Πέρασαν 18 χρόνια από τον μαύρο Αύγουστο, που ο Τάσος Ισαάκ πρώτα έπεφτε αιμόφυρτος από τα χτυπήματα των Γκρίζων Λύκων και λίγες μέρες μετά ο Σολωμός Σολωμού κρεμόταν από τον ιστό καθώς δεχόταν τα πυρά των κατακτητών.
Ο λαός έδωσε βροντερά το «παρών» στην εκδήλωση μνήμης και τιμής των δύο ηρώων από το Παραλίμνι και έδωσε το πιο ζεστό του χειροκρότημα στην κόρη του Τάσου Ισαάκ, Αναστασία, η οποία γεννήθηκε λίγο καιρό μετά τη δολοφονία του πατέρα της και φέτος έκλεισε τα δεκαοκτώ της χρόνια.
Χθες, το ηρωοτόκο Παραλίμνι μαζί με χιλιάδες νέους και ανθρώπους από κάθε γωνιά της Κύπρου, μαυροφορεμένο, μα και περήφανο για την ιστορία του, τίμησε τη θυσία των ηρωομαρτύρων. Δύο ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των εκδηλώσεων για τη θυσία των δύο ηρώων.
Η μεγάλη συμμετοχή κόσμου, η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, και το ζεστό, παρατεταμένο χειροκρότημα στην Αναστασία Τάσου Ισαάκ, κόρη του ήρωα, που χθες, στα 18 της χρόνια, κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του πατέρα της. Και ο κόσμος της έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από το ζεστό του χειροκρότημα… «Φιλελεύθερος» της Δευτέρας
Πηγή: Hellasforce






