• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάλι κάποιος δεν διάβασε το μνημόνιο;…

13 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
2
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας τα ΜΜΕ προβάλλουν διαρροές από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις οποίες…
ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσιάζεται να «τρελαίνεται» με τις εξωφρενικές
απαιτήσεις της τρόικας. Ένα έργο που έχουμε ξαναδεί.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωστόσο, υποτίθεται ότι -σε αντίθεση με τον Α.Μανιτάκη που διαδέχθηκε- θα έτρεχε τις υποχρεώσεις του μνημονίου κι έδειχνε κατανόηση για τις απαιτήσεις της τρόικας.

Τι «τρέλανε» τον Μητσοτάκη;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους: «Ο Κυρ. Μητσοτάκης εξεπλάγη δυσάρεστα όταν άκουσε από την τρόικα διάφορες ενστάσεις, με το επιχείρημα ότι οι συμβασιούχοι δεν θα πρέπει να είναι ούτως ή άλλως στο Δημόσιο, οπότε και να φύγουν σήμερα, δεν πρέπει να προσμετρηθούν στον συνολικό αριθμό απολύσεων που έχει συμφωνηθεί. «Μα τι λέτε;» διερωτήθηκε ο υπουργός μιλώντας σε σχετικά έντονο ύφος στους εκπροσώπους της τρόικας.«Πρόκειται για ανθρώπους που εργάζονται για το Ελληνικό Δημόσιο για πολλά χρόνια, για ανθρώπους που πληρώνονται από το Ελληνικό Δημόσιο και οι οποίοι αν δεν δικαιωθούν δικαστικά θα χάσουν τη δουλειά τους».
«Αυτό δεν είναι απόλυση; Θα τρελαθούμε;», κατέληξε εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτησή του»».
Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος αναφέρεται ότι η αντίδραση του κ. Μητσοτάκη «όταν ακούστηκαν από την τρόικα διάφορες ενστάσεις, με το επιχείρημα ότι οι συμβασιούχοι δεν θα πρέπει να είναι ούτως ή άλλως στο Δημόσιο, οπότε και να φύγουν σήμερα, δεν πρέπει να προσμετρηθούν στον συνολικό αριθμό απολύσεων που έχει συμφωνηθεί» ήταν : «Αυτό δεν είναι απόλυση; Θα τρελαθούμε;» Ενώ –σύμφωνα πάντα με το Έθνος «όταν ο απεσταλμένος του ΔΝΤ Π. Τόμσεν τόνισε πως, αν γίνουν απολύσεις από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, αυτές δεν θα συνυπολογιστούν στις προαπαιτούμενες απομακρύνσεις από το Δημόσιο, καθώς είναι ενταγμένα στο ΤΑΙΠΕΔ.» εκείνος απάντησε«Tι είναι αυτά που λέτε; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται».

Αυτά διαρρέει το περιβάλλον του Μητσοτάκη, ο οποίος επιθυμεί κι αυτός τώρα να εμφανιστεί ως να πέφτει από τα σύννεφα.

Η πραγματικότητα

Η αλήθεια είναι πως όλες αυτές οι απαιτήσεις της τρόικας συμπεριλαμβάνονται στο μνημόνιο που ψήφισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και που ανέλαβε πολύ πρόθυμα να υλοποιήσει.
Πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 26 του Technical Memorandum of Understanding που υπογράψαμε τον Ιούλιο 2013 αναφέρονται τα εξής:

L. Floor on Entrants to the Mobility Scheme (Indicative Target)
26. Definition: Employees counted as transferred to the mobility scheme will originate from those that are employed by the general government (ESA95 definition) on a permanent employment contract or on a contract of indefinite duration. Entrance into the labor mobility scheme is defined when the employee’s payment is reduced to 75 percent of the remuneration in the case of “availability,” or to one-third of the remuneration in the case of “disciplinary suspension.” It does not include employees that belong to entities that are in the process of being privatized under the HRADF privatization program or that are part of a restructuring ahead of such privatization.

Ορισμός: Οι υπάλληλοι που υπολογίζονται ως μεταφερόμενοι στο πρόγραμμα κινητικότητας θα προέρχονται από εκείνους που απασχολούνται από τη γενική κυβέρνηση (ορισμός ESA95) με σύμβαση εργασίας δημοσίου δικαίου ή με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Είσοδος στο σχήμα κινητικότητας νοείται όταν η πληρωμή του υπαλλήλου έχει μειωθεί στο 75 τοις εκατό των αποδοχών στην περίπτωση της «διαθεσιμότητας», ή στο ένα τρίτο των αποδοχών στην περίπτωση της «πειθαρχικής αργίας». Δεν περιλαμβάνονται υπάλληλοι που ανήκουν σε φορείς που βρίσκονται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης στα πλαίσια του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ ή σε διαδικασία αναδιάρθρωσης πριν από την ιδιωτικοποίηση.

Συμπέρασμα: Εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να θέσει σε κινητικότητα το προσωπικό π.χ των Βιομηχανιών Αμυντικών Συστημάτων, είτε δεν έχει διαβάσει το μνημόνιοπου ψήφισε (γεγονός που λέει πολλά για την επάρκειά του) ή μας κοροϊδεύει.
Εκτός κι αν έχει αποφασίσει λύση τύπου ΕΡΤ – αιφνιδίου θανάτου, και δε μας το λέει. Πότε όμως ειπώθηκε κάτι τέτοιο; Αναδιοργάνωση εν λειτουργία δε λέγανε; Σε αυτή την περίπτωση, προφανώς υπάρχουν μυστικές συζητήσεις, οι οποίες αποκρύβονται από τους πολίτες.
thepressproject.gr
http://nonews-news.blogspot.gr/

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Το πρόγραμμα της “Εθνεγερσία” καταρτίστηκε με γνώμονα την επιβίωση του ελληνικού λαού και της Ελλάδας.
Slider

Το πρόγραμμα της “Εθνεγερσία” καταρτίστηκε με γνώμονα την επιβίωση του ελληνικού λαού και της Ελλάδας.

by admin
2 ώρες ago
Σοκ: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Δ. Αβραμόπουλο, ερευνούν το Qatargate – «Δεν έχω να κρύψω τίποτα», απαντά
Slider

Σοκ: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Δ. Αβραμόπουλο, ερευνούν το Qatargate – «Δεν έχω να κρύψω τίποτα», απαντά

by admin
16 ώρες ago
BINTEO-ΒΟΜΒΑ ΔΡΥΜΙΩΤΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ»
Slider

BINTEO-ΒΟΜΒΑ ΔΡΥΜΙΩΤΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ»

by admin
2 ημέρες ago
ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Έρχονται μεγάλες εξελίξεις» – Η προειδοποίησή του
Slider

ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Έρχονται μεγάλες εξελίξεις» – Η προειδοποίησή του

by admin
3 ημέρες ago
Next Post
ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ V.I.P Ενοικίαση αστυνομικών – O τιμοκατάλογος της ΕΛ.ΑΣ.

ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ V.I.P Ενοικίαση αστυνομικών - O τιμοκατάλογος της ΕΛ.ΑΣ.

” Ισλανδία, η χώρα που ο 1 στους 10 είναι συγγραφέας “

" Ισλανδία, η χώρα που ο 1 στους 10 είναι συγγραφέας "

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr