• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 28 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

«Δωρεά» 1.400.000 ευρώ στην Ιερά Μονή Ιβήρων από την Hellas Gold

12 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

 ΔΩΡΕΑ ποσού € 1.400.000 από την Hellas Gold στην Ιερά Μονή Ιβήρων.

Η δωρεά δεν απορρέει βέβαια από τα ευλαβή αισθήματα των «επενδυτών», ούτε έγινε για να αναπέμπονται δεήσεις από τους μοναχούς υπέρ του προέδρου της Eldorado Gold και του συνεταίρου του, του προέδρου της ΑΚΤΩΡ. Άλλο έχουν κατά νου οι «επενδυτές» και η διοίκηση της Μονής.

Σε πρόσφατο άρθρο μας (εδώ) είχαμε αποκαλύψει ότι έχει «κλείσει» η συμφωνίαμεταξύ εταιρείας και Μονής για την πώληση ή παραχώρηση στην εταιρεία 925 στρέμματα του ιδιόκτητου δάσους «Νταμπίζ» της Μονής στις Σκουριές. Η ΔΩΡΕΑ των € 1.400.000 των «επενδυτών» στη Μονή επιβεβαιώνει την πληροφορία μας.

Aπό το άρθρο «Χαρίζουν στην Eldorado Gold 925 στρ. δάσους» του δημοσιογράφου Σάκη Αποστολάκη στην «Ελευθεροτυπία» μαθαίνουμε ότι η χρήση του  δάσους θα περιέλθει στην εταιρεία όχι με πώληση αλλά με μακροχρόνια μίσθωση.

Είναι γεγονός ότι το τμήμα των 925 στρεμμάτων του δάσους είναι πλέον ελεύθερο από δικαστικές διεκδικήσεις αφού η εταιρεία αγόρασε τις διεκδικούμενες από πολίτες εκτάσεις. Ωστόσο για να πωληθεί η έκταση απαιτείται  απόφαση της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους και, αν υπάρξει τέτοια απόφαση, πρέπει να γίνει δημοπράτηση της έκτασης. Και αυτό είναι πρόβλημα γιατί πολλές μεγάλες Μονές – οκτώ κατά τις πληροφορίες μας – δεν συμφωνούν με την υλοποίηση της «επένδυσης χρυσού» της Hellas Gold στο προαύλιο του «περιβολιού της Παναγίας» και θα αρνηθούν την πώληση του δάσους για την μετατροπή του σε «λίμνη» τοξικών αποβλήτων. Αυτό είναι καλά γνωστό στην Μονή Ιβήρων και ειδικά στον παπά που διαχειρίζεται τα οικονομικά της Μονής και ουσιαστικά τη Μονή, αφού ο γέροντας της Μονής έχει αποτραβηχτεί για τη συγγραφή φιλοσοφικών διατριβών. Για τη μακροχρόνια μίσθωση (99 χρόνια) δεν απαιτείται απόφαση της Ιεράς Επιστασίας, άρα μια τέτοια μίσθωση λύνει το πρόβλημα της εταιρείας.

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο της «Ελευθεροτυπίας», η Μονή έλαβε διαβεβαιώσεις από την Hellas Gold ότι «στο συγκεκριμένο χώρο δεν θα χύνονται απόβλητα της εξόρυξης και της επεξεργασίας του μεταλλεύματος, αλλά θα γίνεται μόνο απόθεση χωμάτων που δεν θα είναι επιβαρυμένα με βαρέα μέταλλα ή άλλα τοξικά, αρσενικό κ.λ.π». Eδώ μάλλον «την πάτησαν» οι Ιβηρίτες, διότι μόλις την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκε η«Τεχνική μελέτη εγκαταστάσεων διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων υποέργου Σκουριών – φράγματα και χώροι απόθεσης τελμάτων εμπλουτισμού μεταλλείου Σκουριών». Τα 925 στρέμματα που θα μισθώσουν στην εταιρεία είναι η μισή έκταση του χώρου απόθεσης «Λοτσάνικο» που μόλις εγκρίθηκε (χάρτης κάτω) – και δεν προορίζεται για ακίνδυνα «χώματα» αλλά για απόβλητα εμπλουτισμού. Η Μονή πήρε επίσης διαβεβαιώσεις από την εταιρεία ότι μετά τη «χρήση» το «μισθίο» θα δενδροφυτευθεί και θα επιστρεφεί περίπου στην προτέρα κατάσταση… Στην πραγματικότητα, αυτό που θα πάρουν πίσω οι μοναχοί θα είναι ένα βουνό από τοξικά μεταλλευτικά απόβλητα πίσω από ένα φράγμα ύψους 150 μέτρων που θα χρειάζεται φροντίδα στο διηνεκές. Αλλά, ξέρουν οι καλόγεροι από τέτοιους μακρούς χρόνους…

Κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες μένει να ρυθμιστούν: ποιος θα καρπωθεί την ξυλεία από το ξερρίζωμα του αρχέγονου δάσους του Νταμπίζ; Ψιλά γράμματα, το σπουδαίο είναι ότι η επένδυση θα προχωρήσει «εις δόξαν Θεού» και με τις ευλογίες της Ιεράς Μονής.

Και η Ασφάλεια Πολυγύρου συνεχίζει να τυπώνει πυρετωδώς νέες κλήσεις για τους «τρομοκράτες» κατοίκους της Β. Χαλκιδικής. 350 περίπου έχουν ήδη μάθει απ’έξω τον Ποινικό Κώδικα και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς. Σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου, άλλοι 10 κάτοικοι της περιοχής παρουσιάζονται στην Ασφάλεια για να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις. Αλλά αφού «τα βρήκαν» η εταιρεία με τη Μονή τέλος καλό, όλα καλά.

Και έτσι θα έρθει επιτέλους η ανάπτυξη σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο που εμείς δεν βρήκαμε τίποτα άλλο να κάνουμε εκτός από το να τον ξεκοιλιάσουμε.

dabiz

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ; Έσκασε βόμβα με Σαμαρά Καρυστιανού
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ; Έσκασε βόμβα με Σαμαρά Καρυστιανού

by admin
9 ώρες ago
Πόσες πιθανότητες είχε να μην εμβολιαστεί το 23χρονο κορίτσι που εργάζονταν σαν αιμολήπτρια σε ιδιωτικό κέντρο στο Κορωπί; Αιφνίδιος Θάνατος στα Κουφονήσια
Slider

Πόσες πιθανότητες είχε να μην εμβολιαστεί το 23χρονο κορίτσι που εργάζονταν σαν αιμολήπτρια σε ιδιωτικό κέντρο στο Κορωπί; Αιφνίδιος Θάνατος στα Κουφονήσια

by admin
13 ώρες ago
Η μεγάλη σφαγή των αιγοπροβάτων! Από τον Μάιο του 2025 η ΕΕ ζητούσε εμβολιασμό. Η Ελλάδα αρνήθηκε! Τα έγγραφα!
Slider

Η μεγάλη σφαγή των αιγοπροβάτων! Από τον Μάιο του 2025 η ΕΕ ζητούσε εμβολιασμό. Η Ελλάδα αρνήθηκε! Τα έγγραφα!

by admin
13 ώρες ago
Ας μιλήσουμε για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά μια που το έφερε η επικαιρότητα…
ΕΛΛΑΔΑ

Ας μιλήσουμε για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά μια που το έφερε η επικαιρότητα…

by admin
1 ημέρα ago
Next Post
“ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΠΟΥΤΙΝ; ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ;”

"ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΠΟΥΤΙΝ; ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ;"

54 «γαλάζιοι» προς Βρούτση: Να συνταξιοδοτούνται οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ

54 «γαλάζιοι» προς Βρούτση: Να συνταξιοδοτούνται οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr