• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Κόλαση το πολιτικό σκηνικό: «Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει μέχρι τον επόμενο μήνα»

13 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
6
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Σκηνικό κόλαση με ραγδαίες ανακατατάξεις στο πολιτικό σύστημα και μάλιστα μέχρι τα Χριστούγεννα περιγράφουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ότι η πρόταση δυσπιστίας του
Αλέξη Τσίπρα προς την κυβέρνηση Σαμαρά, στόχευε αφενός μεν στο να λειτουργήσει ως «πυροκροτητής» τέτοιων εξελίξεων και αφετέρου στο να δώσει στο ΣΥΡΙΖΑ την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων σε ένα ρευστό πολιτικό τοπίο.

Ο Νίκος Βούτσης μιλώντας την Παρασκευή στο «Κόκκινο 105,5» και στο δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη εκτίμησε ότι «οι πολιτικές διεργασίες είναι στα όρια των ρήξεων στη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών χώρων που βρίσκονται στη βουλή αυτή τη στιγμή», με αφορμή την κατάσταση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την πρόσκληση Μπακογιάννη για επαναφορά της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

Έκανε και μια εκτίμηση που υπονοεί πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας καθώς όπως άφησε να εννοηθεί οι σχεδιασμοί που υπάρχουν –όχι στο ΣΥΡΙΖΑ- είναι οι πολιτικές ανακατατάξεις να έχουν δρομολογηθεί μέχρι την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ την 1/1/2014.

Ο Νίκος Βούτσης ανέφερε πολύ χαρακτηριστικά: «ότι είναι να γίνει στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό –κρατήστε αυτό που σας λέω- θα γίνει μέσα στον επόμενο μήνα και γι αυτό όλοι επισπεύδουν, δηλαδή σπεύδει επισπεύδουσα η κα Μπακογιάννη, επισπεύδουσες ημερίδες μέσα στη ΔΗΜΑΡ εν όψει και του συνεδρίου τους, επισπεύδοντες οι βουλευτές μέσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες, επισπεύδοντες η πεντάδα αυτή των βουλευτών μέσα στο ΠΑΣΟΚ που είναι πέραν των ονομάτων που έχουν …. σήμερα για την Μπατζελή κ.λπ.» και κατέληξε με νόημα: «Όλοι έχουμε επίγνωση πλήρη επίγνωση ότι τις επόμενες τρεις βδομάδες θα ανοίξουν πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα και θα υπάρξουν διεργασίες. Γι’ αυτό και μομφή γονιμοποίησε όλο αυτό το σκηνικό και χαροποίησε όλο τον κόσμο που μας έλεγε επί μέρες και μήνες παιδιά κάντε κάτι…».

Ήδη από χτες με μια ομοβροντία δηλώσεων στελεχών της Κουμουνδούρου γινόταν λόγος πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει μια «κυβέρνηση Παπαδήμου no2» και «έδειχναν» ως λύση τις εκλογές. Μάλιστα και ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη είχε εκφράσει τη βεβαιότητα ότι εκλογές θα γίνουν κατά πολύ πιο νωρίς απ’ το τέλος της κυβερνητικής θητείας και ουσιαστικά η διατύπωσή του ότι «Εάν στην πρόταση δυσπιστίας πήραν 153 ψήφους, με την ψήφιση του νομοσχεδίου, με το οποίο φορολογούν τις στάνες και τα μαντριά, πόσο θα πάρουν;» συμπίπτει με τα όσα είπε ο Νίκος Βούτσης πως «ότι είναι να γίνει θα γίνει μέσα στον επόμενο μήνα».

Το όλο θέμα τροφοδοτήθηκε επίσημα απ’ την πρόσκληση της Ντόρας Μπακογιάννη προς τη ΔΗΜΑΡ για «επαναφορά» της στην κυβέρνηση, την οποία απέκλεισε με τα ως τώρα δεδομένα ο Φώτης Κουβέλης, έσπευσαν ωστόσο να χαιρετήσουν κάποιοι βουλευτές της Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ η Μαρία Γιαννακάκη δήλωσε ότι με έναν άλλο πρωθυπουργό και μια άλλη προγραμματική συμφωνία το κόμμα της θα το σκεφτόταν πολύ σοβαρά, υποστηρίζοντας πως «ο λαός έχει δείξει πως δεν επιθυμεί εκλογές και πως από την παρούσα Βουλή θα μπορούσε να προκύψει μια άλλη κυβέρνηση». Στην πραγματικότητα το σκηνικό που στήνεται θυμίζει έντονα τις μέρες κατά τις οποίες το κλείσιμο της ΕΡΤ και η κυβερνητική κρίση που προκλήθηκε τότε «έθρεψε» σενάρια για νέα κυβέρνηση απ’ την παρούσα βουλή χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία, σενάρια που έδειχναν πως στο παρασκήνιο κινούνταν η οικογένεια Μητσοτάκη που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το Φώτη Κουβέλη. Την εύθραυστη από αριθμητική άποψη κυβερνητική πλειοψηφία επεσήμανε και η γερμανική Die Welt παράλληλα με την κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη να καλέσει σε κυβερνητική επάνοδο τη ΔΗΜΑΡ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή το ΠΑΣΟΚ αναδείχτηκε περίτρανα σε αδύναμο κρίκο της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καθώς εκτός της Θεοδώρας Τζάκρη που καταψήφισε και διεγράφη, δύο ακόμη βουλευτές του ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Θάνος Μωραΐτης παρόλο που δεν συντάχτηκαν στην ψηφοφορία με τη μομφή του ΣΥΡΙΖΑ οι τοποθετήσεις τους ήταν «εκτός κλίματος» και κυβερνητικής γραμμής και έκαναν λόγο για «ψήφο επώδυνης ανοχής». Μόλις προχθές Πέμπτη ο Νίκος Σηφουνάκης παραιτήθηκε από εισηγητής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για θέματα ναυτιλίας και υποδομών διαμαρτυρόμενος για «προβληματική συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ». Σ’ αυτό το κλίμα πρέπει να προστεθεί και η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ σήμερα που μιλώντας στο ραδιόφωνο «Κόκκινο 105,5» χαρακτήρισε «αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ, εκφράστηκε θετικά για την υποψηφιότητας Τσίπρα στην προεδρία της Κομισιόν και δείχνοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε πως «κανείς εκτός του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ τον Αντρέα Παπανδρέου δεν δικαιούται να λέει εγώ είμαι το κόμμα»!

Η κατάσταση αποσύνθεσης του ΠΑΣΟΚ αντικειμενικά τροφοδοτεί κλίμα αβεβαιότητας σε ότι αφορά τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Επιπροσθέτως δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές κινήθηκαν κατά μία έννοια στη γραμμή στη γραμμή της ΔΗΜΑΡ ψηφίζοντας παρών και αρνήθηκαν να ταυτιστούν με τη μομφή του ΣΥΡΙΖΑ. Σ’ αυτό το πλαίσιο αποκτούν και άλλη αξία οι διχογνωμίες και οι δύο γραμμές που εμφανίζονται στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ σε ότι αφορά τις πολιτικές συνεργασίες του κόμματος, καθώς όπως ο Νότης Μαριάς θέλει σύμπραξη με το ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Τέρενς Κουίκ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως διατηρεί στις τάξεις του τη «συνιστώσα της δραχμής» και «τη συνιστώσα της τρομοκρατίας». Όλα αυτά ίσως να σημαίνουν κάτι, ίσως και όχι.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάρει αποστάσεις ασφαλείας από σενάρια μιας άλλης κυβέρνησης με διαφορετικό πρωθυπουργό απ’ την παρούσα βουλή προσβλέποντας σε μια εκλογική νίκη στην οποία ευελπιστεί για να ανακτήσει το πάνω χέρι στο πολιτικό σκηνικό. Όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος ο ΣΥΡΙΖΑ επεδίωκε να μπει σφήνα στις πολιτικές διεργασίες που όπως φαίνεται εκπορεύονται απ’ τα σπλάχνα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της κυβέρνησης. Απ’ αυτή την άποψη και η αντιπαλότητα που εκφράζεται μεταξύ Κουμουνδούρου με εκδότες και καναλάρχες δεν είναι άσχετη με τις υπό εν’ εξελίξει πολιτικές διεργασίες για τις οποίες σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ «ότι είναι να γίνει θα γίνει μέχρι τον επόμενο μήνα».

Κάλχας

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Σοκ: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Δ. Αβραμόπουλο, ερευνούν το Qatargate – «Δεν έχω να κρύψω τίποτα», απαντά
Slider

Σοκ: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Δ. Αβραμόπουλο, ερευνούν το Qatargate – «Δεν έχω να κρύψω τίποτα», απαντά

by admin
6 ώρες ago
Η μεγάλη συνωμοσία: Πώς ο πόλεμος με το Ιράν είναι μια σκηνοθετημένη κρίση για την κατάληψη της εξουσίας – Η αποκάλυψη του Mike Adams
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η μεγάλη συνωμοσία: Πώς ο πόλεμος με το Ιράν είναι μια σκηνοθετημένη κρίση για την κατάληψη της εξουσίας – Η αποκάλυψη του Mike Adams

by admin
17 ώρες ago
BINTEO-ΒΟΜΒΑ ΔΡΥΜΙΩΤΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ»
Slider

BINTEO-ΒΟΜΒΑ ΔΡΥΜΙΩΤΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ»

by admin
1 ημέρα ago
“Ο Πόλεμος κατά του Παρελθόντος”, η Ακύρωση του Πολιτισμού & της Μνήμης. Όποιος ελέγχει το Παρελθόν, ελέγχει & το Μέλλον;
Slider

“Ο Πόλεμος κατά του Παρελθόντος”, η Ακύρωση του Πολιτισμού & της Μνήμης. Όποιος ελέγχει το Παρελθόν, ελέγχει & το Μέλλον;

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
ΕΔΩ ΚΛΕΠΤΟΚΟΜΕΙΟ – Η Δαμανάκη του ΚΚΕ, της Αναν. Αριστεράς, του ΠΑΣΟΚ, της νεοναζιστικής ΕΕ….

ΕΔΩ ΚΛΕΠΤΟΚΟΜΕΙΟ – Η Δαμανάκη του ΚΚΕ, της Αναν. Αριστεράς, του ΠΑΣΟΚ, της νεοναζιστικής ΕΕ….

Η προκήρυξη της εκτέλεσης

Η προκήρυξη της εκτέλεσης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr