Η γερμανική εταιρία Rheinmetall ανακοίνωσε ότι της δώθηκε συμβόλαιο 52.000.000 ευρώ για προμήθεια πυρομαχικών για τα άρματα μάχης Leopard-2.
Όπως είναι γνωστό η διαπλοκή αγόρασε τα άρματα άοπλα ώστε να τσεπώσει «χαρτζιλίκι» από το ξεχωριστό συμβόλαιο πυρομαχικών.
Το συμβόλαιο της ανατέθηκε από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Αμυντικού Εξοπλισμού για λογαριασμό του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Συνολικά αγοράζουμε 12.000 πυρομαχικά των 120 χιλιοστών.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα Υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών συμφώνησαν για αυτή την προμήθεια στις αρχές του 2014. Αγοράζουμε τα πολλαπλών χρήσεων DM12A2, όπως και τα DM63 και DM63A1 (που προκαλούν πλήγμα με την κινητική ενέργειά τους).
Η Ελλάδα διαθέτει 170 Leopard 2A6 HEL και 183 Leopard 2A4.
Πηγή: Hellasforce






