• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ!!

13 έτη ago
in ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε νέα προκλητική κίνηση προχωρούν οι Τούρκοι, αυτή την φορά με την συνεργασία των «σωτήρων» της χώρας μας, των Γερμανών, βγάζοντας ένα ειδικό γερμανικό πλοίο για έρευνες κοιτασμάτων
φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου και συγκεκριμένα των εφημερίδων, Sabah, Milliyet, και Yeni Şafak, (30/10), το γερμανικό ερευνητικό πλοίο με την χαρακτηριστική ελληνική ονομασία, «POSEIDON», έφτασε στην
Σμύρνη και πρόκειται να κατευθυνθεί στην ανατολική Μεσόγειο για έρευνες σε πρώτη φάση για ίχνη ένυδρου μεθανίου τα οποία είναι σημάδια για ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι έρευνες αυτές των Τούρκων γίνονται σε συνεργασία των ειδικών επιστημονικών τμημάτων του πανεπιστήμιου της Σμύρνης, «Dokuz Eylül», και του Κέντρου Θαλασσίων και Περιβαλλοντολογικών Επιστημών του γερμανικού πανεπιστήμιου της Βρέμης.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το γερμανικό πλοίο που αναμένεται να πλεύσει στην ανατολική Μεσόγειο, μόλις έφτασε στη Σμύρνη το επισκέφτηκε ο Γερμανός πρόξενος Σμύρνης, Margit Haberle, ο οποίος δήλωσε ότι το πλοίο αυτό θα συνεχίσει τις έρευνες του και κατά το 2014 στα πλαίσια της στενής συνεργασίας των τουρκικών και γερμανικών επιστημονικών ομάδων στο τομέα της έρευνας ενεργειακών κοιτασμάτων. Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα ειδικά μηχανήματα ερευνών και όπως ανέφερε ο Γερμανός καθηγητής, Gerhard Borman, στο πλοίο βρίσκεται μια εδική ομάδα αποτελούμενη από 15 Γερμανούς επιστήμονες που θα εποπτεύσει των ερευνών σε συνεργασία με τους Τούρκους συναδέλφους τους. Οι έρευνες, όπως ανακοινώθηκε, θα διαρκέσουν περί τις τέσσερεις εβδομάδες και οι δυνατότητες του εδικού αυτού ερευνητικού πλοίου είναι να διεξάγει έρευνες σε βάθος δυο χιλιάδων μέτρων στον βυθό της θάλασσας. Όπως τονίζει στο δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα, Sabah, το πλοίο αυτό είναι ειδικό για τον εντοπισμό ενεργειακών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου και το κόστος των ερευνών αυτών στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην Μαύρη Θάλασσα, ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα η άλλη τουρκική εφημερίδα, η Milliyet, αναφέρει ότι σε δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος καθηγητής του Ινστιτούτου Θαλασσίων Επιστημών, Günay Çifçi, το πρόγραμμα ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο είχε καταρτιστεί από το 2004 όταν είχαν αρχίσει τότε οι πρώτες έρευνες στον Εύξεινο Πόντο και τώρα η Τουρκία προχωρεί στην διεξαγωγή των ερευνών για ανεύρεση ενεργειακών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου και στην ανατολική Μεσόγειο.

Η νέα αυτή τουρκική πρόκληση γίνεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και σε πολύ «λεπτό» σημείο οι «υπόγειες» διεργασίες για την επίλυση του Κυπριακού, ενώ εντείνεται ο παρασκηνιακός πόλεμος των ενεργειακών αγωγών για τα ενεργειακά κοιτάσματα στη ανατολική Μεσόγειο και όταν η Κύπρος και η Ελλάδα περνούν από τις χειρότερες κρίσεις στη ιστορία τους. Αντιλαμβάνεται κάνεις ότι όλα αυτά σκιαγραφούν ένα ζοφερό πλαίσιο για τα ελληνικά και κυπριακά συμφέροντα στην περιοχή και σίγουρα δεν προοιωνίζουν κάτι το αισιόδοξο. Το ερώτημα βέβαια είναι το πώς θα απαντήσει η ελληνική και κυπριακή πλευρά στην νέα αυτή τουρκική πρόκληση. Έτσι όπως πάμε σε λίγο καιρό τα τουρκικών συμφερόντων ερευνητικά πλοία θα έρχονται και… έξω από το Σούνιο και έξω… από τον Θερμαϊκό για να ερευνήσουν για ενεργειακά κοιτάσματα και εμείς θα τους παρακολουθούμε χωρίς καμία αντίδραση.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://olympia.gr/

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής

by admin
4 εβδομάδες ago
Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!
Slider

Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!

by admin
1 μήνα ago
Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο
Slider

Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο

by admin
1 μήνα ago
«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»

by admin
1 μήνα ago
Next Post
ΚΡΕΜΑΛΕΣ

ΚΡΕΜΑΛΕΣ

Σ.Λαβρόφ: “Σας θέλουμε ισχυρούς όσο εσείς θέλετε ισχυρούς τους εαυτούς σας”

Σ.Λαβρόφ: "Σας θέλουμε ισχυρούς όσο εσείς θέλετε ισχυρούς τους εαυτούς σας"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr