ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

5. Δεκεμβρίου: Θα ξεκινήσει ΚΡΑΧ στις ΗΠΑ;;; Σε «ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ» η οικονομία

ΔΙΕΘΝΗ. - 23 Νοέ 2022 - 20:38

Αν δεν αλλάξει κάτι τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα…

Οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό συνδικάτο των ΗΠΑ καταψήφισαν μια δοκιμαστική συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Σεπτέμβριο, αυξάνοντας την πιθανότητα απεργίας στο τέλος του έτους που θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική ζημιά στην οικονομία των ΗΠΑ και σε αποστολές ζωτικής σημασίας τροφίμων και καυσίμων!!!

Αν δεν λυθεί το θέμα, υπάρχουν εκείνοι που μιλούν ακόμα και για αρχή του τέλους και κραχ.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters, μέλη σέρβις αμαξοστοιχιών και κινητήρων του τμήματος μεταφορών της Διεθνούς Ένωσης Εργαζομένων Λαμαρίνας, Αεροπορίας, Σιδηροδρόμων και Μεταφορών (SMART-TD) ψήφισαν οριακά υπέρ της απόρριψης της συμφωνίας. Αυτή η μονάδα ενώνεται με τρία άλλα συνδικάτα απορρίπτοντας την συμφωνία που έγινε μέσω ενός συμβουλίου που διορίστηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το NBC, η δυσαρέσκεια είναι μέρος ενός κύματος οργής των εργαζομένων που έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο, με τους εργαζόμενους να έχουν τολμήσει να ζητήσουν περισσότερα από τις εταιρείες εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και στενής αγοράς εργασίας.

Οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων λένε ότι τα χρόνια παράπονα για τις περικοπές εργατικού δυναμικού, σε συνδυασμό με τις νέες απαιτήσεις προγραμματισμού, τους έχουν ωθήσει στο χείλος της εξάντλησης. Οι σιδηροδρομικές εταιρείες, από την πλευρά τους, ισχυρίζονται ότι οι εργαζόμενοι αμείβονται υψηλά, με τις προτεινόμενες συμβάσεις να ανεβάζουν τους μισθούς κατά μέσο όρο στα 110.000 δολάρια έως το 2024.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ είπε ότι ένα κλείσιμο θα πλήξει τις αμερικανικές οικογένειες, αγροκτήματα και επιχειρήσεις.

«Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε και τις δύο πλευρές να ολοκληρώσουν το έργο τους με καλή πίστη και να αποφύγουν την απειλή διακοπής λειτουργίας», είπε στους δημοσιογράφους. «Όμως, όπως κάνουμε για όλα τα θέματα, η ομάδα μας προετοιμάζεται και σχεδιάζει για όλα τα πιθανά αποτελέσματα».

Μια απεργία, όπως εκτιμά η Ένωση Αμερικανικών Σιδηροδρόμων θα μπορούσε να κοστίσει στην οικονομία 2 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα και θα μπορούσε να ωθήσει το Κογκρέσο να παρέμβει.

Μένει να φανεί τι θα συμβεί στο τέλος και τι θα αποφασίσουν όσοι επηρεάζουν πράγματα και καταστάσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού! 5 Δεκεμβρίου λένε, μέχρι στιγμής, πως θα αρχίσουν χοντρές απεργίες στους σιδηροδρόμους των ΗΠΑ.

Μεταξύ άλλων, 75% όλου του κάρβουνου που χρησιμοποιούν ως καύσιμο σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής στις ΗΠΑ μεταφέρεται με τον σιδηρόδρομο, όπως επίσης  και 300.000 βαρέλια πετρέλαιο, αλλά και τα φρέσκα τρόφιμα στα καταστήματα, με τα φορτηγά να μην επαρκούν για να καλύψουν τα κενά.

To Reuters τονίζει πως μια διακοπή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας θα μπορούσε να παγώσει σχεδόν το 30% των αποστολών φορτίου στις ΗΠΑ κατά βάρος, να πυροδοτήσει τον πληθωρισμό και να κοστίσει στην αμερικανική οικονομία έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα, εξαπολύοντας έναν καταρράκτη μεταφορικών δεινών που επηρεάζουν τους τομείς της ενέργειας, της γεωργίας, της μεταποίησης, της υγείας και του λιανικού εμπορίου των ΗΠΑ.

photo unsplash

el.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr