Ακούω την ψυχρή ,διεστραμμένη γλώσσα των «βολεμένων» και νιώθω αποτροπιασμό για τα φρικτά τους έργα, όταν δίπλα μας πεθαίνουν παιδιά, αυτοκτονούν συμπολίτες μας, βιάζονται συνειδήσεις και χτυπιέται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δίχως έλεος. Ένας ολόκληρος λαός βουτηγμένος στην ανέχεια, στην ενοχή, στην ντροπή, την κατάθλιψη και το φόβο. Οι ομιλούντες την βαρβαρικήν γλώσσα του «βολέματός» τους τρομοκρατούν για να τραφούν με το φόβο μας, πατώντας πάνω στην ανάγκη και στο φιλότιμό μας.
Τι θέατρο είναι αυτό με ρόλους στημένους, με όνειρα και ψυχές γκρεμισμένες στα Τάρταρα της λήθης και της απελπισίας; Τι θέατρο είναι αυτό, όπου ,ενώ όλοι βλέπουμε το «γυμνό βασιλιά», το «πολιτικό» σύστημα-πλαίσιο της ντροπής, ελάχιστοι μιλούν για τη γύμνια του;
Δημιουργήσαμε κοινωνίες και κοινωνικούς θεσμούς-κι όχι θηριοτροφεία κι ανομία- για να διευκολύνουμε τη ζωή μας και να συνυπάρχουμε αρμονικά, πραγματώνοντας το πιο πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας μέσα από την κοινωνικότητα, το διάλογο, τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, τη δημιουργικότητα, την ελπίδα για το καλύτερο.
Τι να το κάνουμε το κράτος -εκτροφέα κομματόσκυλων και παράσιτων, που μας προσφέρει βορά στα κοράκια των όποιων τυχοδιωκτών «της αγοράς»; Τι σχέση έχει με τη δημοκρατία αυτός ο ιδιότυπος κοινωνικός ρατσισμός, που διαχωρίζει σε στρατόπεδα τους πολίτες , που «τρέφει» οπαδούς-πρόβατα κι εξουσιομανείς- κομπλεξικούς ηγετίσκους ; Τι σχέση έχει με τη δημοκρατία όλο αυτό το καθεστώς της ευνοιοκρατίας των απαίδευτων ανδρείκελων, που μεταμόρφωσαν την ύψιστη πράξη κοινωνικής ευθύνης, την πολιτική πράξη, σε ποδόσφαιρο; Η δημοκρατία σέβεται τη διαφορετική άποψη ,συνθέτει και προκρίνει την άριστη για το κοινό καλό μέσα από ελεύθερο διάλογο και φυσικά δε μπορεί να νοείται δημοκρατία υπεξούσιων-σκλάβων κι εξουσιαστών-αγυρτών. Η δημοκρατία σέβεται τον άνθρωπο ,δεν βιάζει, δεν εκβιάζει, δεν τρομοκρατεί, αλλά δικαιώνει και λυτρώνει ,γίνεται πράξη από τους ίδιους τους πολίτες ,χωρίς νταβατζήδες-μεσολαβητές.
Φτάσαμε στο σημείο δολοφόνοι κοινού ποινικού δικαίου- κομματικές συμμορίες – να μας κυβερνάνε εναλλακτικά ,αλλάζοντας μορφή ή πρόσημο, το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα προκάλυμμα ιδιωτείας, ξεδιαντροπιάς και βαρβαρότητας . Αυτοί οι γελοίοι τύποι προκαλούν με την ημιμάθεια, την αλαζονεία, την εγωπάθεια, την παραφροσύνη τους. Είναι οι πιο εγκληματικοί ψεύτες και κλέφτες, που γνώρισε ο τόπος και παίρνουν «αξία» και «δύναμη» μέσα από τα ΜΜ «Ε» της ξενόδουλης, μαφιόζικης ντόπιας ελίτ.
Τι παριστάνετε όλοι εσείς, που νομιμοποιείτε την ανομία μέσω της ψήφου ,που η προπαγάνδα σας χειραγωγεί; Η αναισχυντία, η χυδαιότητα, η εθελοδουλία σας κάθε μέρα που περνά ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής. Με τη συνέργεια των ανώτατων δικαστικών κι όλη την «ανώτατη» σαπίλα αυτής της χώρας, παραδίδετε ζωές νέων ανθρώπων στην πυρά και ευτελίζετε την ανθρώπινη ύπαρξη. Ως πότε και πόσο θα κρατήσει αυτή η ύβρις; Ντρέπομαι για λογαρισμό σας και εύχομαι βαθιά ό,τι ο καθένας σας «αξίζει» να το πάθει από αυτούς που αδικήσατε, εκπ@ρνεύσατε, βιάσατε, ευτελίσατε, εξαθλιώσατε και τους στερήσατε το πιο ακριβό και αναφαίρετο δικαίωμα στη ζωή και στην ελευθερία.
Αρνιέμαι να γίνω ο ευτελής ,δειλός ανθρωπάκος της εικονικής σας πραγματικότητας. Δεν καταδέχομαι τα ομοιώματα που προσφέρετε ,τα «νομίσματα» «ελευθερίας», τα πλαίσια, τα όρια και τις ανιστόρητες ιδεοληψίες σας, που γίνανε τα προσχήματα της ολοκληρωτικής ισοπέδωσης της ζωής μας, της ισοπέδωσης του ανθρώπου και των φυσικών του δικαιωμάτων. Δε θέλω να προσκυνώ ιδεολογήματα-φαντασιώσεις, που με κάνουν «ξεχωριστό» και κανενός είδους χαράκωμα δεν θα με κάνει να πάψω να είμαι άνθρωπος. Μόνο στην αλληλεγγύη των πολιτών, των ανθρώπων του μόχθου, πιστεύω, που είναι επιτέλους η δική τους ώρα, για να αναγεννήσουν την πραγματική δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε με κοινωνική δικαιοσύνη, λαική κυριαρχία, περηφάνια κι ανθρωπιά. Έχετε το θράσος να κατηγορείτε το λαό, να στρέφετε ανθρώπους κατεστραμμένους τον έναν απέναντι στον άλλον ,για να ολοκληρώσετε το καταστροφικό σας έργο; Βαρέθηκα τα λόγια σας ,την ανυποληψία σας, την ανύπαρκτή σας « πολιτική βούληση» για το κοινό καλό, κι αυτήν την δαιμονική αίσθηση του κενού, που τις άδειες σας ψυχές καθρεφτίζει.
Αρνιέμαι να γίνω πιόνι της χυδαιότητας ενός κράτους ,που με κατέχει τόσα χρόνια με τον παραλογισμό και τον ολοκληρωτισμό του. Δεν θέλω κανένα κράτος -αστυνόμο και δυνάστη- στην πλάτη μου, αλλά μόνο μια κοινωνία δημοκρατίας κι αλληλεγγύης. Θέλω να έχω τη δύναμη εγώ να επιλέγω τη ρότα, που επιθυμώ και μου αξίζει κι όχι η άθλια προπαγάνδα των επικυρίαρχων-κλεφτών και ενταφιαστών της ζωής και των ονείρων μου. Τα μέσα ενημέρωσης ελεύθερα να υπηρετούν την πραγματική ενημέρωση, τις ψυχοπνευματικές μου ανάγκες ,την(ολιστική)μου ψυχαγωγία και παιδεία. Θέλω δημοκρατία, λαική κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη ,αυτοδιάθεση.
Ξέρω πως έγινε έξη ο εφησυχασμός, η ψευτιά ,αλλά δεν αντέχεται άλλο αυτή η βρωμιά ,η σκοτοδίνη και δεν υπάρχει κανένας λόγος να υφίσταμαι τέτοια ντροπή. Επιλέγω να ζήσω ως ελεύθερος άνθρωπος και δεν ξεπουλάω σε κανέναν αυτό το δικαίωμα-πολύ περισσότερο στους εμπόρους του διχασμού, του κοινωνικού κατακερματισμού, στα μαντριά των κομματικών εγκάθετων «σωτήρων». Την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό μου ούτε για όλα τα πλούτη του ψεύτικου ,άδικου και μαύρου κόσμου σας δεν ξεπουλάω.
Στο όνομα των πιο ακριβών ζητούμενων των έλλογων ανθρώπων, αυτών της ελευθερίας, της πατρίδας, της δημοκρατίας, της ειρήνης ,της αλληλεγγύης ,ως προδότες-δωσίλογοι διαπράξατε τα πιο ειδεχθή εγκλήματα. Με το δικό σας βρώμικο χρήμα ως χρέος- κι αυτό των αφεντικών σας –βρωμίζετε τη ζωή μας και θυσιάζετε εμάς και τα παιδιά μας στο βωμό ενός παράνομου χρέους, ενός κερδοσκοπικού κι ολοκληρωτικού μορφώματος, που λέγεται Ε.Ε και ευρώ. Η αληθινή όμως θυσία-αυτή η εθελοντική προσφορά ψυχής- ήδη γίνεται πράξη από ελεύθερους πολίτες σε όλη τη χώρα, που αγρυπνούν και οργανώνονται σε συλλογικότητες για τη μεγάλη ώρα της λευτεριάς μας από τις βαριές και ματωμένες αλυσίδες, που χρόνια δέσατε στο σώμα μιας ανεκτίμητης και πονεμένης πατρίδας .
Οι εφιάλτες σας είναι το δικό μας όνειρο, αυτό της αντίστασης ενός ρωμαλέου ενωτικού λαικού κινήματος, χωρίς καθοδηγητές ή περισπούδαστους «σωτήρες» .Η δική σας γελοιότητα και ξεδιαντροπιά καθιστούν αναπόδραστο το μονόδρομο της ανατροπής και της τιμωρίας σας από εμάς, τους απλούς ανθρώπους του λαού.
*Αφιερωμένο στη μνήμη του 58χρονου καθηγητή, που δεν άντεξε το «ειδεχθές άλγος των κοινωνικών συνθηκών ,το βούρκο και την απελπισία που τα «κραυγαλέα» και «βδελυρά» μας επιφύλαξαν ως «ζωή», αυτούς που με την ενοχή ή τη συνένοχη απραξία τους μας οδηγούν συνειδητά στη σφαγή και στον εθνικό ακρωτηριασμό. Όλοι οι συμπολίτες του, εμπιστευόμενοι ο ένας τον άλλον συλλογικά, συναγωνιστικά είναι καιρός να τους αποκαθηλώσουμε και να εμπιστευτούμε μόνο εμάς, για να αναγεννήσουμε την πατρίδα, που μας αξίζει.
Ένα μέλος του Ενιαίου Παλλαικού Μετώπου(Ε.Πα.Μ)






