Αυτές είναι οι διαπραγματεύσεις που υποτίθεται πως έκανε για το κυπριακό τις προηγούμενες ημέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Όπως δήλωσε στην Hurriyet o Τούρκος υπουργός Mevlüt Çavuşoğlu, η χώρα του αποτελεί την καλύτερη διαδρομή για την αποστολή κυπριακού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Μπράβο κύριε αντιπρόεδρε της κυβέρνησης και υπουργέ Εξωτερικών… Ωραία τα κανονίσατε να δίνετε δικαίωμα για νέες προκλήσεις από τους «γείτονες».
O Çavuşoğlu σχολιάζει ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου στο πεδίο της «Αφροδίτης» (Οικόπεδο 12), που εκτιμώνονται γύρω στα 200 δισ. κυβικά μέτρα, θα μπορούσαν να αποδειχθούν καταλύτης για την ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατασκευή ενός υπεράκτιου αγωγού για τη μεταφορά του κυπριακού αερίου θα βοηθούσε, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά, τις συνομιλίες μεταξύ Κυπρίων και Τούρκων.
«Η Τουρκία θέλει μια μόνιμη λύση και ειρήνη για την Κύπρος» είπε ο Çavuşoğlu κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Fikri Toros, πρόεδρο του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Πηγή: Hellasforce






