• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκάει η… φούσκα των κόκκινων δανείων!

12 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Φαίνεται ότι με καθυστέρηση ετών και αφού προηγουμένως έχει «στραγγίξει» όλη την αγορά και τα ελληνικά νοικοκυριά μέσω των αβάσταχτων φόρων, η κυβέρνηση κινείται προς την κατεύθυνση της οριστικής διευθέτησης της φούσκας στο τραπεζικό σύστημα, που λέγεται «κόκκινα δάνεια».

Μια φούσκα που αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και με τρόπο τέτοιο ώστε να ανακουφιστούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά που βρίσκονται σε αποδεδειγμένη και νόμιμη αδυναμία ανταπόκρισης, θα έχει ως αποτέλεσμα να κρατά «δέσμια» την ελληνική οικονομία και θα την οδηγεί χρόνο με το χρόνο στο χείλος της οριστικής καταστροφής.

Η έννοια της διαγραφής χρεών που για το ελληνικό κράτους αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί το μεγάλο ατού, άσχετα αν κανείς πλέον δεν κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση, φαντάζει ως η μόνη πραγματική λύση για τις τράπεζες που πρέπει και επιθυμούν να βγάλουν από τα χαρτοφυλάκιά τους την κόκκινη «θηλιά».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση επεξεργάζονται αυτή την περίοδο τα σχέδια με τα οποία θα επιχειρήσουν να παρέμβουν αποτελεσματικά και δραστικά, στο φλέγον ζήτημα των κόκκινων δανείων.

Τα μοντέλα που εφάρμοσε η Ιρλανδία και η Ισλανδία με το κούρεμα των δανείων φαίνεται να αποτελούν έναν πρώτο οδηγό, έστω και με μακρά καθυστέρηση, για την Ελλάδα που εδώ και πολύ καιρό πιέζεται ασφυκτικά και από την τρόικα, ώστε να βρεθούν βιώσιμες λύσεις για τα δάνεια των επιχειρήσεων και των ιδιωτών που σήμερα δεν εξυπηρετούνται.

Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής», αυτό που προκρίνεται ως λύση από την κυβέρνηση, τους τραπεζίτες και την Τράπεζα της Ελλάδας, είναι η δημιουργία μιας Bad Bank, στα πρότυπα της Ιρλανδίας, στην οποία οι συστημικές τράπεζες της χώρας θα «πουλήσουν» τα κόκκινα δάνεια σε τιμές, σαφώς μικρότερες από την αρχική τους αξία και το τρέχων υπόλοιπο.

Η νέα τράπεζα που θα δημιουργηθεί θα επιχειρήσει να αναλάβει το ρίσκο της διαπραγμάτευσης με τους δανειολήπτες, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της οριστικής διαγραφής δανείων που δεν έχουν καμία… τύχη ως προς την εξυπηρέτησή τους.

Βέβαια, τα ερωτήματα που προκύπτουν από μια τέτοια διαδικασία είναι πολλά και δεν πρέπει να δημιουργηθεί κλίμα… αισιοδοξίας πριν γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες και κυρίως τα ψιλά γράμματα, τα οποία είναι και αυτά που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία σε ότι αφορά στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Πάντως, σήμερα κρίνεται δεδομένη η ανάγκη μιας άμεσης παρέμβασης, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι με τα κόκκινα δάνεια στα… ταμεία τους, οι τράπεζες θα χρειαστούν άλλα 15 δις για τη διαγραφή τους, σύμφωνα και με το πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times. Αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν πουθενά, άρα σε περίπτωση επιβεβαίωσης των απαιτήσεων, η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε ένα νέο μνημόνιο για να καλύψει τις ανάγκες των τραπεζών της.

Εύλογα, πάντως, δημιουργείται το καυτό ερώτημα, για τους λόγους που εδώ και χρόνια δεν γίνεται καμία ουσιαστική κίνηση από την πλευρά της Τράπεζας της Ελλάδας για την πραγματική μείωση των κόκκινων δανείων.

Οι προτάσεις που γίνονται από τις τράπεζες προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, κινούνται στα όρια της… ανακύκλωσης χρεών και όχι βιώσιμης διευθέτησής τους. Γιατί με καταβολή μόνο των τόκων ή επέκταση του δανεισμού για 5-15 χρόνια, οι τράπεζες φροντίζουν πρωτίστως να διασφαλίσουν τα δικά τους κεκτημένα και όχι να εξυπηρετήσουν την ανάπτυξη, την αγορά και την επιβίωση των ελληνικών νοικοκυριών.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή που στην κυβέρνηση ετοιμάζονται για τη σύσταση της Bad Bank, στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ που πρώτοι στο παρελθόν μίλησαν για διαγραφές δανείων, αναγνωρίζοντας ότι αυτή είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση, επεξεργάζονται τη σύσταση ενός δημόσιου φορέα διαχείρισης όχι μόνο των κόκκινων δανείων, αλλά και των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ΔΕΚΟ.

Με αυτό τον τρόπο, πιστεύουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταφέρουν να βάλουν τάξη στη χαώδη κατάσταση των κόκκινων δανείων, αλλά και των άλλων χρεών προς το δημόσιο που «πνίγουν» τις επιχειρήσεις, προσφέροντας προτάσεις βιώσιμες και τη δυνατότητα στο δημόσιο να βγει κερδισμένο άμεσα, αφού θα διασφαλίσει την αποπληρωμή χρεών και δανείων που σήμερα είναι κολλημένα στο… κόκκινο.

Η συζήτηση λοιπόν άνοιξε, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε αποδειγμένη αδυναμία περιμένουν και απομένει να το πάρουν απόφαση και οι ελληνικές τράπεζες πως θα πρέπει να προβούν σε γενναίες προτάσεις, περιορίζοντας τα δικά τους υπέρ-κέρδη, για να συνδράμουν πρακτικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και να μην απαιτούν, κάθε λίγο και λιγάκι, χρήματα που χρεώνεται ο ελληνικός λαός, για την ανακεφαλαιοποίησή τους και την κάλυψη της «κόκκινης» τρύπας.

ΠΗΓΗ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Εφιάλτης, o «Βασιλιάς είναι γυμνός»: Έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στην Iστορία με -80% στον Nasdaq, «θάνατος» για Bitcoin
Slider

Εφιάλτης, o «Βασιλιάς είναι γυμνός»: Έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στην Iστορία με -80% στον Nasdaq, «θάνατος» για Bitcoin

by admin
12 ώρες ago
Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα
Slider

Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα

by admin
4 ημέρες ago
Kiyosaki: «Πληρώνετε φόρο ηλιθιότητας για παραμύθια» – Οι SpaceX και OpenAI δεν είναι φούσκες, είναι… φουσκάρες
Slider

Kiyosaki: «Πληρώνετε φόρο ηλιθιότητας για παραμύθια» – Οι SpaceX και OpenAI δεν είναι φούσκες, είναι… φουσκάρες

by admin
1 εβδομάδα ago
Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI
Slider

Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post
ΦΩΤΟ από την διαμαρτυρία στο Σύνταγμα

ΦΩΤΟ από την διαμαρτυρία στο Σύνταγμα

Βόμβα από τον Στρατηγό Φράγκο : Oι Τούρκοι έχουν βάλει στόχο το 50+% στη Ροδόπη

Βόμβα από τον Στρατηγό Φράγκο : Oι Τούρκοι έχουν βάλει στόχο το 50+% στη Ροδόπη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr