβριο για να  δοκιμαστεί η μετάδοση μέσω κινητής τηλεφωνίας  .

Πρόκειται για ένα σύστημα στο οποίο όλοι οι χρήστες κινητών τηλεφώνων που βρίσκονται στην περιοχή μιας ραδιοκυψέλης σε μια συγκεκριμένη στιγμή λαμβάνουν ένα μήνυμα που μοιάζει με SMS.

Σε αντίθεση με τις προειδοποιητικές εφαρμογές “Nina” και “Katwarn”, οι οποίες απέτυχαν το 2020, προσεγγίζονται επίσης άτομα χωρίς smartphone.

Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης στη Γερμανία, μπορεί κανείς μόνο να ελπίζει ότι τουλάχιστον αυτό το σύστημα θα λειτουργήσει.

πηγή 14-9-22   https://www.pravda-tv.com/2022/09/400-tote-in-96-stunden-erster-deutscher-landkreis-simuliert-blackout/

https://hellenicrevenge.blogspot.com/2022/09/400-96.html

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr