• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΟΙ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ !!!

12 έτη ago
in ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
ΟΙ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ !!!
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
Δίνουν τους Έλληνες πελάτες τους απ’ ευθείας στην Τρόικα, με συμφωνία να γλυτώσουν τους ελέγχους για τους υπόλοιπους !!!

Καλούν έναν έναν τους Έλληνες πελάτες τους και τους ζητούν να δικαιολογήσουν φορολογικά τις καταθέσεις τους, προσκομίζοντας τις φορολογικές δηλώσεις τους από την Ελλάδα και, εφόσον αυτό δεν είναι δυνατόν (που δεν είναι ποτέ !!!) τους καλούν να μεταφέρουν τα χρήματά τους από τις ελβετικές τράπεζες !!!
ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΘΑ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ !!!

Tην περασμένη Τρίτη ξεκίνησε η δίκη του Ντίνου Μιχαηλίδη, Κύπριου πρώην υπουργού Εσωτερικών, του γιου του Μιχάλη και του Σύρου φυγόδικου εμπόρου όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάντ. Kαι οι τρεις κατηγορούνται για νομιμοποίηση παράνομου χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου.
Συμπτωματικά, λίγες ημέρες νωρίτερα, δύο Ελβετοί εισαγγελείς που εξετάζουν άλλες πλευρές της ίδιας υπόθεσης βρέθηκαν στην Αθήνα. Αυτή τη φορά ζήτησαν να δουν μόνο τον ξάδερφο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαο Ζήγρα.
Οι ερωτήσεις που είχαν στείλει γραπτώς ήταν λίγες και πολύ συγκεκριμένες, η κατάθεση, όμως, διήρκεσε επτά ολόκληρες ώρες. Κι αυτό γιατί επρόκειτο –εκτός απροόπτου– για την καταλυτική κατάθεση του Ζήγρα στις ελβετικές αρχές. Οπως του ανακοίνωσαν, δεν θα θεωρείται πλέον κατηγορούμενος στη διαδικασία που έχουν ξεκινήσει εκεί.
Οι Ελβετοί, άλλωστε, έχουν πλέον στρέψει το ενδιαφέρον τους στις ευθύνες του δικού τους τραπεζικού συστήματος: έχοντας κάνει φύλλο και φτερό όλες τις συναλλαγές των λογαριασμών Ζήγρα στην Ελβετία, είναι σε διαδικασία αξιολόγησης μιας σειράς νέων –ιδιαίτερα σημαντικών– στοιχείων σχετικά με τις πρακτικές ελβετικών τραπεζών, αλλά και συγκεκριμένων υψηλόβαθμων στελεχών τους.
Βασικό εργαλείο της Εισαγγελίας τα τελευταία τρία χρόνια που ασχολείται ενεργά με την εν λόγω υπόθεση είναι ένας τεράστιος χάρτης που αποτυπώνει με κάθε λεπτομέρεια τις δαιδαλώδεις διαδρομές του «μαύρου» χρήματος μέσα από πέντε τραπεζικούς λογαριασμούς του Νίκου Ζήγρα στην αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley της Ζυρίχης. Μόνο μέσα από αυτούς, διακινήθηκαν πάνω από 38 εκατ. ευρώ.
Δεκάδες κουτάκια με ποσά, ημερομηνίες και βέλη που αποτυπώνουν το είδος της κάθε μιας από τις 80 συναλλαγές «εξιστορούν» ένα μεγάλο κομμάτι της μεγαλύτερης υπόθεσης «μαύρου» πολιτικού χρήματος στην Ελλάδα. Παράνομα χρήματα τα οποία μετακινούνταν από τον ένα λογαριασμό στον άλλο και κατέληγαν είτε σε τρίτους λογαριασμούς για αγορές ακινήτων, προμήθειες μεσαζόντων, εταιρείες χρυσού ή τις περισσότερες φορές σε… βαλίτσες με μετρητά στην Αθήνα.
Η «ελβετική» πλευρά της ιστορίας ξεκινάει –σύμφωνα με κατάθεση του Ζήγρα– κατά την τρίτη χρονιά Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Αμυνας, όταν το 1997 ο πρώην υπουργός του σύστησε τον Ντίνο Μιχαηλίδη.
«Είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης», του είχε πει, «θα είστε σε επικοινωνία, γιατί έχει να μας παραδώσει…». Η πρώτη συνάντηση Ζήγρα – Μιχαηλίδη έγινε στο ξενοδοχείο Χίλτον – απ’ όπου ο Ζήγρας θυμάται πως έφυγε με μια βαλίτσα με 80 εκατ. δραχμές. Ηταν η πρώτη «μαύρη» πληρωμή για τη σύμβαση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος ΤΟΡ Μ1. Ο Μιχαηλίδης τον προειδοποίησε τότε –θυμάται ο Ζήγρας– πως δεν θα είχε για πολύ ακόμη τέτοιου είδους ρευστότητα. Ζήγρας και Τσοχατζόπουλος κατάλαβαν πως είχε έρθει η ώρα να τακτοποιήσουν διαφορετικά τη διαρκώς αυξανόμενη περιουσία του ισχυρού υπουργού.
Ετσι άνοιξε ο πρώτος λογαριασμός συμφερόντων Τσοχατζόπουλου στην Ελβετία, στην τράπεζα Credit Lyonnais της Γενεύης
Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια –άγνωστο γιατί– κάποια από τα χρήματα που υπήρχαν εκεί –8 εκατ. ελβετικά φράγκα– μεταφέρθηκαν σε έναν άλλο τραπεζικό λογαριασμό του Ζήγρα στην αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley της Ζυρίχης. Εκεί ο Ζήγρας είχε πάει συστημένος από ένα δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, ενώ ένας 32χρονος ελληνογερμανικής καταγωγής σύμβουλος επενδύσεων είχε αναλάβει το άνοιγμά του.
Το επόμενο διάστημα άνοιξαν άλλοι τέσσερις λογαριασμοί στην ίδια τράπεζα. Σύμφωνα με τα έγγραφα από την εσωτερική αλληλογραφία της τράπεζας που έχει στη διάθεσή της η «Κ», ο λόγος φαίνεται να είναι η επιθυμία του Ζήγρα να ανοίξει λογαριασμό για την κόρη του.
Ο πραγματικός λόγος, όμως, δεν ήταν άλλος από την εξυπηρέτηση ενός πολύπλοκου συστήματος διακίνησης χρημάτων, το οποίο παρέμεινε ενεργό μέχρι και τον Απρίλιο του 2012 – τέσσερις μόλις ημέρες πριν από τη σύλληψη του Τσοχατζόπουλου έξω από το διαμέρισμά του στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Πού πήγαιναν τα εκατομμύρια
Σύμφωνα με τον χάρτη που έχει στη διάθεσή της η «Κ», βασικό ρόλο παίζει η εταιρεία «Μορέλια»: πάνω από 27 καταθέσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ πραγματοποιούνται σε λογαριασμούς της εταιρείας, τα γραφεία της οποίας βρίσκονταν σε παλιά πολυκατοικία στο Σύνταγμα. Από εκεί, σύμφωνα με μαρτυρίες, έφευγαν βαλίτσες με μετρητά που ενδεχομένως να εξυπηρετούσαν τον δαπανηρό τρόπο ζωής του πρώην υπουργού, άγνωστο όμως είναι αν ολόκληρο το ποσό ξοδεύτηκε στα ακριβά γούστα της οικογενείας Τσοχατζόπουλου.
Αλλες καταθέσεις γίνονταν σε τρίτους λογαριασμούς με στόχο –μεταξύ άλλων– και την αγορά ακίνητης περιουσίας. Για παράδειγμα, μεταξύ 1999 και 2000 πάνω από 6 εκατ. ευρώ φεύγουν από την Ελβετία και καταλήγουν στην εταιρεία Torcaso στην Κύπρο, μέσω της οποίας ο πρώην υπουργός αγόρασε μια σειρά ακινήτων, μεταξύ των οποίων και το διαμέρισμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Αλλα εμβάσματα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Ελβετών είναι και τα συνολικού ύψους 2.420.000 ευρώ προς εταιρεία χρυσού στη Γενεύη. Η ίδια εταιρεία έχει δεχθεί χρήματα και από πρωταγωνιστές άλλων εξοπλιστικών υποθέσεων.
Τέλος, ένα άλλο κομμάτι που φαίνεται να ενδιαφέρει περισσότερο τις ελβετικές αρχές τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι οι τελευταίες κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους λογαριασμούς Ζήγρα προς ένα σύστημα άλλων «προς έρευνα» λογαριασμών. Οι τελευταίοι φαίνεται εκ πρώτης όψεως να είναι συμφερόντων της εταιρείας «Μορέλια», αλλά οι Ελβετοί πιθανολογούν ότι αφορούν προμήθειες για τις υπηρεσίες της εταιρείας, ενώ ενδέχεται να αποδειχθούν «κλειδί» για την ανάμειξη και τραπεζιτών στην όλη υπόθεση.
ΠΗΓΗ
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/09/blog-post_486.html
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η Μεγάλη Επιστροφή των Μετρητών: Όταν οι «Πρωτοπόροι» της Ψηφιοποίησης Αλλάζουν Γνώμη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Μεγάλη Επιστροφή των Μετρητών: Όταν οι «Πρωτοπόροι» της Ψηφιοποίησης Αλλάζουν Γνώμη

by admin
22 ώρες ago
Εφιαλτική έκθεση του ΟΟΣΑ! Έρχεται παγκόσμιο κραχ και “πάγωμα” της τεχνητής νοημοσύνης λόγω της ενέργειας
Slider

Εφιαλτική έκθεση του ΟΟΣΑ! Έρχεται παγκόσμιο κραχ και “πάγωμα” της τεχνητής νοημοσύνης λόγω της ενέργειας

by admin
4 ημέρες ago
Η ΕΕ προετοιμάζει το έδαφος για το ψηφιακό ευρώ και το τέλος της ιδιωτικότητας
Slider

Η ΕΕ προετοιμάζει το έδαφος για το ψηφιακό ευρώ και το τέλος της ιδιωτικότητας

by admin
4 ημέρες ago
Η ΕΚΤ προετοιμάζεται με το ψηφιακό ευρώ για να δεσμεύσει καταθέσεις, να ελέγξει κεφάλαια, και να σώσει το σύστημα
Slider

Η ΕΚΤ προετοιμάζεται με το ψηφιακό ευρώ για να δεσμεύσει καταθέσεις, να ελέγξει κεφάλαια, και να σώσει το σύστημα

by admin
2 εβδομάδες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Τοξικό νέφος σκεπάζει τρεις πολιτείες – Πάνω από 1 εκατομμύριο Αμερικανοί εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους

Τοξικό νέφος σκεπάζει τρεις πολιτείες – Πάνω από 1 εκατομμύριο Αμερικανοί εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους

10 ώρες ago
Άνθρωποι που το μάτι σου δεν τους πιάνει: Από τον Νίκο και τον Βασίλη, στον Βασίλη Καρρά. Αγία Μαρία η Σκομπτσόβα

Άνθρωποι που το μάτι σου δεν τους πιάνει: Από τον Νίκο και τον Βασίλη, στον Βασίλη Καρρά. Αγία Μαρία η Σκομπτσόβα

21 ώρες ago
ΜΠΑΜ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ με κόμμα έκπληξη κατά Μητσοτάκη;

ΜΠΑΜ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ με κόμμα έκπληξη κατά Μητσοτάκη;

2 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: Θα τρέξουν κατοστάρι για να λάβουν το νούμερο που είναι κατεξοχήν και “πνευματικό νούμερο”.

    Δρ. Κ. Βαρδάκας: Θα τρέξουν κατοστάρι για να λάβουν το νούμερο που είναι κατεξοχήν και “πνευματικό νούμερο”.

    34 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Πώς θα πιεις καθαρό νερό όταν το δίκτυο καταρρεύσει – Τρεις απλές μέθοδοι που σώζουν ζωές

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • ΒΟΜΒΑ από ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ !! ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ οι 12 ΑΟΡΑΤΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ σε απλους προσκυνητές και…

    27 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Σχετικά με την εκταφή του Νικολάου Σωτηρόπουλου

    23 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Σοκάρει ο Κινέζος Νοστράδαμος – Αποκαλύπτει το φρικτό σχέδιο των ΗΠΑ, μετά το Ιράν – Δεν έπεσε ποτέ έξω!

    23 shares
    Share 9 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr